CHRISTOPH DAUM: "Jucătorii români au fost mereu asociaţi cu fotbalul atractiv"

Mina Irina
Sport / 4 septembrie 2016

"Jucătorii români au fost mereu asociaţi cu fotbalul atractiv", a declarat pentru site-ul FIFA noul selecţioner al tricolorilor, Christoph Daum, înaintea meciului cu Muntenegru din debutul preliminariilor Cupei Mondiale 2018, transmite Agerpres.

"Jucătorii români au fost mereu asociaţi cu fotbalul atractiv. Să ataci mereu, atât cu minge cât şi fără, a fost o virtute românească. Trebuie să facem să se întâmple din nou astfel şi, împreună cu flexibilitate şi disciplină tactică, să dăm naştere unei mentalităţi de învingător de nezdruncinat şi celui mai bun posibil spirit de echipă", a afirmat Daum.

"Avem un singur obiectiv în inimile şi minţile noastre: calificarea la Cupa Mondială. Sunt convins că după 20 de ani, România va lua din nou parte la o Cupă Mondială", a spus germanul.

"Ştiu tot ce trebuie să ştiu despre fiecare din adversarii noştri din preliminarii. (...) Ne aşteaptă zece finale dificile în care va trebui mereu să ne autodepăşim. Doar ca o echipă unită pe teren şi în afara lui vom obţine calificarea automată", a adăugat el.

"Mi-am dorit mereu să particip la un Campionat European sau la o Cupă Mondială cu o echipă naţională, fiindcă trebuie să fii la nivel maxim într-o perioadă scurtă", a spus tehnicianul de 62 de ani. "La o echipă de club dispui de perioade lungi pentru pregătire, dar la o naţională trebuie să-ţi foloseşti experienţa împreună cu jucătorii şi staff-ul într-un interval foarte scurt. Să fiu nevoit să iau atât de repede decizii e o nouă provocare pentru mine", a continuat el, estimând că "selecţionerul unei echipe naţionale are o responsabilitate mult mai mare decât antrenorul unei echipe de club".

"Noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal construieşte structuri noi şi, mai ales, mai bune în fiecare sector al fotbalului şi sunt bucuros să-mi aduc contribuţia", a menţionat Daum, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb