Cîmpeanu apelează la părinţi şi cadre didactice pentru promovarea vaccinării în rândul elevilor; aproape 200.000, imunizaţi

J.P.
Miscellanea / 22 iunie 2021

Cîmpeanu apelează la părinţi şi cadre didactice pentru promovarea vaccinării în rândul elevilor; aproape 200.000, imunizaţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a lansat un apel marţi ca părinţii şi cadrele didactice să promoveze importanţa vaccinării inclusiv în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 12-17 ani, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor, desfăşurată la Palatul Victoria, la care au participat premierul Florin Cîţu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, reprezentanţii UNICEF, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

"Cu toţii ne dorim ca în data de 13 septembrie şcoala să înceapă normal, să stopăm pierderile în educaţie, pierderi care sunt nu numai din perspectivă educaţională, sunt şi din perspectivă socială, comportamentală, emoţională. Vedem foarte bine cazurile care se înmulţesc după această perioadă de criză sanitară. Pentru asta este nevoie să ne vaccinăm. Ar trebui să facem tot ceea ce depinde de noi, la nivelul Ministerului Educaţiei, pentru a înţelege că vaccinarea este în interesul fiecăruia dintre noi într-o manieră cât se poate de directă, pentru revenirea la normalitate în şcoală. Sunt convins că niciun părinte nu îşi doreşte ca al lui copil să fie supus riscului de abandon şcolar sau să obţină rezultate nesatisfăcătoare. (...) Apelez la înţelegerea părinţilor, la înţelegerea cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din învăţământ pentru a promova importanţa vaccinării inclusiv în rândul elevilor cu vârsta între 12-17 ani. Toate aceste lucruri vor genera o stare de siguranţă care ne va putea permite să reluăm procesul educaţional în data de 13 septembrie normal, aşa cum ne dorim cu toţii", a spus Cîmpeanu.

El a menţionat că în rândul personalului din învăţământ a fost atins un nivel de vaccinare de 60%, fiind vorba despre "cea mai numeroasă" categorie socio-profesională. Totodată, s-au imunizat aproape 100.000 de elevi cu vârste cuprinse între 12-17 ani şi aproape tot atâţia tineri cu vârste cuprinse între 18-19 ani.

"Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12-17 ani. Avem aproape acelaşi număr de tineri cu vârsta de 18-19 ani, care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, elevii care săptămâna viitoare vor începe examenul de Bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie iniţiativă. Vreau să vă spun că nu a fost o iniţiativă sistemică, la nivelul Ministerului Educaţiei. Au fost iniţiative locale, cu sprijinul DSP, al şcolilor, dar iniţiativele au fost ale elevilor", a mai spus ministrul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Campeanu incalca recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. OMS scrie pe siteul lor ceea ce dau mai jos: COPIII NU AR TREBUI VACCINATI pentru moment pentru ca NU EXISTA SUFICIENTE DOVEZI IN PRIVINTA UTILIZARII vaccinurilor. Va repet ce am mai scris pe aici. In studiu inaintat la FDA si EMA, PFizer injectase 1100 si ceva de tineri/copii si monitorizase doar 600 dintre acestia in privinta efectelor secundare. Nesemnificativ de putini candidati. Iar OMS imi confirma spusele.

    Children should not be vaccinated for the moment. 

    There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19. Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults. However, children should continue to have the recommended childhood vaccines. 

    1. Corect.

      "Children should not be vaccinated for the moment" 

      OMS a publicat informatie actualizata (revised) ieri, 21 iunie 2021. Citatul de mai sus face parte din acest set de recomandari actualizate.

      Probabil ca ministrul Campeanu si colonelul Gheorghita nu au apucat inca sa citeasca setul de recomandari OMS, ca altfel nu inteleg de ce ar merge contra lor. 

    Vai de capul celor care au copii la scoala, si se iau dupa spusele acestui mason descreierat, facand din copiii lor, cobai jertfiti pe altarul vaccinurilor!

    1. De cand a fost medaliat de frantuzi vad ca luat o razna sau trebuie sa plateasca medalia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb