CINE ESTE NOUL PREŞEDINTE? Iohannis sau "Dar-ar Domnul!"

Ziarul BURSA #Politică / 25 noiembrie 2014

Numele "Iohannis" al preşedintelui ales - Klaus Iohannis - este de origine ebraică, parvenit în germană prin intermediul grecescului "Ioannes" (din care am dobândit românescul "Ioan"), evoluând în latinescul târziu "Joannes", urmat de latinescul medieval "Johannes".

În forma originală, în ebraică, numele este scris ca "y'hohanan" (ulterior, "Yohanan") şi este derivat din tetragrama YHWH - semnul sub care se prezintă divinitatea iudee, interzis a fi rostit (este înlocuit cu "Adonai": "Domnul meu"), preluat drept "Yahwe"( "Eu sunt cel ce sunt"), în combinaţie cu "hanan" - un înţeles echivalent cu "îndurare".

Rezultă complexul "y'hohanan", cu înţelesul "Domnul s-a îndurat" sau "Domnul a avut milă" sau "Domnul a dat" sau "Domnul a favorizat", această a patra variantă fiind, aparent, cea mai potrivită pentru felul "mistic" în care Klaus Iohannis a devenit preşedintele României, contra sondajelor, împotriva maşinăriei de stat stăpânite de contracandidatul său, premierul Victor Ponta, şi chiar în pofida caracterului jalnic al propriei prestaţii, în confruntările directe cu adversarul.

Fără mila Domnului, nu ar fi fost posibil.

Aura "mistică" din jurul lui Klaus Iohannis a continuat, însă, după victoria sa în alegeri, a doua zi cerând imperativ Parlamentului să respingă Legea amnistiei şi să retragă imunitatea parlamentarilor urmăriţi de Justiţie, ceea ce Parlamentul, îndeobşte îndărătnic, de data asta a făcut imediat, în mod miraculos.

Toate televiziunile, indiferent pe cine au servit până acum, au făcut stânga-mprejur să-i aducă osanale şi toate personalităţile politice care aruncaseră cu ouă clocite în el (inclusiv Traian Băsescu) s-au aplecat să i se-nchine.

Acum, Klaus Iohannis este întruchiparea misticei noastre speranţe că România se va schimba în bine, că ţara va fi măturată de corupţi şi că lucrurile vor fi bine făcute, aşa cum ne dorim de secole.

Să dea Domnul!

În definitiv, nu resping ideea că oricine poate începe o viaţă nouă, inclusiv Iohannis. (MAKE)

Entuziasmul

16 noiembrie

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat: "Klaus Iohannis a adus în politica românească, în această campanie, un alt fel de politician decât cel cu care ne-au obişnuit nu numai anii postdecembrişti, dar şi anii interbelici: politicianul care nu vrea să mă păcălească pentru a-i da votul."

17 noiembrie

Agenţia France Press: "Klaus Iohannis este o personalitate atipică pe scena politică: de etnie germană, de confesiune protestantă, într-un stat în care aproape 90% din populaţie este ortodoxă, alergic la polemici şi derutat în faţa camerelor de luat vederi. [...] Imediat după scrutin, acest om, descris de apropiaţi ca fiind riguros şi determinat, a demonstrat că nu este dispus să facă vreun pas înapoi de la promisiunile făcute în campania electorală".

17 noiembrie

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE): "Iohannis va menţine România pe calea democraţiei şi o va conduce în interesul poporului român".

18 noiembrie

- Mihai Gâdea: "Victoria lui Iohannis a fost clară, votul popular uriaş a înlăturat orice dubiu. Acest vot ne aduce aminte de un vot mai mare dat într-o singură direcţie, un vot care arată clar cât este de ilegitim Băsescu."

"As vrea să mă opresc o clipă din toţi aceşti 10 ani de nebunie să-l ascult pe Klaus Iohannis, să văd dacă există şi posibilitatea de construcţie", a spus Gâdea, la finalul unei emisiuni care a contrastat puternic cu retorica pe care a adoptat-o înaintea alegerilor.

- Rareş Bogdan: "A mizat pe «România lucrului bine făcut», dar a câştigat alegerile reuşind să materializeze mesajul-cheie al contracandidatului său: «preşedintele care uneşte»". Oamenii n-au mai suportat golănia politică, aroganţa şi corupţia şi s-au solidarizat cu cel care le-a promis că nu vor mai fi duşi de nas."

-Mihail Neamţu, preşedintele Partidului Noua Republică: "Premierul a scuipat pe gură doar aroganţă, mulţumire de sine şi dispreţ. Sasul molcom a pus faptele simple înaintea vorbelor cumpănite. Românii au ales. Respectul a învins tupeul. Decenţa a biruit mitocănia!"

-Radu F. Alexandru: "În ţara lui «merge şi aşa», în ţara în care prim-ministrul nu are habar despre chestiuni esenţiale legate de măsurile pe care oamenii vor trebui să le suporte, dar e convins că «o să ne descurcăm noi», Iohannis a promis, ca alternativă, o «Românie a lucrului bine făcut», o Românie în care cinstea, onestitatea, profesionalismul, responsabilitatea să devină însemnele de identificare a omului politic. Nu ştiu dacă a lui a fost ideea acestui vehicul electoral sau a unui membru al staff-ului, până la urmă nici nu mai are importanţă, dar în clipa în care primarul Sibiului şi l-a asumat a luat prima opţiune pentru a deveni preşedintele României. Va reuşi să-şi onoreze angajamentul? Va reuşi să disloce din temelie o practică pe care cei mai mulţi dintre români azi o detestă?"

18 noiembrie

Pagina oficială de Facebook a lui Klaus Iohannis a depăşit 1 milion de aprecieri (Like), preşedintele PNL devenind primul în topul politicienilor din Europa la numărul de aprecieri (Like) primite, depăşindu-i pe liderii europeni precum Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Francois Hollande, David Cameron, Jean-Claude Juncker, Jose Manuel Barroso, Tony Blair, dar şi pe liderii americani John McCain şi Joe Biden.

18 noiembrie

-Rareş Bogdan: "Klaus Iohannis este un PREŞEDINTE care ne poate racorda la interesul Germaniei."

-Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde susţine că votul dat pentru Klaus Iohannis a fost un vot dat pentru "redemocratizarea României, un vot pentru desfiinţarea statului poliţienesc şi pentru redarea spiritului antreprenorial cetăţenilor ţării". "Din experienţele mele externe la Washington sau la Bruxelles, Iohannis a fost primit şi privit ca atare, ca o variantă de redemocratizare a României, ca o variantă de preşedinte-mediator, normal, care să redea spiritul antreprenorial cetăţenilor ţării", a mai apreciat vicepreşedintele PNL.

19 noiembrie

- "Victoria lui Klaus Iohannis oferă speranţa unui viitor al toleranţei şi ar putea contribui la o poziţie mai coerentă, mai unită a Uniunii Europene în faţa Rusiei, ascensiunea sa la preşedinţie este un semn că politicienii nu vor scăpa probabil nepedepsiţi pentru abuzul de putere.", relatează publicaţia Financial Times.

Victoria lui Klaus Iohannis ar putea fi, potrivit publicaţiei Financial Times, cel mai bun eveniment politic din Europa, anul acesta. Publicaţia mai subliniază că, sub conducerea unui politician de centru-dreapta de etnie germană, care are relaţii excelente cu cancelarul german, Angela Merkel, România ar putea contribui la o poziţie mai coerentă, mai unită a UE în faţa Rusiei.

20 noiembrie

-Simona Halep l-a invitat pe Klaus Iohannis să cânte imnul alături de jucătoarele din echipa României la întâlnirea cu Spania, care va avea loc, în februarie 2015, la Galaţi, în Cupa Federaţiei, iar preşedintele ales a acceptat invitaţia.

20 noiembrie

O pizzerie din satul clujean Sânnicoară a pus în vânzare la preţuri promoţionale, după aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, pizza "Iohannis", care are ca ingredient special salamul de Sibiu, patronul a decis să ofere patru pizza la 54,50 lei, scorul cu care Klaus Iohannis a câştigat alegerile.

20 noiembrie - Sondaj

Încrederea în Klaus Iohannis a crescut după alegerile prezidenţiale, de la 25% înainte de scrutinul prezidenţial, la 61%, potrivit unui sondaj IRES, realizat telefonic pe 20 noiembrie.

Dacă înainte de alegerea lui Klaus Iohannis, doar 24% dintre cetăţeni considerau că România merge într-o direcţie bună, după afişarea rezultatelor celui de-al doilea scrutin electoral, numărul aproape că s-a dublat.

Astfel, potrivit sondajului IRES, peste jumătate dintre români, 55%, cred că România se îndreaptă în direcţia cea bună.

Sondajul IRES mai arată că "principalul efect al alegerilor prezidenţiale este creşterea optimismului, dar mai ales a indicatorului global privind direcţia în care se îndreaptă ţara."

Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.338 de persoane, cu vârste peste 18 ani, în data de 20 noiembrie, şi are o marjă de eroare de ±2,7%.

21 noiembrie

La Naşul TV, Grigore Cartianu şi Robert Turcescu au făcut duet în direct, în limba germană, după ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile prezidenţiale. În acest timp, gazda emisiuni a dansat ţinându-se cu mâinile de cap.

24 noiembrie

Klaus Iohannis a acceptat să joace un meci de tenis demonstrativ cu Simona Halep, la Sibiu, în scopul promovării sportului alb între tinerii din România.

- Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost bestseller absolut la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, fiind vândut, în cele trei zile în care a fost disponibil la standul editurii Curtea Veche Publishing, în 7.912 exemplare. "Este un fapt fără precedent în istoria târgului ca un titlu să fie vândut în aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilită o ştachetă extrem de ridicată pentru toate viitoarele târguri", declară Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing, adăugând: "Preşedintele a ales ca instrument de comunicare, şi în timpul campaniei electorale, şi ulterior, cartea. Alături de mesajul transmis direct în prima zi a târgului - «cultura ne salvează!» -, atenţia îndreptată de Klaus Iohannis către carte ne dă speranţa recuperării distanţei dintre noi şi restul Europei în ceea ce priveşte lectura".

La lansare au participat peste 3.500 de persoane şi au fost vândute 4.000 de volume, epuizându-se astfel primul tiraj al cărţii. Preşedintele ales nu a părăsit târgul până nu a oferit autografe tuturor celor care au aşteptat răbdători timp de câteva ore să îl întâlnească, organizatorii fiind nevoiţi să prelungească programul cu peste o oră.

Lansarea cărţii este considerată un fenomen editorial din punct de vedere al numărului de participanţi la eveniment şi al numărului de cărţi vândute la un târg de carte într-un interval atât de scurt.

Cartea Preşedintelui a fost disponibilă în târg într-un nou tiraj începând de sâmbătă, 22 noiembrie, şi a primit duminică Premiul Gaudeamus pentru Cea mai râvnită carte a Târgului, desemnată prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat că urmează o nouă ediţie a volumului "Pas cu pas", ce va include detalii din culisele campaniei şi prima parte a mandatului de Preşedinte.

A consemnat CĂTĂLINA N. MĂNOIU

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Unde nu da Iohannes sa o vedem la mititica si pe Nutzy.

    insa pentru a vedea imaginea de ansamblu este in principiu nevoie de a pune in valoare doua afirmatii care sa cuprinda o stare de fapt. In aceasta speta ar fi : "Orice raufacator are un viitor si orice sfant are un trecut" precum si "Daca esti cineva, poti sa faci ceva". Am ascultat cu emotie discursurile celor 2 presedinti si am observat ceva. In timp ce unul dintre ei ii acorda celuilalt intreaga capacitate "Scorul pe care l-ati inregistrat este meritul dvs, pentru care va multumesc." pentru reusita in alegeri, celalalt promite un alt model managerial " Vreau sa reconectez presedintele Romaniei la spiritul Constitutiei". Un titlu din publicatia cotidianul, cea care a scos din indexare cuvantul OMV spunea: "Victoria lui Iohannis nu este victoria lui Traian Băsescu". Oare de ce era nevoie ca un editorialist sa ne convinga de acest lucru. Numai pentru faptul ca in decembrie 2011 spunand ca romanii trebuie sa inteleaga ce Presedinte au intr-adevar a fost posibil ca 3 ani mai tarziu acest lucru sa fie posibil? Maestre, ai atasat un link avand un titlu semnificativ: Scheletele din dulapul lui SCHAU ES JOHANNES.Desi ar fi in mod logic necesar sa il citim pentru a intelege imaginea de ansamblu , eu sunt insa de parere ca aceasta lectura nu va fi necesara pentru multi dintre cititorii dumitale. Fiindca pe ei nu ii intereseaza cadoul pe care il primesc, ci doar faptul ca au inceput din nou sa creada in povestea lui Mos Craciun, acest SANTA KLAUS pe care si oamenii adulti vor sa-l convinga pentru a le face o bucurie, chiar daca este vorba doar de propria sa aparitie. Cineva m-a intrebat inaintea weekend-ului alegerilor cand este in Romania Craciunul si i-am raspuns: s-ar putea sa fie chiar in acest weekend deoarece Santa Klaus is coming to town :-). Faptul ca admirabilul tau sondaj in care Presedintele Ales nu pierduse alegerile , ba din contra a fost ales cu un enorm avans, sussceptibil unei societati bazata pe egalitate totalitara :-) ma face sa gandesc urmatoarea intrebare: Ce sondaj ar fi dat Ziarul Financiar daca ar fi fost publicat si ce impresie ar fi produs daca si Realitatea publica sondajul acestora. Unde este verticalitatea si cata fatarnicie este in spatele formatorilor de opinie. Sa fie oare Reuters si Bloomberg, agentii de stiri mereu contactate la pulsul economiei surde la opiniile celor care ii citesc si care vorbesc aceeasi limba? Cat despre Antena 3 aici nu este nevoie de nicio explicatie, deoarece discursul domniilor lor nu este decat o continuare a ratingului A3 pe care il poseda. Daca as avea responsabilitatea domnului Johannis ti-as cere draga Florian ajutorul pentru a reusi sa raman obiectiv atentionandu-ma de fiecare data cum o fac de exemplu dragii mei colegi comentaci atunci cand imi spun ca am uitat sa iau pastilutele. Fazit: Klaus Johannis nu este Karl von Hohenzollern prin fapte asa cum ar gandi umilii sai supusi, insa este un Hohenzollern datorita faptului ca inimile lor il considera in aceasta postura. Si asemeni lui Proximus putem spune parafrazandu-l ca noul nostru Gladiator si-a dobandit libertatea de a prezida nu combatandu-si in spatiul medial contrahentii prin expresii brutale,ci prin castigarea inimii celor care formeaza acest popor BRUTAL(nu-i asa domnule Treichl :-)). Primele fapte de glorie sau decadere ale noului nostru rege vor fi evaluate probabil chiar inaintea "inscaunarii" domniei sale prin evaluarea pe care MAREA ADUNARE NATIONALA o va avea in spetele "REDEVENTA DEMNITATII" , "PETROCHIMIA SALVEAZA ROMANIA","REFORMA FONDULUI" :-). Asadar SCHAU ES JOHANNES und TU DAS RICHTIGE...

    1. Raspuns la urmatoarea intrebare: 

      Ce sondaj ar fi dat Ziarul Financiar daca ar fi fost publicat (sondajul Bursa) si ce impresie ar fi produs daca si Realitatea publica sondajul acestora.... 

      Foarte simplu raspunsul: prin excelenta radiografie facuta de catre escrocul ordinar care este Sima, Johannis a fost perceput de catre alegatori (prietenii stiu care) drept modelul de Presedinte de care am avea nevoie acum. 

      Ceea ce nu a vazut sau nu a putut sa vada Make ( pe tine te iert, probabil ai ramas fara pastilute) este faptul ca spre deosebire de el, cititorii ziarului Bursa i-au acordat increderea lui Iohannis. In aceasta situatie, daca Make tacea, filozof ramanea.

       

      pe care Florian o poseda si anume ca nu se abate de la verticalitate. Domnul Sima nu este un ESCROC ORDINAR, insa este un FACHIR al FORMEI (aici ti-ar trebui tie pastilute:-)). Daca vrei sa intelegi un pic uita-te la contractul microbuzelor pentru scolari si vei intelege cat de importanta este denumirea unei firme:-)). Domnul Sima a prezis ca romanii au nevoie de un presedinte care sa le vanda in continuare visuri. Daca le-ar da pe gratis nu ar fi fost un subiect de interes. Florian iti face cadou aceste visuri. Insa el te invata cat trebuie sa platesti pentru a le putea indeplini. Daca presedintele Ceausescu il avea consilier poporul roman nu ar fi manjit zapada. Daca Prim-ministru Ponta il avea consilier astazi domnul Johannis era presedintele unui guvern avand un tanar ,dar si intelept prim-ministru. De ce sa taca Make? Cat a pierdut intrebandu-se daca domnul Johannis este intr-adevar un Hohenzollern :-) .Si cat ar fi castigat daca ar fi etalat faptul ca a fost SINGURA PUBLICATIE care a anticipat victoria, vazuta prin prisma celor care stiu "WIE DER HASE LÄUFT". Iti iei informatiile de care ai nevoie de pe Reuters, Bloomberg, Mediafax. Te felicit. Insa nu te supara daca in calitate de analist financiar imi recomanzi ceva. Te voi refuza nu pentru ca nu esti capabil sa-mi oferi o analiza pertinenta, ci doar pentru faptul ca un vechi proverb spune ca nu poti sa faci ceva sa plezneasca avand ca materie prima ceva inadecvat. Asa cum am mentionat si anterior asa numitul SFATUITOR DE TAINA nu poate fi decat Florian. Cine s-ar incumeta sa-i spuna Regelui NIHIL SINE DEO? P.S. Daca nu ai aflat Romania s-a decis sa cumpere Casei de Hohenzollern acest slogan pe care fiecare roman va plati cu placere UN LEU :-)

    Care reda osanalele ridicate. Presa antipontista il reclama pe acesta "Ponta tamaduitorul". Dar nu are nicio problema cu "Johannis salvatorul", Financial Times il vede deja luptand impotriva lui Putin. HAHAHAHAHA, nu ma pot opri din ras. Paseste si pe apa, Klaus Werner asta. Si totusi, Obama este mai tare chiar daca are mai putine likeuri. Obama a luat un premiu Nobel nefacand nimic. Iar dupa aceea a bombardat cu drone tot ce misca. Si spioneaza cu NSA tot ce se vorbeste. Si finanteaza razboaie civile in Orientul Mijlociu. Bravo prostime. Se poate si mai sus pentru Johannis.

    1. Bravo Cristi! mai avem putin si, dupa mintea unora, vom avea iarasi un "mult stimat si iubit conducator, un alt geniu al Carpatilor". 

      Inca doar ales (sa vedem daca astazi justitia va fi independenta, adaug si consecventa cu INCOMPATIBILITATEA), osanalele au inceput sa curga neavand rabdarea sa vada ce se va intampla la ciocnirea adevarata a noului presedinte cu fanarul dambovitean

      .Culmea ironiei, cei mai lingai sunt scuipatorii. 

      chiar nu ai inteles ca nu avem nevoie de o Persoana, ci de o Idee? Tu nu esti de parere ca in SECUNDA 2 poporul ar iesi pe strada si ar matura tot ce-i sta in cale in cazul unui verdict nefavorabil :-) Cum ne-ar privi intreaga Europa daca am claca la liman. Cea mai buna solutie ar fi ca datorita faptului ca decizia Curtii Constitutionale a luat cunostiinta de valabilitatea alegerilor sa fie invocata imunitatea prezidentiala. Dupa 5 ani de mandat in folosul poporului SANTA KLAUS ar putea chiar primi in buletin titulatura asemeni prelatului polonez strigand Santo Subito!

      Dle Virgil, nu cred in persoane dedicate tarii fara interes material. Regele Carol avea interes material: tara sa progreseze si sa duca monarhia lui mai sus in Europa, etc. Se pot aduce exemple nenumarate.

      Johannis nu mai intereseaza, a profitat si el cat a putut de scaunul de primar, aproape la fel de mult ca Basescu. 

      Eu militez pentru actualizarea salariilor in functiile administrative. Nu suport sa vad ziaristi tonomate razand de Ponta ca merge la un club scump pentru ca PREMIERUL unei tari cu PIB de 140 mld E are 1000E / luna. IMI ESTE RUSINE. Cinstea vine si din remuneratie ONORABILA. Mariti salariile functiilor manageriale de la stat si cereti atunci performanta. Nu se poate cere performanta atunci cand plata este ZERO.

      Johannis a avut clica lui de profitori care au prosperat pe langa el. Se vor lipi si la Cotroceni si asa vor curge urmatorii 5 ani. 

      dar poate fi impartit in interesul de A FI si interesul de A AVEA. Ca sa ai in Romania este in majoritatea cazului necesar sa fii. In Germania este un pic invers adica intai trebuie sa fii iar apoi poti conjuga verbul a avea. Ai perfecta dreptate. Salariile sunt cea mai mare problema. La fel cum un profesor, doctor,inginer au salarii mizerabile , la fel si un ministru sau un presedinte au salarii de cacao. Spune-mi insa cum ar indrazni acum domnul Johannis a face ceva impotriva INTERESULUI NATIONAL atunci cand probitatea sa morala nu mai se supune la evaluarea trecutului teuton , ci la cel actual. O publicatie germana mentiona faptul ca noi romanii in ciuda protestelor grecesti care o comparau pe doamna cancelar cu reprezentanta unei perioade zbuciumate a istoriei federale vad in realismul politic o virtute. Este la fel de abominabil sa faci terenuri de sport in panta precum si piste de formula unu cand inca mai exista necanalizare la sate. Fiecare profitam de neatentia, nenorocul sau pur si simplu ignoranta celui de langa noi.Si nu reusim sa intelegem ca putem critica si fara a folosi cuvinte jignitoare. In loc sa spunem nu a reusit sa faca un anumit lucru se poate spune de exemplu ca s-a straduit sa realizeze acel lucru.Sau cand nu vrei sa faci ceva nu spui ca nu doresti ,ci faci acel lucru cu neplacere. Johannis este o resetare a politicii romanesti unde se trage un bilant si pentru prima oara se va analiza cash flow-ul natiunii ca sa ne putem realiza care a fost castigul sau pierderea acestui sfert de secol. Cu siguranta ca butoiul de miere atrage albine, insa acum domnul Johannis are un renume greu de purtat. La fel ca si domnului Ponta trebuie sa-i fie acordata increderea pentru a vedea ce poate face. Domnia sa a fost tanar si curajos, insa a ajuns batran si sovaitor..

      Am cateva completari:

      - Sa stiti ca este foarte alunecoasa relatia A FI - A AVEA pe care o descrieti prea vag. Poate fi interpretata in prea multe moduri: a fi in functie si apoi am, sau a fi competent prin meritele propriei fiinte si apoi am, etc. Probabil ati vrut sa spuneti ca in Germania, meritocratia morala este mai raspandita.

      - Doresc resetul de care spuneti dar nu cu Johannis afaceristul ci cu Crin Antonescu. Si nu o sa iert faptul ca si dreapta si stanga l-au mitraliat ca pe ultimul om. 

      Nene, nu mai pricepi romaneste sau este efectul pastilutelor ??! cand spui "....... ca s-a straduit sa realizeze acel lucru" la noi, pe romaneste, se intelege foarte clar (chiar si de catre un bou) ca "lucrul" a fost finalizat.

      Capisci?  

      In logica ta, nu se va schimba nimic? 

      Sper ca n-am gresit crezand ca ma provoci pe mine la un raspuns (intrebarea 3.3). Pentru ca pui o intrebare pe cat de scurta pe atat de elocventa si aproape geniala.

      Si trebuie sa raspund. Schimbarea a inceput deja. Retorica "vin comunistii" insa nu face parte din ea ci din epoca 94-96 cand Iliescu striga de legionari si salam cu soia iar Constantinescu de comunisti. 

      Ponta, vreti sau nu vreti, a adus ceva in guvernul lui pe care putini l-au remarcat. Teama de opinia publica. Altii spun ca este lasitate pentru ca acelora le lipseste jupanul base care sa ii biciuiasca pe unii si sa ii mangaie pe altii. Intrebati-o pe Merkel cat de teama ii este de opinia publica de acolo si cat de grijulie este cu acest aspect. 

      Este mult mai usor de lucrat (pentru noi societatea civila) cu un guvern care nu este arogant (base). Si stiu ca se poate replica prin aceea ca era doar o fatada inaintea alegerilor. 

      De vreo 2 ani procuratura a inceput sa lucreze. Calatorii navetisti cu trenul isi platesc biletele (nu credeam sa ajung sa vad asta). 

      Chair daca Johannis ar fi Carol, tot nu ar putea face prea multe. Scuturi Hidroelectrica de capuse si astea dau statul in judecata si chiar castiga. Cand Ferdinand a facut reforma agrara in 1921 cu scopul "comunist" de a distribui averea fostilor mosieri cei mai multi unguri din Imperiu, catre soldatii care au facut Romania Mare, Johannis astazi ar fi dat in judecata la CEDO. Sau ca in cazul Bechtel, nu poti rezilia contractul.

      Johannis nu stie nimic din punct de vedere institutional, nu a fost nicio zi in Parlament, nu stie cum lucreaza institutiile, nu intelege politica externa. Va depinde de echipa pe care si-o alege. Nu sunt aceiasi pe care ii stim? Ba chiar unii dintre ei extrem de aroganti. 

    draga domnule Rares :-) "Rareş Bogdan: "Klaus Iohannis este un PREŞEDINTE care ne poate racorda la interesul Germaniei." Daca vorbiti in prima calitate, pe care fireste o salut, fiind de aceeasi parte a baricadei ca si umila mea persoana trebuie totusi sa va corectez si sa spun ca in locul verbului "A RACORDA" ar trebui sa folositi "A MENTINE CONDUCTA". Dintre marii oameni politici ai Europei, persoana care isi exprima cea mai mare recunostiinta pentru eforturile poporului roman este si cea care spune ca isi doreste "ADANCIREA RELATIILOR DE PRIETENIE" ..."Die Beziehungen zwischen unseren beiden Ländern sind sehr gut"...." Ich bin überzeugt, dass wir gemeinsam unsere Beziehungen weiter vertiefen können." Sunt convins ca noi impreuna putem adanci relatiile noastre. Daca vreti cautati si declaratiile domnului Johannis din vremea in care era inca membru USL. Domnul Johannis a fost curtat de cele 2 mari aliante USL si ACL. A fost propus de catre USL drept prim-ministru insa domnul Basescu a refuzat. A fost propus de catre noul PNL in calitate de prim-ministru adjunct. A fost refuzat. A fost propus de catre ACL drept presedinte. A fost ales. Daca domnul Ponta ar fi avut intelepciunea necesara si l-ar fi propus domnia sa la Presedintie ar fi fost oare posibil un alt rezultat???????? Insa acum poporul trebuie sa fie bucuros. Atata timp cat Mos Craciun va exista si pentru adulti oare ce este mai frumos in anotimpul iernii? Astept sugestii si trimit pupici :-)

    Draga domnule Viitor Presedinte, presa austriaca pare deja sa fi luat act de alegerea dumneavoastra. Altfel nu pot sa inteleg acest titlu din Börse-Express(boerse-express.c om) din ziua de 25.11.2014 "Austro-Fondsmanager: Wenn nur die OMV nicht wäre ... ".De aceasta data voi face exceptie de momentul in care am aflat ca echipa OMV PETROM nu are cunostiinte de limba germana cand este intrebata cum poate sa explice existenta concomitenta a doua valori diferite ale capitalului social si voi traduce ceea ce nu ar fi avut nevoie de nicio explicatie " DACA NUMAI OMV NU AR EXISTA..." Am putea insa a ne intreba si in alt mod. Fara achizitia PETROM ar fi existat OMV??????Domnule VP aveti posibilitatea pana in 21 decembrie sa raspundeti acestei intrebari. Incepand cu aceasta data aveti obligativitatea. Noi, boii, intre care cel dintai sunt eu, va asteptam cu incordarea specifica muncii ogorului viziunea dumneavoastra. Cu stima, Virgin Beast

    Ma declar orfan de presedinte. 

    Imi vine, din nou, sa urlu dar nu pot. 

    M-ai mintit Make: "Ramai aici, nicaieri n-o sa ai parte de asa un spectacol...." 

    Mai incerc odata: ce sa fac, unde sa plec Make?.

    Nu-mi da un raspuns dispretuitor. 

    1. Spectacolul este unic.

      N-ai vazut niciodata doi paianjeni luptindu-se. 

      N-am mintit.

      Nu am spus ca ar fi un spectacol inaltator, ci, doar, fara de pereche. 

      Scuze, m-ai intrebat unde sa te duci, ce sa fac.

      Sint ateu, dar indemnul meu este sa il cauti pe Dumnezeu. 

      Atit ma duce mintea sa-ti raspund. 

      Incearca!

      Inaltarea nu strica nimanui si este un drum. 

      si vei putea lua si actiuni Petrom avand ISIN SNppacnor9, caci in Romania nu ai fi reusit.Cat despre povata lui Florian pot doar sa intreb ce inaltare mai SUPERBA :-) poate avea o natie atunci cand isi alege un Presedinte pe baza de VIZIUNE.

    Solutia pe fond la problema incompatibilitatii este evident de maxim interes. Ca observatie, o decizie anterioara data de Curtea Constitutionala, daca e sa impuna practica judiciara din Romania, ar fi in flagrant dezacord cu o alta decizie, data de CE. In acest sens, insasi problema daca exista sau nu schelete in dulap are doua posibile raspunsuri, dupa cum se aplica principiile din motivarea CE sau cele din motivarea Curtii Constitutionale.

    1. spune-mi te rog cine ar putea intruchipa aspiratiile poporului. Da-mi un singur nume te rog. Cand l-am propus pe Florian mi-a spus ca el face ZIAR si are perfecta dreptate. Totusi ar fi ajutat cel putin la fel de mult cum o face si prin aparitia editoriala de exceptie pe care o prezideaza.

      Care sunt aspiratiile? Poate daca le-am sti, le-am scrie undeva, Proclamatia de la Adunatii Copaceni. Si le-am folosi sa tragem oamenii politici la raspundere.

      Opinie personala: este lipsit de sens sa-ti pui problema chiar si numai de a aborda aspiratia "intregului" popor la care esti parte. Tentatia de a aborda intregul exista, si se intalneste la credinciosi sau la ateii militanti (care sunt tot niste credinciosi). In sistemele logice, insa, este lipsit de sens chiar si numai sa formulezi probleme asupra intregului care te cuprinde. Indraznesc sa apreciez pozitia lui MAKE, tocmai prin faptul ca se limiteaza sa abordeze doar ziarul BURSA si nu mai mult.

      si anume sa fii uman. Nu poti vorbi de profituri cand cetatenii tai cersesc demnitatea. Aspiratiile sunt scrise in sufletul fiecaruia dintre noi si timpul ne face sa uitam ca ele exista. Totusi la fiecare 25 de ani ne aducem aminte ca ele exita. Ce ai inteles tu din Miorita? Folosirea lor este pentru a trage oamenii politici la raspundere? Eu as spune mai degraba ca sunt necesare pentru a ne mai pune cate o intrebare si anume de ce trebuie sa strigam ca nu stim ce vrem cand in tacere auzim cel mai bine ce ne lipseste. Vizioneaza te rog pe youtube 8 minute pentru Romania( acht Minuten für Rumänien oder 0815 auf Rumänisch) si vei gasi cu siguranta acele aspiratii...

      draga Gogea Mitu. Eu nu formulez probleme. Problemele sunt evidentiate jurnalistic de catre domnii Mobius, Treichl, Roiss. Eu nu ii ajut decat sa gaseasca solutiile la problemele domniilor lor. Este adevarat ca MAKE (:-)) se limiteaza la ziarul BURSA :-), insa daca Florian ar fi aparut pe ecranele Reuters sau Bloomberg cu Sondajul prezidential nu crezi ca ar fi fost un demn urmas al regelui Carol? Avem personagii care isi asuma mai mult decat ceea ce sunt si personalitati care declama pentru insasi mai putin decat ceea ce reprezinta. Spune-mi te rog cine este mai vinovat pentru inabusirea aspiratiilor unui popor. Cat despre credinta spune-mi te rog ceva mai cuprinzator decat NIHIL SINE DEO...

      Ai gresit; proclamatia este de la Vascautii din Vale. 

      Nu-l mai pupa pe Make; in rezultatul sondajului Bursa meritul este exclusiv al cititorilor ziarului, alcelor care si-au exprimat optiunea - optiune contrara "silogismelor" lui Make. 

      Chiar ne credeti de ieri?

      Chiar si un bou poate pricepe asta. 

    Iohannis a fost triat, ales/incaunat pentru ca este sandajabil.

    Putintica rabdare stimabililor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb