Ciolacu: "Am dat dovadă de maturitate politică pentru stabilitatea şi dezvoltarea României"

F.D.
Politică / 5 aprilie

Ciolacu: "Am dat dovadă de maturitate politică pentru stabilitatea şi dezvoltarea României"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după depunerea la Biroul Electoral Central a listei candidaţilor PSD PNL la alegerile europarlamentare, că acest moment arată oficial că cele două partide au constituit o alianţă electorală, reuşind să depăşească toate discuţiile interne şi să arate că au "maturitatea politică" de a lua o decizie pentru stabilitatea şi dezvoltarea României, relatează Agerpres.

"Din acest moment este oficial. Până acum, am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news-uri, în acest moment este oficial: cele două partide au constituit o alianţă electorală. Am făcut o alianţă electorală la fel cum am construit şi o coaliţie de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru Partidul Social Democrat, n-am făcut-o nici pentru Partidul Naţional Liberal. Am reuşit împreună să depăşim toate discuţiile interne şi să arătăm şi în interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie, nu pentru noi, o decizie pentru stabilitate, o decizie pentru dezvoltare într-un moment în care România nu-şi permite să piardă vreo investiţie, vreun ban european şi vreo coerenţă, când vorbim de aderarea integrală la spaţiul Schengen şi terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Statele Unite şi, nu în ultimul rând, când vorbim de aderarea la OCDE", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la ieşirea de la BEC.

El a spus că acestea sunt proiectele mari pentru care a fost creată alianţa electorală, menţionând că, după data de 10 iunie, după ce românii se vor exprima prin vot, se vor lua deciziile politice ulterioare.

"Din punctul meu de vedere, atât eu, cât şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România şi pentru români şi am dat dovadă de maturitate politică şi cred că am depăşit momentul în care România trebuie să trăiască, mai ales în timpul campaniilor electorale, în circ, scandal şi întotdeauna să folosim şi să împingem românii de a vota contra", a mai susţinut Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că cele două partide vin cu o "ofertă de stabilitate, de construcţie" şi nu îndeamnă românii să voteze contra unui partid sau altul.

"Este un moment în care noi venim cu o ofertă, venim cu oferta administrativă pentru capitala României, o capitală europeană, venim cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, venim cu o ofertă de stabilitate, de construcţie şi nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul şi cu totul altă logică electorală", a adăugat Marcel Ciolacu.

Listele candidaţilor Alianţei electorale PSD PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor au fost depuse, vineri, la Biroul Electoral Central de către liderii celor două partide.

Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, s-au deplasat împreună către BEC, pornind de la noul sediu al alianţei din Şoseaua Kiseleff 57, care a fost, în trecut, sediul USL şi, apoi, al ALDE.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. intotdeauna dupa alegeri cele mai nepopulare legi si taxe se includ...

    asa ca ...bagare de seama cetateni! 

    s c c r e t 

    1. Domnule CIOLACU. Mare greseala ati facut cu alianta PNL-PSD. Trebuia sa lasati TARA pe mana BORFASILOR care au mai condus Romania,care in timpul PANDEMIEI,au dus Romania in PRAPASTIE,iar acum cu noul PUSL,si CAPITALA (daca castiga GEMBASUL PIEDONE) se v-a umple de TRASURI si mai ales de CARUTE cu COVILTIR,cu neaosii din sectorul 5.Astfel BUCURESTIUL,v-a deveni iarasi ce este si azi,adica o CAPITALA de tip AFRICAN. Sper ca ROMANII,sa stie pe cine VOTEAZA ca sa nu se trezeasca iar SARACI LIPITI PAMANTULUI si IZOLATI pe PLAN INTERNATIONAL.HAI ROMANIA.!

    Secu strange randurile. Doar nu o sa fie vre-o schimbare! Nimic!

    Post pandemie era perioada ideala ca populatia sa se mai trezeasca un pic. Bine ca a venit UE preemptiv cu fonduri (platite tot din inflatia nostra) ca sa ia fata si sa tina lumea in acelasi sistem. 

    Mr Ciolacu mai bine tacea cu "am facut alianta pt Romania , nu pt noi personal" :)) adica??

    Exact asa a zis si la afacerea stuful: "am dat legea cu stuful ca sa aiba Romania mai multi bani de la UE"(nu pentru ei personal vreo 5 mil eur /an). Pt Romania.. vai jalnic de transparent. 

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb