CIOLOŞ, DESPRE DESCHIDEREA LISTEI PENTRU EUROPARLAMENTARE: "A fost solicitarea USR"

I.M.
Politică / 2 februarie 2019

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, astăzi, că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, precizând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie. Decizia finală privind lista USR-PLUS urmează să fie anunţată.

"A fost solicitarea USR. Eu sunt dispus să ies de pe liste dacă este nevoie. Nu ţin cu orice preţ, dar a fost, între altele, solicitarea USR", a declarat Dacian Cioloş, care este prezent la reuniunea Comitetului Politic al USR, unde se discută despre alianţa celor două partide pentru alegerile europarlamentare.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că în prima parte a zilei a fost la şedinţa Consiliului Naţional al PLUS, pentru a discuta despre o alianţă a celor două formaţiuni pentru alegerile europarlamentare.

"Am fost în prima parte a zilei la colegii de la PLUS. Am discutat cu membrii din Consiliul Naţional. Acum Dacian Cioloş a venit la noi, la USR. Sunt colegii mei din Comitetul Politic aici. Vom avea o discuţie firească. Şi eu şi domnul Cioloş suntem încrezători că vom găsi o variantă care să genereze încredere pentru România", a afirmat Dan Barna.

Barna a precizat că variantele care se discută sunt ca Cioloş să deschidă lista: "În variantele pe care le avem acum în discuţie Dacian Cioloş deschide lista. Este pe poziţia 1 la PLUS şi, evident, din combinarea celor două liste, probabil Dacian Cioloş va fi pe primul loc".

"Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate! Alianţa USR-PLUS va schimba România în următorii 10 ani. Începem cu alegerile europarlamentare. Acum doar discutăm. Acordul va fi comunicat oficial de către USR-PLUS", a anunţat anterior deputatul USR Iulian Bulai.

Pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, lista candidaţilor alianţei ar urma să fie deschisă de Dacian Cioloş. Cel mai probabil, pe următoarele locuri vor alterna candidaţii celor două partide, astfel că, după Cioloş, lista va continua cu: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Ştefănuţă (USR) şi Dragoş Tudorache (PLUS).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fuziunea PNL cu PDL a fost o mare greseala politica pt PNL. Alianta USR + Ciolos este o mare greseala politica a USR. Ciolos, pt mine, poate gresesc , este dezamagirea politica a anului 2019. Valentin Naumescu are perfecta dreptate. Dl Cioros , un om politic curat dar lipsit de carisma, se "invarte" si vrea un post extrem de bine platit si parfumat la Strasbourg. Foarte bine , sa ramana el cu salariul lui urias si noi cu durerile noastre !

    N-am votat niciodata in 30 de ani cu PSD , dar o sa votez cu ProRomania care, daca obtine un scor bun la europarlamentare, va da lovitura de gratie PSDului. Cel putin jumatate din PSD se va muta la ProRomania. Hai Victor ca se poate ! N-am crezut vreodata ca o sa spun asta, dar cred ca Victor Ponta a ramas cam singura speranta politica a Romaniei.

    PNL dupa fuziunea cu PDL si-a atras multe antipatii si s-a plafonat ca partid de opozitie in zona 23-27%. Pacat de oamenii tineri si competenti din PNL , gen Florin Citu, pt care am toata simpatia. Si , o spun cu toata dragostea, Florin Citu sa stii ca in politica imaginea conteaza, nu trebuie sa-ti fie frica de frizer, nu ai decat de castigat ... 

    1. Si vreau sa le mai spun celor de la USR ca sunt si slabi negociatori. Ciolos , la cat de mult isi doreste sa ajunga europarlamentar, ar fi accepat si locul 2 sau 3 pe lista , doar sa fie sigur ca trece pragul. Ati negociat foarte slab si v-ati aratat imaturi politici. "Uneori" in politica este bine sa simti pulsul . Dl Ciolos nu este pe val ci dimpotriva si alianta oportunista cu el o sa fie o piatra de moara in viitor pt voi. Pacat...

      E normal, toți dreptacii de net votează cu Securitatea.

      USR, PLUS, ProRomania, PDL, toate sunt partide securiste, bolșevice, de stânga. 

      Cioloș, sor-sa dgipi, unghiul dgipi Vărgil Ardelean, PLUS înscris de torționar securist, om politic curat. :)))))))

      Acum nici n-ai cum să ratezi șansa asta, unde-i mai găsești pe Georgia Pop SRI și Tudose SRI în același partid? :)))))))))))))))))))))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb