CÎŢU: "Permitem circulaţia în noaptea de Înviere, preoţii să sprijine campania de vaccinare"

J.P.
Politică / 25 martie 2021

"Permitem circulaţia în noaptea de Înviere, preoţii să sprijine campania de vaccinare"

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase din România, că vor fi modificate restricţiile de circulaţie pentru ca românii să poată participa la slujbele de Paşte. În acelaşi timp, el a menţionat că a cerut ajutorul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccinare împotriva COVID-19, relatează Digi24.

"Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanţii cultelor religioase din România. Am discutat soluţii pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale, sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiţii de siguranţă sanitară. Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanţilor fiecăruia dintre culte în ceea ce priveşte stabilirea unor derogări de la restricţiile actuale de circulaţie pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători. Soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară", afirmă Cîţu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, premierul afirmă că "discuţia de astăzi mi-a confirmat că există deplină înţelegere din partea tuturor privind prioritatea perioadei actuale: sănătatea populaţiei. Colaborarea şi comunicarea reprezintă calea cea mai bună pentru respectarea libertăţii religioase, chiar şi în condiţiile epidemiologice actuale".

"În acelaşi timp, am făcut apel la reprezentanţii cultelor religioase să susţină în rândul credincioşilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populaţie ne va ajuta să depăşim cât mai curând pandemia şi cu cât mai puţini români afectaţi de virus", a subliniat Florin Cîţu.

Se schimbă regulile la înmormântări

Potrivit aceluiaşi comunicat al Executivului, premierul şi reprezentanţii cultelor religioase şi ai Secretariatului de Stat au discutat despre schimbarea unor reguli ale înmormântărilor pe perioada pandemiei.

"Un alt subiect important abordat în cursul întâlnirii a fost legat de o serie de modificări, pe care reprezentanţii cultelor le consideră necesare, în privinţa regulilor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza infectării cu noul coronavirus. În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinţei familiei decedatului şi a ritualurilor cultului de care aparţine", menţionează Cîţu.

"Întâlnirea de astăzi de la sediul Guvernului a evidenţiat că, prin dialog şi parteneriat între autorităţile publice şi cultele religioase, deciziile care sunt luate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 răspund atât nevoilor de protejare a sănătăţii publice, cât şi celor religioase ale credincioşilor", precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. deci un fel de santaj. statul cere bisericii sa aiba o anumita parere oficiala. am zis eu ieri ca catu e un fel de autist sau extraterestru care incearca sa inteleaga, dar e pe langa. corporatistii/hipsterii astia aterizati din "cloud"-ul lor printre oameni chiar habar nu au de regulile societatii. o gafeaza senin, vezi si consiliera aia spatiala de la timisoara. vazduhisti. catu saracu stia doar de robor , libor etc , acum se vede cat e de calificat cand e vorba sa gestioneze relatia dintre guvern si biserici.

    Ce santaj ordinar, bai Poataie latoasa! Adica, pt un drept al Bisericii garantat de Constitutie, cel de a-si tine Sfanta Liturghie, tu le ceri in schimb slujitorilor Bisericii, adica preotilor, sa prosteasca poporul cu injectarea vaccinurilor voastre criminale? Asta, da cinism, satanism si impostura!

    Ne lasi cu vaccinurile astea ? Nu sunt bune de nimic pandemia este mai mare si restrictiile la fel..Ne-am saturat de minciuni.Gata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb