CLAUDIU NĂSUI: "'Povara fiscală pe muncă scade prin eliminarea taxelor pe suma salariului minim, nu prin impozitare progresivă''

G.U.
Politică / 11 februarie 2022

"'Povara fiscală pe muncă scade prin eliminarea taxelor pe suma salariului minim, nu prin impozitare progresivă''

Poziţia de astăzi a ministrului Finanţelor, domnul Adrian Câciu, conform căreia impozitarea muncii în România este foarte ridicată este una justă şi binevenită, a declarat astăzi vicepreşedintele USR, deputatul Claudiu Năsui.

"'Vreme de mai mulţi ani, USR a atras atenţia asupra acestui fapt, socotind-o principala cauză a sărăciei în muncă, indicator la care România ocupă ruşinos primul loc în Uniunea Europeană. Subliniem că soluţia vehiculată de guvernul PSD-PNL în public, privind introducerea impozitării progresive, nu are cum să rezolve problema sărăciei în muncă, pentru că nu adresează problema de fond, ci, mai degrabă, ar viza rotunjirea bugetului de stat'', a declarat Claudiu Năsui, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că soluţia reală pentru combaterea sărăciei în muncă este diminuarea până la dispariţie a taxării pe salariile mici, cu păstrarea cotei unice, unul dintre cele două avantaje fiscale ale României pe piaţa europeană, alături de impozitarea veniturilor microîntreprinderilor.

De asemenea, Claudiu Năsui, a declarat: "'Din salariul unui român, statul ia 10% impozit pe venit, 25% CAS şi 10% CASS. În cazul unui salariu minim statul ajunge să ia 41% din salariu. Iar pe tot ce cheltuie din acel salariu îi ia şi TVA. Zero taxe pe salariul minim este soluţia propusă de USR. Aceasta s-ar adresa tuturor salariaţilor, nu doar celor pe salariul minim, iar toate taxele pe muncă s-ar aplica pe suma care depăşeşte 2.550 de lei. Statul ar lăsa astfel în buzunarul fiecărui muncitor român, indiferent de venit, aproximativ 1.000 de lei în plus pe lună. Este o măsură care este folosită tocmai pentru scoaterea de sub pragul sărăciei în economii mari, cum e cea a Marii Britanii, care nu taxează în niciun fel venitul unui muncitor de până în 12.000 de lire sterline pe an''.

Potrivit acestuia, implicaţiile şi modul de lucru al măsurii zero taxe se regăsesc pe site-ul dedicat zerotaxe.ro

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nasui este o mare dezamagire nu pentru ca ar fi crezut cineva ca ar avea vreo valoare. Nu. Este o dezamagire fata de aerele pe care si le dadea fata de grandomania suficienta pe care o afisa. S-a vazut ca este zero barat cand a fost ministru si el si toti cei de la USR. Amatorism si impostura.

    80.000.000.000€ lui NOUMBER ONE ALEȘII DE MARCĂ NU POT NIMIC. POATE POT BOSCHETARII .LA NIMIC TOȚI FREACĂ NIMICUL DE NIMIC ZI DE ZI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb