CLAUDIU NĂSUI: ''Scutirea de la orice formă de bir pe salariul minim ar avea impact pozitiv în agricultură şi HoReCa''

G.U.
Macroeconomie / 4 iunie 2021

''Scutirea de la orice formă de bir pe salariul minim ar avea impact pozitiv în agricultură şi HoReCa''

"Zero taxe pe salariul minim" este o idee pe care o promovez pentru a reduce inegalităţile teritoriale, iar scutirea de la orice formă de bir, taxe, impozit şi contribuţie ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultură şi HoReCa, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, informează Agerpres.

Acesta a avut o întrevedere cu reprezentantele Organizaţiei Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) şi vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR).

"Pentru reducerea inegalităţilor teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim. Cei mai mulţi care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferenţele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulţi. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferenţa dintre noi şi alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume şi, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuţie echivalentul unui salariu minim. Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura şi Horeca", a spus Năsui.

La rândul său, Mirabela Miron, preşedintele OFA UGIR a precizat că doreşte să înceapă un dialog activ cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi să vină în sprijinul iniţiativelor antreprenoriale prin expertiza membrilor OFA, organizaţia fiind structurată pe domenii de interes şi având în componenţa sa specialişti în domenii precum fonduri europene, agricultură, turism şi HoReCa, ocuparea forţei de muncă, incluziune, educaţie etc.

În acest context, organizaţia a subliniat necesitatea unor platforme de comunicare pentru promovarea programelor şi proiectelor naţionale şi europene pentru IMM-uri, precum şi reducerea birocraţiei, astfel încât microîntreprinderile şi tinerii antreprenori să aibă mai multe şanse ca afacerile lor să reuşească. De asemenea, reprezentanţii OFA au evidenţiat necesitatea introducerii unor instrumente financiare care să vină în sprijinul persoanelor care vor să înceapă o afacere, mai ales în mediul rural, aducând în discuţie situaţia persoanelor care s-au întors din diaspora care, pe baza experienţei acumulate, încearcă să îşi construiască o afacere în ţară, notează sursa citată.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, Claudiu Năsui a precizat că printre propunerile instituţiei pe care o conduce se află acordarea de instrumente financiare pentru IMM, în aşa fel încât banii publici oferiţi firmelor să îşi atingă scopul, transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte reducerea inegalităţilor teritoriale şi încurajarea persoanelor întoarse din diaspora să înceapă o afacere în ţară, oficialul a spus că acest lucru s-ar realiza, fie şi în parte, tot prin măsura "Zero taxe pe salariul minim".

Claudiu Năsui a avut o întrevedere cu reprezentantele OFA UGIR şi cu Radu Godeanu, vicepreşedintele UGIR. Discuţiile au vizat promovarea antreprenoriatului în mediul rural, digitalizarea, măsuri concrete de debirocratizare şi măsura "Zero taxe pe salariul minim".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. iarasi ai cosmaruri baietel?

    te-ai jucat pana seara tarziu cu masinuta si nu ai avut somn? 

    tr sa faci nanita ca te surmenezi!

    hai bubico! 

    1. Asta iara fantazeaza.Cand l-o pus ministru tuna si fulgera ca nu-i posibil ca salariatii sa plateasca 42 % din brut catre stat.Dupa ce l-o fi tras careva de maneca o tacut malc.Amu iar incepe da' cu salaru' minim.Pi mai copilas,asta inseamna ca io cu 40 de ani vechime-n fabrica o sa iau tat ca ala cu salarul minim fiinca el este scutit de dari? Adeca io sa dau aproape jumate si sa-i platesc si aluia CAC,CASS si impozitul.Hai ca esti simpatic.Mai trebe sa ne spui alora nescutiti negri sau tigani si discriminarea-i gata!!!

      Pana la valoarea de salar minim nu se plateste impozit. Ce trece peste salar minim se plateste impozit. Asta vrea sa zica autorul. Asa este in multe tari din vest.

      Baietasul vrea sa scoata cota unica de impozit si sa reintroduca in Romania impozitul progresiv pri scutirea de la plata pentru diverse categorii. Cred ca am putea accepta propunerea cu conditia ca in locul celor scutiti sa plateasca el si restul Clanului Nasui cu banii furati de la stat prin afacerea Motorola.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb