Clifford Chance Badea a asistat băncile în finanţarea sindicalizată acordată KMG International

S.B.
Companii / 21 aprilie 2023

Clifford Chance Badea a asistat băncile în finanţarea sindicalizată acordată KMG International

Clifford Chance Badea a asistat sindicatul bancar coordonat de Banca Comercială Română S.A. în legătură cu o nouă facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari, acordată companiilor din Grupul KMG International - Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti), Rompetrol Downstream (divizia de retail - benzinării Rompetrol, depozite de carburanţi) şi KMG Rompetrol (divizia de management a Grupului în România).

Sindicatul bancar a fost format din Banca Comercială Română S.A., care a acţionat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Garanţii şi Creditor, alături de ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor şi creditor, precum şi Garanti Bank S.A şi OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Andreea Şişman, counsel Clifford Chance Badea, a coordonat o echipă multi-jurisdicţională formată din avocaţi din birourile Clifford Chance din Amsterdam, Munchen şi Bucureşti, care au acordat asistenţă pe tot parcursul proiectului cu privire la aspecte complexe de drept englez, olandez şi român, precum structurarea finanţării, redactarea, revizuirea, negocierea şi asistenţa la semnarea documentelor de finanţare. Din echipa principală de la Bucureşti au mai făcut parte Mădălina Mailat, senior associate şi Nicolae Grasu, avocat.

"Ne bucurăm să adăugăm în portofoliul nostru o nouă finanţare reprezentativă pentru piaţa de credite sindicalizate din România", spune Andreea Şişman. "Acest proiect ne-a oferit oportunitatea să lucram alături de cele mai importante instituţii financiare bancare din România, cu multe dintre ele având deja o relaţie strânsă şi îndelungată de colaborare, dar şi alături de unul dintre jucătorii strategici din industria energiei. Dedicarea, profesionalismul şi experienţa tuturor echipelor implicate au fost esenţiale pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacţii, în condiţiile unui calendar tranzacţional foarte strâns şi a aspectelor juridice şi comerciale complexe. Această oportunitate ne onorează, întrucât confirmă expertiza şi calitatea asistenţei pe care o oferim, precum şi încrederea cu care ne creditează două dintre cele mai importante industrii din România".

Noua facilitate sindicalizată va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului KMG International pentru finanţarea capitalului de lucru şi susţinerea strategiei de extindere a activităţilor comerciale, inclusiv pentru refinanţarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de 435 milioane de dolari.

În 2020, o echipă a practicii de Banking & Finance a Clifford Chance Badea, coordonată de Andreea Şişman, a asistat UniCredit Bank, în calitate de agent pentru sindicatul format din patru creditori (inclusiv Banca Comercială Română, ING Bank şi Raiffeisen Bank), în legătură cu majorarea cu până la 435 milioane Euro a acestei facilităţi de credit acordată companiilor din grupul Rompetrol.

Pe deplin integrată în reţeaua globală Clifford Chance, practica locală de Banking & Finance acoperă toate tipurile de proiecte de finanţare; pe lângă proiectele tradiţionale de finanţare bancară, acordă asistenţă în calitate de consultant principal în lansarea de emisiuni de obligaţiuni de stat sau corporate, restructurări de creanţe neperformante, dar şi tranzacţii cu portofolii de creanţe. Tranzacţiile sunt adesea asistate de echipe multi-jurisdicţionale care generează un mix optim de expertiză locală şi know-how global. Acolo unde este nevoie, clienţii beneficiază de o practică full service de drept englez şi drept român. Totodată, practica are un volum important de activitate de consultanţă pentru bănci şi instituţii financiare din punct de vedere al cerinţelor de reglementare, programe de conformare şi bune practici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb