Cluj: Boc susţine că reducerea personalului din administraţie compromite procesul de descentralizare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2007

Cluj: Boc susţine că reducerea personalului din administraţie compromite procesul de descentralizare

Liderul Partidului Democrat (PD), Emil Boc, consideră că, prin solicitarea de reducere cu 10% a personalului din administraţia locală, premierul Călin Popes-cu-Tăriceanu compromite procesul descentralizării administrative şi cel al apropierii autorităţilor de cetăţean, transmite Rompres. "Tăriceanu trebuie să se decidă: ori vrea descentralizare administrativă şi competenţe pentru administraţiile locale care să preia din competenţele administraţiei centrale şi din birocraţia excesivă de acolo, şi să eficientizeze astfel relaţia cu cetăţeanul, ori renunţă la descentralizare şi-şi crează un balon de săpun în jurul Palatului Victoria, cu funcţionari bine plătiţi, dar care nu rezolvă problemele oamenilor, şi reduce personalul din administraţia locală, adică exact acela care rezolvă problemele", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

Acesta consideră că prin propunerea de reducere cu 10% a personalului din administraţia locală, premierul Tăriceanu demonstrează fie că nu înţelege ce înseamnă descentralizarea, fie că este împotriva ei. Boc a subliniat că descentralizarea înseamnă competenţe sporite pentru administraţiile locale, resurse financiare aferente şi personal administrativ care să deservească cetăţenii.

Liderul democrat a amintit că de doi ani şi jumătate posturile din administraţia clujeană sunt blocate, primăria din Cluj funcţionând la capacitatea din 2003. Boc a mai spus că a fost întocmită o organigramă care a fost supusă spre validare Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru a se putea pune la zi funcţionarea primăriei cu nevoile anului 2007.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a cerut ministrului Muncii să prezinte, săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul Finanţelor, o informare cu privire la posibilitatea reducerii cu 10% a aparatului birocratic din sectorul bugetar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb