COALIŢIA PENTRU LIBERTATEA COMERŢULUI ŞI A COMUNICĂRII: Guvernul României a respins iniţiativa antitutun care ar fi păgubit bugetul statului cu două miliarde de lei anual

B.D.
Miscellanea / 13 februarie 2020

Guvernul României a respins iniţiativa antitutun care ar fi păgubit bugetul statului cu două miliarde de lei anual

Camera Deputaţilor a publicat Punctul de vedere negativ, adoptat de Guvern în şedinţa din 28 ianuarie 2020, cu privire la iniţiativa antitutun. Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) salută decizia Executivului de a nu susţine pachetul de măsuri antitutun care ar fi destabilizat peste 70.000 de operatori economici din România şi ar fi avut, conform estimărilor oficiale, un impact de peste două miliarde de lei anual la bugetul general consolidat, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

CLCC a avertizat, încă de la depunerea PL-x 587/2019 pentru modificarea unor acte normative în domeniul reglementării produselor din tutun, că iniţiativa legislativă va determina o explozie a contrabandei cu ţigarete, cu repercusiuni asupra bugetul statului.

De asemenea, CLCC a susţinut că propunerea legislativă, depusă fără consultare publică sau studiu de impact, depăşeşte cadrul Directivei europene 40 / 2014 şi reprezintă un precedent periculos prin hiper-reglementarea unei industrii care se numără printre cei mai mari contribuabili la bugetul statului. Proiectul de lege urmăreşte interzicerea totală a sponsorizărilor din partea companiilor de tutun, interzicerea expunerii ţigărilor în magazine, cu excepţia tutungeriilor, introducerea unor noi taxe asupra produselor din tutun şi tratamentul nediferenţiat al ţigărilor şi produselor de nouă generaţie, care pot reduce riscurile asociate fumatului, mai informează sursa.

Constantin Rudniţchi, directorul executiv al CLCC, a declarat:"Guvernul României evaluează impactul bugetar al proiectului de lege antitutun la 2 miliarde de lei în fiecare an. Şi asta fără a include aici şi impactul asupra companiilor mici, medii şi mari care îşi plătesc în fiecare lună, corect, taxele. Un impact pe care iniţiatorii proiectului ar fi putut să -l anticipeze atunci când au acceptat să îşi asume un proiect creat în afara Parlamentului.

CLCC, care numără peste 2.000 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de circa 50 de miliarde de lei şi un număr de angajaţi de peste 36.000, consideră că libertatea economică, libertatea comerţului şi libertatea comunicării sunt fundamentale, iar consultările publice stau la baza unei societăţi democratice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daaa! Ce minciuni! Fumatul ucide! Nu mai raspanditi minciuni! Dar costurile tratamentelor pentru bolile fumatului cat sunt? Va pasa cat de putin de viata copiilor care se apuca de fumat datorita reclamei mincinoase facuta de producatorii de otrava din tutun? Exista macar un studiu independent si nesponsorizat de mafia producatorilor care sa afirme ca tigarile elctronice sau cele cu tutun incalzit nu afecteaza sanatatea ca sa va permiteti sa faceti asemenea afirmatii? Nu va e jena de minciunile sfeuntate pe care le spuneti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb