Comandantul Forţelor Terestre ucrainene a venit pe frontul de la Bahmut

D.T.
Miscellanea / 3 martie 2023

Comandantul Forţelor Terestre ucrainene a venit pe frontul de la Bahmut

Comandantul Forţelor Terestre ale armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sirski, a vizitat astăzi trupele ce apără oraşul Bahmut aflat sub asediul trupelor ruse, care au desfăşurat acolo cele mai experimentate unităţi, în timp ce ultimele rute de acces pe care trupele ucrainene le mai controlează spre acest oraş sunt bombardate intens de artileria rusă, transmite Agerpres.

"Inamicul nu a abandonat speranţele de a captura Bahmutul şi continuă să acumuleze forţe pentru a ocupa oraşul", afirmă Forţele Terestre ucrainene, menţionând vizita generalului Sirski la "unităţile care conduc apărarea" localităţii.

Potrivit sursei, "ocupanţii ruşi au lansat unităţile cele mai pregătite ale grupării Wagner şi alte unităţi ale armatei ruse pentru capturarea localităţii" şi "se dau lupte intense în interiorul localităţii şi în împrejurimile ei".

În timp ce inspecta trupele, generalul Sirski a discutat cu militarii săi despre recenta creştere a efectivelor armatei ucrainene la Bahmut şi a lăudat trupele pentru "exemplul de rezistenţă, profesionalism şi eroism".

Mai devreme, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, aflată în prima linie a ofensivei asupra Bahmutului, Evgheni Prigojin, a declarat că oraşul este "practic încercuit" de trupele ruse şi i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea trupelor sale. Kievul a catalogat declaraţia lui Prigojin drept "campanie de dezinformare", informează sursa.

În acest timp, armata ucraineană a detonat un pod feroviar în oraşul asediat, iar trupele ruse au avariat la rândul lor un pod vital folosit pentru aprovizionarea armatei ucrainene la Bahmut şi care în plus ar putea îngreuna retragerea acesteia din oraş pe singura direcţie de acces rămasă sub controlul trupelor ucrainene, cea către vest, forţându-le în cazul unei retrageri să folosească drumuri prin câmp.

Comandantul unei unităţi de drone ucrainene care acţionează la Bahmut a anunţat într-un mesaj video că această unitate a primit din partea superiorilor ordin să se retragă imediat din oraş, după ce a participat acolo timp de 110 zile la operaţiunile armatei ucrainene. De asemenea, ultimele rute pe care armata ucraineană le controlează spre Bahmut sunt bombardate intens de artileria rusă.

Oraşul Bahmut în sine are o valoare strategică limitată, în opinia Kievului, însă imensele pierderi umane şi în echipamente în bătălia de acolo ar putea determina cursul războiului şi le-ar deschide trupelor ruse calea către oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk, se mai precizează în sursă. Trupele ucrainene au recuperat în a doua jumătate a anului trecut porţiuni din teritoriul ocupat de Rusia la începutul invaziei, dar de trei luni se află din nou în defensivă în urma acţiunilor ofensive relansate de trupele ruse.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Dacă nu este punct strategic important

    cum zicea Zelenski, de ce sacrifica atat 

    de mulți oameni și armament

    1. De ce sa nu profite ucrainienii de atatia rusi stransi gramada?

      Pentru ca este teritoriu lor.

      Sau pentru ca asa mor multi rusi , ucrainenii avand pozitii fortificate

      Sau pentru ca asa ii tine ocupati pe rusi sa nu atace in alta parte 

    dACA nu il mai pot apara sa-si retraga oamenii. Sa-i lase pe rusi sa intre toti in oras in frunte cu psihopatu de prigojin si apoi sa trimita niste avioane sa level tot orasul. care si asa e distrus.

    1. Mai bine mineaza orasul cand se retrag

    Pentru cine stie situatia din Bahmut, o astfel de vizita este surprinzatoare si necredibila. Prin urmare verificam pe internet.

    Reuters 5 days ago - The commander of Ukrainian ground forces Colonel general Oleksandr Syrskyi visited besieged Bakhmut to boost morale 

    Deci vizita a avut loc la inceputul saptamanii. Nu acum. Acum Bahmutul este realmente incercuit, rusii fiind la 500 de metri de singurul drum care mai intra sau iese. Nu se mai fac evacuari. 

    1. Propagandiștii sovietici știu de un an de zile că Rusia a cucerit Ucraina.

      Syrski s-a întors în Bahmut. E și un semn că orașul e ca și cucerit de ruși, încercuit, acoperit, mai puțin cortul pe care îl tot vizitează Syrski. 

      Și în cele 5 zile de la ultima vizită s-au dus 5000 soldați sovietici. 

      "Pentru cine stie situatia din Bahmut" Hahaha, o stii tu ca ai fost acolo

      Bahmutul era realmente cucerit de acum o luna, acum este doar realmente incercuit? 

    MA FRATILOR,

    DAR DE MIILE DE SOLDAT OMORATI ACOLO,

    NU VA PASA ????  

    1. Ba da, îi contabilizăm. Frații noștri ruși se duc eroic.

    Ultimul recensamant din Ucraina a dat 47 milioane de locuitori,

    dupa toate datele actuale momentan mai sunt 20 - 30 de milioane,

    asta inseamna ca Ucraina a pierdut DEJA 50 % DIN POPULATIE 

    1. De asta intră Ucraina în UE, o treime din populație este deja aici. Statul ucrainean este mai puternic că oricând. Vecinii lor estici se destramă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb