Comănescu a pledat pentru încurajarea continuării implementării reformelor în Republica Moldova

Diana Mihu
Politică / 15 noiembrie 2016

Comănescu a pledat pentru încurajarea continuării implementării reformelor în Republica Moldova

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat, luni, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe (CAE) de la Bruxelles, prilej cu care a pledat pentru încurajarea continuării implementării agendei de reforme asumate de către Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis redacţiei.

Conform sursei citate, miniştrii de externe reuniţi în CAE au discutat despre stadiul actual şi priorităţile Parteneriatului Estic.

"Au fost discutate şi evoluţiile din statele partenere, inclusiv de natură electorală, din Republica Moldova, Georgia şi Belarus, precum şi stadiul relaţiei UE-Ucraina. Ministrul Lazăr Comănescu a subliniat importanţa respectării angajamentelor asumate în acest cadru strategic de cooperare. S-a exprimat în favoarea sprijinirii consolidării rezilienţei şi aspiraţiilor de asociere politică şi integrare economică a partenerilor estici ai UE. Totodată, a pledat pentru încurajarea continuării implementării agendei de reforme şi respectarea condiţionalităţilor asumate de către Republica Moldova, respectiv continuarea unei angajări solide a UE în raport cu autorităţile de la Chişinău", arată MAE.

În ceea ce priveşte vecinătatea sudică, şeful diplomaţiei române a exprimat susţinere pentru demersurile pe care Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, le întreprinde pentru a găsi o soluţie cuprinzătoare cu sprijinul actorilor regionali şi internaţionali. După cum menţionează sursa citată, demnitarul român a reafirmat importanţa păstrării unităţii, integrităţii, suveranităţii şi independenţei Siriei în procesul de soluţionare politică a conflictului.

"Stadiul implementării Strategiei Globale a UE a fost discutat în cadrul sesiunii comune de lucru cu miniştrii apărării din statele membre. Ministrul român de externe s-a pronunţat în favoarea unui proces de implementare gradual, care să reflecte într-un mod ambiţios şi pragmatic interesele tuturor statelor membre. Ministrul Lazăr Comănescu a punctat, de asemenea, importanţa unei abordări din partea UE care să fie complementară cu priorităţile şi activităţile NATO, inclusiv prin implementarea Declaraţiei comune UE-NATO de la Varşovia", se mai arată în comunicatul MAE.

În cadrul reuniunii Prietenii Albaniei, desfăşurată în marja CAE, ministrul Lazăr Comănescu a reiterat susţinerea de către România a perspectivei europene a Albaniei şi a subliniat importanţa îndeplinirii de către autorităţile de la Tirana a tuturor celor cinci priorităţi-cheie, inclusiv respectarea drepturilor omului, "pentru care România va continua să ofere asistenţă de specialitate, inclusiv în plan bilateral, cu precădere în domeniile anticorupţie şi consolidarea statului de drept".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iata ca dam/putem da asistenta, nu suntem doar un stat de asistati!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb