Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a oferit unui informator o recompensă de 279 milioane de dolari

A.F.
Piaţa de Capital / 8 mai 2023

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a oferit unui informator o recompensă de 279 milioane de dolari

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a acordat cea mai mare recomensă oferită vreodată unui informator, de 279 milioane de dolari, datorită informaţiilor valoroase oferite de acesta, care au ajutat autorităţile de reglementare în aplicarea legii, conform Reuters.

Recompensa este mai mult decât dublă faţă de suma de 114 milioane de dolari plătită în octombrie 2020. Autoritatea de reglementare nu a dezvăluit cazul în cauză, în declaraţia sa.

"După cum arată această recompensă, există un stimulent semnificativ pentru ca avertizorii să ofere informaţii exacte despre potenţialele încălcări ale legii privind valorile mobiliare", a declarat Gurbir Grewal, directorul Diviziei de aplicare a SEC.

Plăţile către avertizori se fac dintr-un fond de protecţie a investitorilor care a fost înfiinţat de Congres şi finanţat în întregime prin sancţiuni monetare plătite SEC de către cei care încalcă legea valorilor mobiliare.

Recompensele acordate avertizorilor pot varia de la 10% la 30% din banii încasaţi, atunci când sancţiunile băneşti depăşesc 1 milion de dolari.

"Asistenţa susţinută a denunţatorului, inclusiv interviuri multiple şi declaraţii scrise, a fost esenţială pentru succesul acestor acţiuni", a declarat Creola Kelly, şefa Biroului pentru avertizori al SEC.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. La noi ASF-ul si angajatii ei destoinici dau in judecata persoanele ce aduc dovezi clare ,ce sa mai si recompenseze....in o suta de ani poate.

    1. Iar comisiile parlamentare ii audiaza degeaba pe avertizori ca doar nosa-si deranjeze neamurile si amantele din ASF.

    are legatura cu JP Morgan si cu pozitia sa pe derivative (pozitie short gold la final de q1/23, inca mentinuta) care depaseste cu cateva zeci de procente ca expunere cerintele maxim admise capital - e in curs de investigare de catre SEC (ASF-ul SUA).

    traducere : daca aurul depaseste pragul de 2000-2100 $ ...JP Morgan se duce naibii

    1. merci beaucoup, Mon Cher!

      vezi, genul asta de comm. asteptam noi de la tine, nu globulete de cristal ;) 

      si,da, se pare ca intern in cadrul jp morgan, d-nul Dimon nu a dat 2 bani pe necesitatea vizei Riscului pentru aprobarea pozitiei .... a avizat pozitia short gold in exces fata de capitalul disponibil "like a boss" (ca primaru' ...cum se zice pe la noi)

      SEC l-a luat la analizat pe micul dumnezeu al lumi bancare americane - eu nu am incredere ca jp morgan o sa pateasca mare branza... o sa li se aplice o amenda si apoi business as usual. Asa patesc micii dumnezei ai lumii bancare. Asta daca aurul SCADE. Daca aurul sare bine de tot de 2100 $ , eh... atunci banca jp morgan o sa aiba o mica mare problema.  

      ca orice om am multiple parti

      mi le iubesc pe toate :)  

      si o mica adaugare... apropo de toate partile pe care le iubesc si (imi) sunt de folos...

      in perioada 2020-2022 m-am agitat maxim aici anti-vaccin covid... am informat din vreme in legatura cu riscurile asociate (cancer avc infarct, etc)... vedeti acum cum ies la iveala riscurile, da? Chiar si in presa mainstream.  

      cine m-a ascultat ii e bine.  

      si imi datoreaza sanatatea si viata pe care inca le are! (as zice ca imi datoreaza o bere, dar as fi un marlan sarcastic , nu? :D ) 

      indiferent cat de ciudate sunt comentariile mele intentia mea e buna si sursele sunt de cele mai multe ori bune.  

      sunt bine intentionat nu rau-intentionat, ca om.  

      p.s. pe viitor aveti grija ca Stapanii vor sa va lege si sa va faca cyber-sclavi cu concepte gen orasul de 15 minute, portofelul digital obligatoriu introdus, eliminarea cash-ului, etc.... dar oamenii se vor ridica impotriva Stapanilor si VOR REUSI IN REVOLUTIA LOR MONDIALA (inclusiv in Romania). Dar deja intram in alt sfere de discutie. Cat am scris e destul, pentru moment.  

      Nu-mi imaginez pe bunicu si bunica de la tara cu portofel digital, tinand cont de faptul ca au telefon cu butoane mari, si habar n-au macar sa scrie un sms.

      Nu intereseaza pe bancheri daca bunicul tau se descurca sau nu. Au desfiintat ghiseele bancilor, deci daca nu se descurca, treaba lor.

      La noi mai greu, inca avem WC in curte... și drumuri de care. Dar nu e imposibil, mă uit la tineretul țării și-mi piere curajul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb