Comisia Europeană actualizează instrumentul eLeniency

F.D.
Internaţional / 30 septembrie 2022

Comisia Europeană actualizează instrumentul eLeniency

Comisia Europeană şi-a actualizat platforma online "eLeniency" pentru a se asigura că întreprinderile care sunt părţi la procedurile antitrust în cazurile ce vizează carteluri pot avea acces la documente online, într-un mod simplu şi sigur. Această nouă versiune permite o interacţiune eficientă cu părţile şi adaptează instrumentul la noile metode curente de lucru, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, prin intermediul platformei eLeniency, introdusă în 2019 ca instrument unidirecţional, întreprinderile şi reprezentanţii legali ai acestora pot să depună online declaraţii şi documente în cadrul procedurilor de clemenţă, de tranzacţie şi de cooperare din cazurile ce nu vizează carteluri. Cu toate acestea, până în prezent, documentele care făceau obiectul unei protecţii speciale, cum ar fi declaraţiile întreprinderilor, se puteau accesa exclusiv în mod fizic, la sediul Comisiei.

Noua versiune bidirecţională a instrumentului eLeniency va permite Comisiei să ofere acces online la documente, în mod simplu şi sigur. Prin urmare, părţile nu vor mai trebui să ajungă la sediul Comisiei pentru a avea acces la documente sau a primi o serie de documente şi informaţii prezentate în cursul procedurilor de clemenţă, de tranzacţie privind cartelurile şi de cooperare în afara cartelului. În special:

-în ceea ce priveşte cererile de clemenţă, utilizatorilor instrumentului eLeniency, cum ar fi întreprinderile şi reprezentanţii legali ai acestora, li se pot notifica scrisori şi decizii în contextul unei cereri de imunitate la amenzi sau de reducere a amenzilor, inclusiv al cererilor de informaţii formulate în temeiul Comunicării Comisiei privind politica de clemenţăCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentRO*;

-în ceea ce priveşte procedurile de tranzacţie din cazurile ce vizează carteluri şi procedurile de cooperare din cazurile ce nu vizează carteluri, instrumentul eLeniency poate fi utilizat pentru a acorda acces la scrisori, decizii şi alte documente sau pentru a trimite notificări referitoare la acestea, de exemplu la deciziile de iniţiere a procedurilor, la comunicările privind obiecţiunile etc.;

-în ceea ce priveşte accesul la dosarul Comisiei în incintele acesteia, instrumentul eLeniency permite acum Comisiei să acorde acces online la declaraţiile întreprinderilor şi la alte materiale referitoare la clemenţă, care până în prezent erau accesibile numai în incintele fizice ale Comisiei, arată sursa citată.

Instrumentul eLeniency poate fi accesat doar de utilizatorii autorizaţi în prealabil de Comisie, de la caz la caz. Acesta oferă aceleaşi garanţii în ceea ce priveşte confidenţialitatea şi protecţia juridică ca şi procedura tradiţională în incintele fizice ale Comisiei. În acest scop, toate datele afişate prin intermediul instrumentului eLeniency sunt securizate şi toate funcţionalităţile de copiere, tipărire sau descărcare sunt dezactivate.

Utilizarea sistemului eLeniency este în prezent voluntară. Întreprinderile şi reprezentanţii lor legali pot continua să utilizeze procedura orală pentru a face declaraţii sau pentru a primi acces la informaţii în incintele fizice ale Comisiei, în cazul în care doresc acest lucru, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "eLeniency" abureala ptr. cei neinitiati,

    coorporatiile si cartelurile oricum fac ce vor 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb