Comisia Europeană va declanşa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupţiei şi trucării achiziţiilor publice

G.U.
Internaţional / 5 aprilie 2022

Viktor Orban (Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo.php?fbid=525328112298125&set=pb.100044628210344.-2207520000..&type=3)

Viktor Orban (Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo.php?fbid=525328112298125&set=pb.100044628210344.-2207520000..&type=3)

Comisia Europeană va declanşa sancţiuni financiare la adresa Ungariei, a anunţat ieri Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, într-un interviu pentru presa austriacă, conform G4media.ro. Sancţionarea Ungariei va fi realizată prin mecanismul pentru statul de drept, care permite oprirea fondurilor europene pentru ţările care nu respectă principiile şi valorile fundamentale europene.

Hahn a spus într-un interviu pentru ziarul Tiroler Tagezeitung că Ungaria e o ţintă pentru sancţiuni din cauza corupţiei şi a trucării licitaţiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunţat că va lucra împreună cu Ungaria şi va pune în mişcare acest mecanism. El a mai spus că în acest moment Polonia nu este vizată de mecanismul statului de drept.

Potrivit sursei citate, presa independentă maghiară a scris în repetate rânduri despre licitaţiile majore cu fonduri europene câştigate de familia premierului Viktor Orban şi de cei cîţiva oligarhi din proximitatea sa. De asemenea, Ungaria a refuzat să facă parte din nou-creatul Parchet European care analizează modul în care sunt cheltuite fondurile europene.

Ungaria pierde deja fonduri europene din PNRR, după ce Comisia Europeană a decis că Budapesta încalcă valorile europene.

Curtea Europeană de Justiţie a respins în luna februarie plângerile Ungariei şi Poloniei împotriva mecanismului statului de drept, ceea ce înseamnă că acum Comisia Europeană poate iniţia proceduri împotriva statelor membre.

Parlamentul European a pus presiune constantă asupra Comisiei Europene pentru a declanşa mecanismul împotriva Poloniei şi Ungariei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cam asta e raspunsul UE la realegerea lui Viktor Orban in Ungaria. Deci, cine nu se inchina si nu vrea sa fie o sluga primeste sanctiuni. Motive se gasesc oricand.

    Cata ipocrizie au astia in ei ??? 

    1. Fondurile ajung la oligarhii unguri.

      Da de unde,motive peste motive,eu nu.pot intelege,UE este o uniune economica,ce treaba au ei cu homosexualitatea si cu toate chestiile pe care ti le impun.Maine ,poimaine ne vor spune si cati copii sa facem!Si cu tranzitarea de arme pentru Ucraina pe teritoriul Ungariei,nu sunt de acord ungurii,nu sunt si gata,nici noi nu am fost de acord dar slugile care ne conduc au trecut peste vointa noastra ca de obicei.Politicienii romani sunt cei mai slugarnici din Europa(cred ca din lume,niciunde nu am vazut asa ceva),din cauza asta nu sunt respectati de nimeni.Sunt buni pentru alte popoare numai pentru poporul asta pe spinarea caruia huzuresc ei,familiile lor,amantele lor,nemurile lor,nu!

    Noi de ce primim fondur? Coruptia partidelor politice este peste cea din Ungaria, dar aici se fura cu acordul UE si atunci este bine. Cand stapanul UE iti da voie atunci poti sa iti furi poporul.

    1. Pacat ca nu ati urmarit masura 4.1.1 fosta masura 3 de ajutor pt. firmele afectate de covid.

      UE a aprobat varianta primul venit primul servit, daca firma obtine punctaj egal sau mai mare 70% din barem, suma maxima de un milion eur, si se putea achizitiona inclusiv imobile cu o cofinantare de 5%. Sansa mai mare pentru cei cu protectia mediului si egalitate de gen. 

      Nu o sa detaliez dar conditiile de mai sus, sunt usor de satisfacute, problema era sa fi primul inregistrat. Deci UE a dat cu semnatul, ca unii sa primeasca un milion euro.

      UE este o coruptie in sine, cine se inchina primeste banutul. 

    Imi pare bine sa spun ca CE este un organism abject. Un organism de teroare politica.

    Ungaria nici macar nu este in capul liste de infractiuni investigate de parchetul european al lui Kovesi. Acolo este Germania in frunte. 

    1. Slugile imperialismului american nu mai au nici un gram de rusine. Leprele carpatine in frunte cu sasu - sase case -- practica o prostitutie morala de ce mai joasa spetă și nu le pasă că gloatele nu mai au bani de facturi la gaze. Gazele rusesti nu le mai plac slugilor gheto-dace, mai bine fac frig si foame decat sa părăseasca fundul americanilor, cei care au provocat războiul din Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb