COMPLET DE DIVERGENŢĂ Cererea lui Voiculescu de anulare a pedepsei, analizată pe 6 ianuarie

V.B.
Anticorupţie / 9 decembrie 2014

Cererea lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei primite în dosarul ICA la 8 august va fi analizată pe 6 ianuarie de un complet de divergenţă, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), constituit deoarece cei doi judecători din completul de la CAB căruia i-a fost repartizată contestaţia nu au putut să se pună de acord asupra unei decizii, scriu surse din presă.

La judecarea pe fond a acestei cereri, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, motivând că se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea-credinţă".

"Se observă pornirea instanţei orientată clar în obţinerea unei soluţii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecată", a afirmat Mateuţ în sala de judecată.

În replică, procurorul de şedinţă (de la DNA) a afirmat că nu i se pare normal ca în sala de şedinţă să fie făcute aprecieri în legătură cu capacitatea unui judecător: "Completul de judecată din dosarul ICA a dat dovadă că a lecturat dosarul. Suntem pe un domeniu pur speculativ, iar legea nu ne permite aşa ceva. (...) Petentul discută chestiuni ce ţin nu doar de incompatibilitate, ci şi de procedura de soluţionare a incompatibilităţii, chestiuni total diferite. În faza contestaţiei în anulare, nu se discută procedura".

Curtea de Apel Bucureşti urmează să continue dezbaterile şi în ceea ce priveşte contestaţia în anulare formulată de Sorin Pantiş, condamnat în acelaşi dosar la 6 ani de închisoare, următorul termen fiind fixat pentru 6 ianuarie. În cazul lui Pantiş, magistraţii urmează să decidă dacă vor cita CAB, instituţia unde s-a format compeltul de judecată care a soluţionat dosarul ICA, complet împotriva căruia avocaţii lui Pantiş au adus diverse acuzaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb