CONSILIUL ASF: Proiectul de achiziţie a Axa Life Insurance de către SAI Certinvest, respins

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 3 iulie 2015

Proiectul de achiziţie a Axa Life Insurance de către SAI Certinvest, respins

Actualizare 20:21 Contractul de vânzare - cumpărare între AXA, Certinvest şi SIF Transilvania a încetat

Contractul de vânzare a operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Certinvest şi SIF Transilvania, anunţat în data de 18 Decembrie 2014, a încetat, arată un comunicat remis azi redacţiei.

"AXA evaluează opţiunile sale strategice, luând în considerare interesul clienţilor şi al angajaţilor săi din România", potrivit sursei citate.

(A.C.)

------------

Consiliul ASF a respins proiectul de achiziţie de către SAI Certinvest a societăţii Axa Life Insurance, care a decis anul trecut să se retragă de pe piaţa românească.

"Consiliul a respins proiectul de achiziţie a societăţii Axa Life Insurance de către SAI Certinvest pentru neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la articolul 7, punctul 7, litera a), c) şi d), coroborate cu articolul 5 alineat, litera f) din Normele privind autorizarea şi funcţionarea asigurătorilor puse în aplicare prin Ordinul nr. 16/2012", se arată într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere (ASF) remis redacţiei.

În decembrie 2014, grupul francez Axa a vândut operaţiunile de asigurări de viaţă şi economisire din România către SAI Certinvest şi SIF Transilvania. Potrivit termenilor acordului, SAI Certinvest urma să achiziţioneze o participaţie de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania trebuia să achiziţioneze 30%.

SAI Certinvest, companie de asset management, are active în administrare de peste 250 milioane de lei şi o experienţă de peste 20 de ani în investiţii pe piaţa din România.

La momentul anunţului tranzacţiei, părţile au transmis că termenii şi condiţiile tranzacţiei nu vor fi făcute publice.

În septembrie 2014, AXA a anunţat încetarea contractului de vânzare a operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări, încheiat în noiembrie 2013, şi că grupul francez evaluează opţiunile strategice privind operaţiunile din România.

AXA Life Insurance România a încheiat anul 2013 cu subscrieri de 33,8 milioane de lei şi o cotă de 2,7% din piaţa asigurărilor de viaţă.

La trei luni după anunţul privind vânzarea AXA Life Insurance România, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit, în luna februarie, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări, a suspendat conducerea şi dreptul de vot al acţionarilor şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului să majoreze capitalul social cu 490 milioane de lei în următoarele 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

Astra Asigurări este controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamaescu prin The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%.

Grupul AXA este unul dintre cei mai mari jucători internaţionali din domeniul asigurărilor şi administrării de active, cu 157.000 de angajaţi care deservesc 102 milioane de clienţi în 56 de ţări.

În 2013, afacerile grupului au atins 91,2 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. probabil o pastreaza pentru Euroins - aia sigur sunt solizi financiar. pai numai daca te uiti la ceafa lor groasa iti dai seama ca ei pot. pacat ca cica vine iuresul si peste ei, dar se incotopenesc cat pot sa ascunda mizeria. asteptam vesti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb