Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Nusco Tower de către Papalekas

V.B.
Companii #Imobiliare / 19 decembrie 2014

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Nusco Tower de către Papalekas

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat preluarea clădirii de birouri Nusco Tower de către compania Globalworth (controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas), de la grupul italian Nusco, tranzacţia de 46 milioane euro urmând să fie încheiată cel mai târziu pe 18 aprilie.

"Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea controlului unic de către Globalworth Holdings Cyprus Limited, prin Kifeni Investments Limited şi Kusanda Holdings Limited, asupra Nusco Tower SRL, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", informează CC, pe site-ul propriu.

În Nusco Tower, au birouri companiile Volksbank România, Oracle România, Bayer, Generalcom şi Anima Speciality Medical Services. Imobilul este situat în apropierea complexului Green Court Bucharest (dezvoltat de grupul suedez Skanka), din care Globalworth a cumpărat recent prima clădire, în schimbul a peste 40 milioane euro. Nusco Tower are o suprafaţă închiriabilă de 23.000 metri pătraţi, structuraţi pe 20 de etaje, fiind închiriată în proporţie de circa 91%.

Tranzacţia (anunţată de Globalworth la începutul acestei luni) mai prevede achiziţia, cu 4 milioane euro, a unui teren de 2.434 mp în aceeaşi zonă, în apropierea Nusco Tower şi a Green Court Bucharest. Terenul are toate autorizaţiile necesare pentru dezvoltarea a 12.000 mp.

Societatea de investiţii imobiliare Globalworth Real Estate Investments Limited a fost fondată de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Ioannis Papalekas. Grupul italian Nusco este controlat de familia cu acelaşi nume. În ţara noastră, grupul este şi producător de uşi, ferestre şi parchet, operând două fabrici în Pipera, prin firma Pinum Doors&Windows.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb