Coreea de Nord efectuează exerciţii militare în Marea Galbenă

A.C.
Internaţional #Apărare / 31 martie 2014

Coreea de Nord a început astăzi o serie de exerciţii militare folosind muniţie de război lângă graniţa vestică care este apărată intens, exerciţiul fiind anunţat autorităţilor Sud-Coreene cu câteva ore înainte, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Coreea de Nord a lansat câteva proiectile de artilerie în apele vestice (ora României 05:15) la nord de Linia de Frontieră Nordică ce desparte cele două state, au anunţat oficialii sud-coreeni.

După ce o parte dintre proiectile au căzut la sud de linia de frontieră, armata sud-coreeană a tras, ca răspuns, un număr mai mare de proiectile de tancuri K-9 Howitzer şi de asemenea au trimis avioane de luptă F-15K în apropierea graniţei maritime.

Rezidenţii din insula Baengnyeong, situată în extremitatea nord-vestică a regiunii la nord de frontieră, au fost evacuaţi către adăposturi temporare, potrivit declaraţiilor oficialilor militari.

Exerciţiile au avut loc după ce Comandamentul Armatei Poporului din Coreea de Nord a trimis un fax la ora 12:00 (ora României) către A Doua Flotă a Marinei Sud-Coreene pentru a anunţa exerciţiul militar în 7 regiuni de lângă graniţa maritimă vestică.

Oficialii de la Seoul au declarat: "Coreea de Nord a cerut Coreei de Sud să-şi controleze navele în 7 regiuni la nord de Linia de Frontieră Nordică, înainte de exerciţii. Am interzis navele de la a intra în zona de antrenament pentru a menţine securitatea rezidenţilor şi a marinarilor".

Ocaziile în care statul comunist anunţă o zonă de antrenament care înglobează toate regiunile de frontieră din vest înaintea unui exerciţiu militar ce foloseşte muniţie de război, apar mai rar.

Armata sud-coreeană şi-a întărit protecţia în faţa unor posibile ciocniri, având în vedere intenţiile Pyongyang-ului din spatele ultimelor provocări.

Purtătorul de cuvânt al vice-ministrului Apărării, Colonelul Wi Wong-seop, a declarat înainte exerciţiului: "Considerăm că anunţul Nordului conţine intenţii ostile. Avem în vedere faptul că se crează o situaţie de criză în Peninsula Coreeană prin provocarea unor tensiuni lângă graniţa maritimă de vest".

Oficialii de la Seoul au fost în alertă deoarece unele proiectile de artilerie lansate de către Nord, au căzut la sud de Linia de Frontieră Nordică în timpul unui exerciţiu din 2010.

Recenta mişcare de la Pyongyang vine ca răspuns la exerciţiile militare comune susţinute de Coreea de Sud şi SUA, care au lansat o serie de rachete într-o expunere de forţe din ultimele săptămâni.

Săptămâna trecută, oficialii de la Pyongyang au iniţiat o acţiune de lansare a două rachete cu rază medie, capabile să lovească Japonia, acţiunea fiind condamnată de Consiliul de Securitate ONU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb