CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 4 august 2010

"Indesit Company": Creştere a veniturilor cu 9,6%

"Indesit Company" a realizat venituri, în cel de-al doilea trimestru, în valoare de 671 milioane de euro (faţă de 613 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului precedent), înregistrând, astfel, o creştere de 9,6%. În ceea ce priveşte primul semestru, veniturile companiei au crescut cu 5,8%, până la 1,273 milioane euro, comparativ cu 1,203 milioane euro în perioada similară din 2009.

EBIT în trimestrul al-II-lea din 2010 a fost de 29 milioane de euro, cu o creştere de 105,2% faţă de 14,1 milioane euro în aceeaşi perioadă din 2009. În prima jumătate din 2010, EBIT a atins nivelul de 64 milioane euro, faţă de 15,4 milioane euro în aceeaşi perioadă anul trecut.

Profitul net al grupului pentru perioada mai-iunie a fost de 11,5 milioane euro, faţă de pierderi de 8 milioane euro din aceeaşi perioadă din 2009.

În prima jumătate a lui 2010, grupul a înregistrat un profit de 27,5 milioane euro, faţă de pierderi de 22,5 milioane euro din prima jumătate a anului trecut.

Datoriile financiare nete au scăzut, ajungând la 366 milioane euro, fiind înregistrată o îmbunătăţire de 158 milioane euro, de la 524 milioane la finalul lunii iunie 2009.

"Investiţia în inovaţie şi în lansarea de produse noi, dar şi în îmbunătăţirea constantă a calităţii ne-a permis să creştem vânzările într-un mod semnificativ pe o piaţă care încă nu arată semne că se va stabiliza sau îşi va reveni. Profitabilitatea în această perioadă, în ciuda presiunii asupra preţurilor, care caracterizează anumite pieţe cheie, s-a menţinut la un nivel excelent."

Comparativ cu periopada similară din anul precedent, în cel de-al doilea trimestru al anului în curs veniturile şi vânzările de electrocasnice au crescut cu 9,5%, în prima jumăîtate a lui 2010 această creştere fiind de 5,7%. Trendul ascendent se datorează unei îmbunătăţiri de 1,9% în zona preţ/mix, unui efect pozitiv al evoluţiei ratelor de schimb de 2,5% şi unei creşteri a volumului de vânzări cu 1,3%.

Pentru întregul an, într-un scenariu cu rate de schimb stabile, la nivelurile medii pentru iunie 2010 şi o creştere a cererii de pe piaţă de până la aproximativ 3%, Grupul se aşteaptă ca vânzările să crească cu circa 6% faţă de 2009, cu o majorare a EBIT de aproximativ 40%.

În prima jumătate a lui 2010, zona Europei de Est a înregistrat creşteri atât asupra veniturilor cât şi a rentabilităţii, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009.

Fiind al doilea mare producător de electrocasnice din Europa, după cota de piaţă, compania lider de piaţă în Italia, Marea Britanie, Rusia, Portugalia, România, Bulgaria şi Ucraina şi este unul dintre liderii pieţei în ţări ca Franţa, Polonia, Turcia, Cehia, Ungaria şi Grecia.

În România, "Indesit Company" este prezentă din 1996, cu un birou de reprezentanţă. Biroul local coordonează activităţile comerciale, logistice, de marketing şi de service. Distribuţia produselor se realizează prin parteneri specializaţi, la nivel naţional. (E.O.)

"Arctic": Profitul pe 2009 a depăşit 123 milioane lei

Societatea comercială "Arctic" a aprobat, ieri, în cadrul Adunării generale Ordinare a Acţionarilor, repartizarea profitului net aferent anului 2009. Acesta se cifrează la peste 123 milioane de lei. Totodată, reprezentanţii "Arctic" au stabilit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an şi au numit societatea "Ernst and Young" în calitate de auditor financiar extern. Valoarea contractului încheiat cu aceasta este de 18.222 de euro, fără TVA, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. (E.O.)

"Richter Gedeon": Vânzările pe piaţa noastră au crescut cu circa 3%

Vânzările "Richter Gedeon" în România au crescut, în primul semestru, cu 3,1%, la 80,5 milioane euro, grupul ungar semnalând că piaţa farmaceutică românească este afectată de întârzierea plăţilor de la CNAS către farmacii şi spitale, dar şi de sistemul de claw-back introdus de Guvern.

"În urma modificării cadrului regulatoriu, piaţa farmaceutică româ­nească a devenit tot mai afectată de întârzieri de plăţi şi reduceri de preţuri. Pentru a compensa producătorii de farmaceutice într-o oarecare măsură, Guvernul a implementat o creştere de preţ de 6,25% pe piaţa farmaceutică", notează "Richter Gedeon", preluat de Mediafax.

Creşterea vânzărilor din România a fost determinată, în principal, de cifra de afaceri înregistrată de produsele Vidotin, Flamil şi Moduxin, se arată în raportul companiei.

Pe segmentul farmaceuticelor, vânzările "Richter Gedeon" pe piaţa autohtonă au crescut, în primul semestru, la 14,4 milioane euro, de la 14 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Diviziile de wholesale şi retail au înregistrat, totodată, o creştere de 1,4% a vânzărilor în România, de la 71,4 milioane euro la 72,4 milioane euro.

Grupul ungar deţine, în ţara noastră, o fabrică de medicamente în Târ­gu-Mureş, "Gedeon Richter Ro­mânia", 120 de farmacii, "Gedeon Richter Farmacia" şi distribuitorul "Pharmapharm", care a fuzionat în aprilie cu "DITA Export Import". (F.A.)

"Romsym Data": Distribuitor de soluţii "Zarafa"

"Romsym Data", cel mai important distribuitor independent de software din România, a devenit distribuitor al gamei de soluţii "Zarafa", atât pe plan local, cât şi în Republica Moldova, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Agerpres.

"Zarafa are un raport cost-performanţă excelent şi considerăm că există o piaţă importantă în România pentru această gamă de soluţii. Costurile de licenţiere sunt sensibil mai mici în comparaţie cu aplicaţiile similare din această categorie. În plus, clienţii au la dis­poziţie o soluţie robustă de e-mail bazată pe Linux, aceasta fiind completată de o interfaţă modernă şi accesibilă pentru utilizatorii finali", a declarat Răzvan Balint, director general al "Romsym Data".

Costurile de licenţiere şi mentenanţă ale soluţiei "Zarafa" sunt cu 50% mai reduse în comparaţie cu cele ale "Microsoft Exchange Server".

Totodată, software-ul conţine cele mai multe dintre funcţionalităţile produsului competitor, inclusiv integrarea completă cu clientul "Microsoft Office Outlook".

"Zarafa" este un produs avansat de e-mail şi colaborare care oferă posibilităţi de integrare cu "Black­berry Enterprise Server" şi cu telefoanele mobile compatibile cu "ActiveSync".

Prin integrarea soluţiei "Zarafa" în portofoliul "Romsym Data", compania îşi extinde gama de soluţii oferite pe piaţa autohtonă. Societatea are, în prezent, peste 50 de dis­tribuţii software. (F.A.)

"Xerox": Echipament multifuncţional pentru birourile moderne

"Xerox" lansează echipamentul multifuncţional "WorkCentre 3550", care optimizează munca în birouri, copiind, scanând şi tipărind la viteză de până la 33 de pagini A4 alb-negru pe minut, se arată într-un comunicat al companiei.

"Xerox WorkCentre 3550 este special conceput pentru birourile moderne, care au nevoie să gestioneze rapid şi uşor documentele", a afirmat Victor Tătaru, Office Solutions Marketing Manager, "Xerox" România şi Republica Moldova. Noul echipament păstrează confidenţialitatea documentelor prin funcţia de imprimare securizată, care blochează comenzile de imprimare până la introducerea parolei de acces, are funcţii avansate de scanare color şi trimitere de faxuri, transformă rapid şi uşor copiile neinteligibile în documente electronice editabile, transferul fişierelor se face foarte uşor prin intermediul imprimării sau scanării lor direct de pe stick-ul USB conectat la portul frontal al multifuncţionalului, are o capacitate de 550 de coli, care poate fi suplimentată opţional cu până la 1050 de foi şi tipăreşte volume foarte mari de documente, la o viteză de 600x600 dpi, grafica meniului este foarte uşor de utilizat. Preţul recomandat al echipamentului "WorkCentre 3550" începe de la 738 de dolari fără TVA. (E.O.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb