Covid 19 schimbă liniile de producţie în fabricile din ţară

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii / 18 martie 2020

Covid 19 schimbă liniile de producţie în fabricile din ţară

Mai multe companii din ţara noas-tră doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de producţie de măşti şi combinezoane sanitare, iar săptămâna viitoare ar putea începe producţia la cel puţin unul dintre aceştia, a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Domnia sa a precizat că societatea Farmec Cluj, cel mai mare producător autohton de cosmetice, Farmec Cluj, va începe producţia de biocide.

Virgil Popescu a spus: "Evident, pe toţi producătorii care vor să facă acest lucru, care au capacitatea să facă acest lucru şi au şi ţesătura specială pentru a putea produce aceste măşti, îi putem ajuta pentru a porni această producţie de materiale esenţiale în România" , a spus Popescu la Digi 24.

Ministrul de resport a precizat că, în paralel, se acordă atenţie şi producţiei de biocide în România, pentru că, după închiderea Hexi Pharma, acestea sunt importate. "Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare, şi o va obţine, pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba despre Farmec Cluj şi cred că, împreună cu compania respectivă şi cu altele care vor dori să facă acest lucru, vom rezolva şi problema biocidelor în România", a spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei şi-a exprimat speranţa ca săptămâna viitoare să înceapă producţia de măşti sanitare la cel puţin la un producător, precum şi cea de biocide: "Din discuţiile pe care le avem este vorba despre câteva milioane de măşti lunar la un producător. Mai am întâlniri cu mai mulţi producători. Aştept să finalizez aceste întâlniri-, vom centraliza, vom vedea care poate să facă, pentru că este e o solidaritate foarte mare în rândul mediului de afaceri. Evident, pe măsură ce finalizăm şi concretizăm, unul câte unul, proiectele pe care le începem, le vom anunţa public".

Virgil Popescu a arătat că se acordă atenţie şi producţiei de combinezoane pentru medici şi personalul sanitar, iar în paralel compania Unifarm va merge în continuare pe importul de măşti şi combinezoane, pentru a nu avea goluri în aprovizionare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Minister al EX economiei, păi acuma bre?! . Târziuuu.! Nu trebuia să acționezi de când...exiști? ; Sau măcar din decembrie / ianuarie, când ai aflat că un șarpe a 'agresat' un liliac ( sau viceversa invers?).!!! . Ai privit pe geam ( cormoranii) și TIR -urile cu măști de protecție, seringe, halaturi și combinizoni, ( cum ar zice EBA, corect.!) și multe alte articole sanitare importate din China.__. . Eu plângeam , când în supermarketuri, în târguri, în Dragonul Roșu, vedeam munți de papuci ( de plajă, de casă, pt. petreceri cu manele) și-l regretam pe Tovu.Ciayșoiu._.. _S-a dat la TV : ești surclasat de EXcandidatul la președinție... nenea Gigi ; a luat legătura / a pus pe picioare producția de măști & combinezoane cu cea mai mare fabrică din țară

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb