"Credit Agricole" anunţă primele pierderi trimestriale de după listare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2008

"Credit Agricole" anunţă primele pierderi trimestriale de după listare

"Credit Agricole" SA, a doua bancă din Franţa, raportează primele pierderi trimestriale de după listarea sa, în 2001, din cauza deprecierii investiţiilor care au legătură cu sectorul ipotecar subprime din SUA. Pierderea totalizează 857 milioane de euro (1,3 miliarde de dolari), comparativ cu profitul de 1,1 miliarde de euro din ultimul trimestru al lui 2006. Analiştii estimau pierderi mult mai mici: 554 milioane de euro.

Deprecierea activelor se ridică la 3,3 miliarde de euro, mai mult decât cifra de 2,5 miliarde estimată de directorul executiv Georges Pauget în decembrie anul trecut. "Credit Agricole" este banca franceză cea mai afectată de deprecierea activelor ca urmare a crizei creditelor ipotecare.

Dacă nu ar fi avut un asemenea impact criza creditelor, profitul băncii ar fi atins 1,29 miliarde de euro, au menţionat oficialii "Credit Agricole".

Analiştii spun că rezultatele publicate de "Credit Agricole" sunt dezamăgitoare, însă este posibil ca activele să nu mai aibă de suferit de acum încolo.

"Calyon", divizia de invest­ment-banking a "Credit Agricole", a avut pierderi de 1,9 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2007, comparativ cu un profit de 255 milioane de euro în intervalul similar al lui 2006.

Câştigul obţinut de "Credit Agricole" pe segmentul francez de retail a crescut cu 1%, la 223 milioane de euro, însă cel din exterior a scăzut cu 11%, la 107 milioane de euro, din cauza costurilor generate de integrarea operaţiunilor băncilor preluate în Italia şi Grecia.

Pentru anul curent, "Credit Agricole" nu plănuieşte să facă vreo achiziţie majoră. Oficialii bănci afirmă: "Ne concentrăm pe integrare şi creştere organică".

Pe întreg anul 2007, profitul băncii a scăzut cu 17%, la 4,04 miliarde de euro. Banca intenţionează să plătească un dividend de 1,20 euro/acţiune, mai mare cu 4,3% decât cel din 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb