Creştere cu 43% a cererii pentru vacanţe faţă de perioada similară a anului trecut

V.S.
Miscellanea / 25 septembrie 2023

Creştere cu 43% a cererii pentru vacanţe faţă de perioada similară a anului trecut

Cererea pentru călătoriile în circuitele perioadei de toamnă înregistrează o creştere de 43%, până în prezent, comparativ cu anul precedent, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în sezonul de toamnă, 50% dintre turişti aleg circuitele asiatice, 30% destinaţiile exotice îndepărtate iar 20% destinaţiile calde mai apropiate, precum Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Maroc.

Sursa arată că zeci de grupuri cu însoţitor au plecat sau sunt pe "picior de plecare" zilele următoare către mai toate colţurile lumii, dintre care enumerăm: SUA: Coasta de Vest şi cele mai frumoase parcuri; Turcia - Splendorile Turciei; Tunisia - Marele Circuit; Coreea de Sud; China - marele circuit; China - Tibet; Maroc - Marele circuit; Maroc şi secretul său albastru; Liban; Panama - Columbia - Ecuador - Galapagos; Africa de Sud; Mexic - Guatemala - Honduras - Belize; Croazieră Asiatică: Japonia - Hong Kong - Vietnam - Singapore; Azerbaijan - Georgia - Armenia; Chile - Marele Circuit & Insula Paştelui. Topul preferinţelor turiştilor vizează, pentru actualul sezon de toamnă, Asia, America Latină, Africa, America de Nord, Europa şi Australia.

Sursa precizează că peste 65 de circuite vândute, dar şi alte 15 circuite cu locuri încă disponibile. În cazul circuitelor disponibile fiecare turist poate regăsi ceea ce doreşte, începând cu visul de a admira culorile acestui anotimp într-un peisaj de vis în Coreea de Sud, Japonia sau alegând din belşugul bucătăriei traditionale turceşti în "Periplu Culinar în Anatolia". De asemenea, destinaţiile cu peisaje tropicale vor continua să satisfacă nostalgicii sezonului estival prin comoditatea şi luxul unor croaziere speciale, precum: SUA - Coasta de Vest şi Croazieră în Arhipelagul Hawaian, Panama - Columbia - Curacao - Bonaire - Aruba sau Croazieră în Golful Persic.

În comunicat se mai arată că Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, a declarat că: "Dacă vara, mulţi turişti se orientează către ţările mediteraneene şi aleg sejururile, toamna revine sezonul circuitelor cu însoţitor şi sunt bucuroasă să constat că dorinţele turiştilor DAL Travel nu iau deloc "vacanţă", chiar dacă acest sezon estival şi vacanţele s-au încheiat pentru marea majoritate. Observ că se menţine crescut interesul pentru circuitele care combină mai multe ţări, unii turişti considerând că dacă tot se zboară peste mări şi ţări, această variantă este cea mai atractivă. Dar nu lipsesc nici turiştii care doresc să descopere o destinaţie pe îndelete, pe care să o aprofundeze. Vorbind însă despre toţi turiştii noştri, aceştia apreciază creativitatea echipei noastre, devenind din ce în ce mai pretenţioşi atunci când achiziţionează un pachet turistic, mai ales că DAL Travel şi-a câştigat renumele pentru serviciile de calitate şi pentu diversitatea circuitelor propuse. Subliniem faptul că ne dorim păstrarea conceputului legat de structurarea mai concentrată a programelor circuitelor, armonizate mereu cu componenţa numerică a grupurilor. Circuitele de toamnă sunt aproape vândute, atenţia noastră în acest moment îndreptându-se către restul perioadelor, pentru care pregătim multe surprize atât pentru anul acesta, pentru Revelion, cât şi pentru anul viitor"

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Industriile legate de turism au refacut vanzarile la cifrele dinaintea pandemiei, ca pt pandemie au avut facilitatile. Asa ca acum sunt pe plus puternic, au avut si voucherele de vacanta tot, nu vad de ce se pling acum?! Mai bine statul sa verifice in ce stare sunt hotelurile care au ajuns la privat pe nimic, si fara taxe, si fara platile la valoarea pe care o au hoteluri cu vedere la mare. Iar cei care le au delapidat la propriu si la figurat, sa le returneze catre stat, sau catre societatea care mai administreaza ramasitele de active de stat ajunse fara drept de vot si neputincioase la lacomia tranzitiei.

    ...

    ca pe bulevarde vad zeci de agentii ce au dat faliment!

    deci e in scadere… 

    s c c r e t 

    1. va place sa editati la comenturi din meta data….

      comparati un an slab cu unul mai putin slab in procente… 

      ce spune suma numerelor? 

      eu vad ca e in cadere pe unele sectoare. 

      s c c r e t 

    Romanii au bani! Probabil marii oameni de afaceri, ca Donca!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb