Crin Antonescu: Guvernul vrea să desfiinţeze cota unică de impozitare şi să dubleze taxele şi impozitele locale

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 mai 2010

Crin Antonescu: Guvernul vrea să desfiinţeze cota unică de impozitare şi să dubleze taxele şi impozitele locale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri, că Guvernul intenţionează să des-fiinţeze cota unică de impozitare, să introducă un impozit lunar de 25% pentru veniturile mai mari de 4.000 lei, şi să dubleze valoarea taxelor şi a impozitelor locale.

Crin Antonescu a făcut acest anunţ după ce liberalii susţin că au intrat în posesia unui document intern al Minis-terului de Finanţe în care sunt stipulate modificările fiscale care ar putea să intre în vigoare chiar de anul acesta. În acest sens, liberalii au adoptat, ieri, în Biroul Politic Central o rezoluţie intitulată "Apărăm clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a Guvernului incompetent Boc-Udrea".

Preşedintele PNL a calificat o asemenea iniţiativă ca fiind "o tentativă de asasinat economic a Guvernului Boc-Udrea" la adresa celui mai productiv segment al societăţii, clasa mijlocie. În plus, spune Antonescu, aces-te măsuri reprezintă "proba ultimă a incompetenţei şi a lipsei crase de viziune economică a actualei guvernări".

Potrivit Mediafax, Crin Antonescu: "Prin desfiinţarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul creşterii economice a ţării, Cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de graţie unei economii care, şi aşa, după un an şi jumătate de incompetenţă şi demagogie la putere, abia mai respiră. PNL are datoria să denunţe şi să împiedice aceste măsuri de natură să arunce economica ţării într-un faliment generalizat şi prelungit".

Semnalele pentru creşterea fiscalităţi au fost demascate încă de săptă-mâna trecută, inclusiv de către guvernatorul Băncii Centrale Mugur Isărescu, mai spune Crin Antonescu, care precizează că formaţiunea sa are datoria să aducă la cunoştinţa opiniei publice "preparativele Cabinetului Boc-Udrea de împovărare fiscală" a cetăţenilor.

Preşedintele PNL a mai anunţat că formaţiunea sa va iniţia o moţiune de cenzură împotriva "Cabinetului Boc-Udrea", pe tema falimentului economic al ţării.

"Acest Guvern trebuie să plece din Palatul Victoria cu eticheta < incompetenţă economică >", a încheiat Crin Antonescu.

AOAR: Eliminarea cotei unice ar duce la colaps economic

Reprezentanţii patronatelor consideră că declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind desfiinţarea cotei unice sunt mesaje politice şi subliniază că adoptarea unei astfel de măsuri ar fi "cel mai catastrofal scenariu", care pus în practică ar alunga investitorii şi ar duce la colaps economic, informează Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat: "Este cel mai catastrofal scenariu. Pot spune doar că ar fi extrem de grav pentru mediul de afaceri şi nu cred că este cazul să se adopte aceste măsuri. Consider că este doar un mesaj politic. Pe de altă parte, nu au fost nici cele mai mici semne de a se discuta cu mediul de afaceri aceste măsuri. Este o declaraţie politică prăpăstioasă".

Ministerul de Finanţe dezminte declaraţiile lui Crin Antonescu

Ministerul de Finanţe a dezminţit, ieri, printr-un comunicat, declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu privind creşterea fiscalităţii.

"Singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va remite Fondului Monetar Internaţional, după încheierea discuţiilor tehnice cu reprezentanţii misiunii de evaluare", se arată într-un comunicat de presă, remis redacţiei.

"Toate anunţurile şi declaraţiile din acest moment sunt doar speculaţii politice", încheie reprezentanţii ministerului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb