CRISTIAN BUŞOI (PNL): "Transparenţa, condiţia principală pentru o administraţie de tip european în Bucureşti"

Ioana Dogaru
Politică / 11 februarie 2016

Prin publicarea şi lansarea în dezbatere publică a bugetului Primăriei Capitalei pentru anul 2016, conducerea interimară a oraşului a realizat un exerciţiu corect, de transparenţă faţă de bucureşteni, susţine prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi.

Spre deosebire de fosta administraţie de stânga a oraşului, care a impus cheltuirea discreţionară a banului public, în interes personal şi de partid, actuala conducere interimară a Bucureştiului îşi respectă misiunea de a face lumină asupra modului de utilizare a banului public, a mai precizat Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Actualul buget trebuie să acopere găurile lăsate de fosta administraţie de stânga, în special în domeniul infrastructurii, unde s-au înregistrat pierderi majore de fonduri europene. Au fost dispuse finanţări pentru încheierea lucrărilor începute şi lăsate neterminate de fosta administraţie, care au depăşiri de termene de 2-3 ani", susţine prim-vicepreşedintele PNL.

"Din cauza proastei administrări pesediste a oraşului, cel puţin 132 de milioane de lei din bani europeni au fost deja pierdute din cauza întârzierilor pe care le-au acumulat lucrările la infrastructura Bucureştiului. Lipsa acestor fonduri europene pune acum o presiune suplimentară asupra bugetului oraşului", a adăugat Cristian Buşoi.

Cu sau fără bani europeni, Primăria Capitalei trebuie să închidă de urgenţă şantiere precum pasajul Sudului, care afectează peste 300.000 de bucureşteni şi sufocă traficul către una dintre ieşirile importante ale oraşului, se mai arată în comunicatul de presă.

"Gestionarea dezastruoasă a fondurilor europene de către fosta administraţie pesedistă s-a răsfrânt în mod direct asupra bugetului oraşului, prin irosirea de timp şi resurse care puteau fi alocate, de exemplu, pentru dezvoltarea educaţiei şi culturii unui oraş care îşi doreşte să devină Capitală europeană", potrivit lui Cristian Buşoi.

"Salut faptul că actuala conducere interimară a prevăzut finanţare pentru încheierea lucrărilor la Spitalele Gomoiu şi Foişor, ambele investiţii fiind absolut necesare pentru îndeplinirea în condiţii normale a actului medical", a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

În plus, administraţia interimară a Bucureştiului a oprit scurgerea banului public către Administraţia Cimitirelor, unde există o anchetă a instuţiilor statului cu privire la sumele de bani primite de fostul primar de la firme care aveau contracte cu cimitirele, informează sursa citată. În ultimii cinci ani de administraţie Oprescu, Administraţia Cimitirelor a avut un buget de aproximativ 70 de milioane de euro, iar în ultimul an a beneficiat de aproximativ 18 milioane de euro, alocaţi pentru contracte cu dedicaţie, a mai precizat Cristian Buşoi.

"În ceea ce priveşte căldura şi transportul public în Capitală, două domenii cu adevărat deficitare pentru Bucureşti, consider că, după alegeri, va trebui asumată o strategie care să privească o investiţie în mai mulţi paşi. Planul asumat de PNL este funcţionarea în sistem integrat a RADET si ELCEN. De asemenea, este nevoie de investiţii serioase pentru dezvoltarea transportului în comun. RATB trebuie să devină o alternativă comodă, curată, ieftină şi ecologică de transport", a declarat Cristian Buşoi.

Gestionarea cu răspundere a banilor publici este o dovadă de responsabilitate a actualei conduceri a Primăriei Capitalei, a precizat acesta, adăugând că "administraţia interimară a oraşului şi-a atins obiectivul de transparenţă".

"Îndemn cetăţenii să-şi spună opinia legată de întocmirea bugetului pe 2016, pentru a creşte participarea şi implicarea publică în ceea ce priveşte problemele care privesc oraşul în care trăim zi de zi. Bugetul pentru anul 2016 trebuie privit ca un buget de tranziţie către o administraţie care îşi va asuma realizarea, punct cu punct, a dezideratelor comune ale bucureştenilor. Actualul buget este un buget de tranziţie între risipa realizată de administraţia de stânga şi viitorul destin al oraşului pe care mi-l doresc construit pe principii sănătoase, de dreapta, liberale", a mai spus Cristian Buşoi în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb