CRISTIAN NACU (IFC): România, între cele mai văduvite ţări privind forţa de muncă

A.P.
Macroeconomie / 8 noiembrie 2018

România, între cele mai văduvite ţări privind forţa de muncă

Ţara noastră este, probabil, una dintre cele mai văduvite economii din Europa şi chiar din lume în ceea ce priveşte forţa de muncă, iar 20% din forţa de muncă validă din România locuieşte în străinătate, a afirmat astăzi Cristian Nacu, senior country oficer pentru România şi Republica Moldova al International Finance Corporation în deschiderea conferinţei 'România, Încotro? Economia României'.

"De la criză încoace, economia României a reuşit să recupereze şi chiar să crească spectaculos, având o creştere record în UE. Sperăm ca şi în anul acesta să avem o creştere de patru, patru şi ceva la sută. În continuare este mult peste mediile europene. Se ştie că este o creştere alimentată de consum, încurajată de creşteri salariale, nu întotdeauna corelate cu productivitatea, ceea ce are nişte efecte destul de complexe.

Peste toate acestea, se suprapune şi un efect complex al forţei de muncă, România fiind probabil una dintre cele mai văduvite economii din Europa şi chiar din lume în ceea ce priveşte forţa de muncă", a spus Cristian Nacu.

În calitate de şef al IFC România, acesta a subliniat că pentru Banca Mondială, România este o ţară "oarecum atipică", o ţară a contrastelor. Aproximativ un sfert din populaţie trăieşte la limita sărăciei, sub 5,5 dolari.

"Există diferenţe mari între nivelul de trai din zonele de dezvoltare ale României, iar Bucureştiul parcă este o altă ţară. Toate acestea fac un peisaj foarte complex", a spus Nacu, conform Agerpres.

Preşedinte executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu, a atras atenţia, în acest context, că în rândul băncilor există o serie de îngrijorări, cu toate că economisirea a crescut în ultimii 11 ani cu un ritm mediu anual de 6%.

"Avem o stabilitate a creditării, dar trăim în ţara în care un antreprenor declară că este mândru că nu are credite la bănci", a spus Florin Dănescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dobanzile la banci sunt triple fata de vest si atunci de asta e mandru dnul antreprenor. Salariul minim necesar net ar trebui sa fie de 2688 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb