Croaţii, la urne pentru alegeri prezidenţiale în care orice rezultat este posibil

I.D.
Internaţional / 5 ianuarie 2020

Croaţii, la urne pentru alegeri prezidenţiale în care orice rezultat este posibil

Aproximativ 3,8 milioane de alegători croaţi sunt convocaţi duminică la urne în cadrul unor alegeri prezidenţiale cu rezultat incert, la care preşedinta conservatoare aflată la sfârşit de mandat trebuie să atragă de partea sa dreapta radicală dacă doreşte să câştige în faţa provocării serioase reprezentate de un fost prim-ministru social-democrat, comentează France Presse.

Birourile de vot vor fi deschise între orele 06:00 şi 18:00 GMT. Primele rezultate sunt aşteptate după o oră de a închiderea secţiilor de votare.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale survine la câteva zile după preluarea de către Croaţia a preşedinţiei rotative a Uniunii Europene pe care va trebui să o gestioneze după Brexit.

Scrutinul a relevat ascensiunea dreptei dure într-o ţară care face faţă presiunii migranţilor la frontierele sale şi care se confruntă, la fel ca vecinii săi din Balcani, cu un exod masiv al locuitorilor, precum şi cu o corupţie endemică.

Alegătorii croaţi sunt invitaţi să aleagă între două viziuni pentru ţara lor de pe ţărmul Mării Adriatice: "Croaţia autentică" pe care preşedinta conservatoare aflată la sfârşit de mandat Kolinda Grabar-Kitarovic afirmă că o reprezintă şi "Croaţia normală", promisă de rivalul său social-democrat Zoran Milanovic.

În Croaţia, funcţia prezidenţială este în mare măsură onorifică. Pentru a câştiga un al doilea mandat, Kolinda Grabar-Kitarovic, de 51 de ani, va trebui să atragă aripa dură a electoratului de dreapta sedus în primul tur de scrutin la sfârşitul lunii decembrie de către un cântăreţ populist.

Miroslav Skoro, artist care a devenit celebru în anii' 90 cu cântece patriotice, a câştigat aproape un sfert din sufragii, promiţând să desfăşoare armata la frontiere pentru a-i împiedica pe migranţi să intre în ţară şi angajându-se de asemenea să graţieze un criminal de război.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb