CURTEA DE APEL CRAIOVA  Executarea hotărârilor AGA SIF Oltenia din 28 aprilie prezidată de Ciurezu, suspendată

A.I.
Piaţa de Capital / 15 iulie 2020

Executarea hotărârilor AGA SIF Oltenia din 28 aprilie prezidată de Ciurezu, suspendată

Suspendarea durează până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective

Curtea de Apel Craiova a suspendat, astăzi, executarea hotărârilor luate de adunarea acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) din data 28 aprilie, prezidată de Tudor Ciurezu, până la soluţionarea definitivă a cererilor având ca obiect constatarea nulităţii respectivelor hotărâri, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

La începutul lunii iunie, Tribunalul Dolj respinsese cererile conexe formulate de SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat-Crişana (SIF1), SAI Certinvest şi trei fonduri de investiţii pe care societatea le administrază, de suspendare prin ordonanţă preşedinţială a executării hotărârilor respective.

Totodată, respinsese cererea de intervenţie în interesul reclamantelor formulată de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) şi admisese cererile de intervenţie în interesul SIF Oltenia, formulate de Liviu Ungureanu, Dumitru Tudor, Procopie Forţan şi Dumitru Raduţ.

Acum, Curtea de Apel a schimbat în tot sentinţa, în sensul admiterii cererilor reclamanţilor.

În data de 28 aprile, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, în condiţiile în care o serie de acţionari ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

În aceste condiţii, la acea dată au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF5, una în interiorul clădirii SIF-ului, prezidată de preşedintele Tudor Ciurezu şi alta în afară, condusă de vicepreşedintele Cristian Buşu.

La cea prezidată de Tudor Ciurezu, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi, între care distribuţia de dividende din profitul anului trecut, constituirea fondurilor necesare pentru investiţii, în special pentru derularea unui program de răscumpărare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an şi situaţiile financiare ale SIF-ului pentru 2019.

În schimb, în cazul adunării conduse de Cristian Buşu‚ ce a avut un cvorum de 30,54%, au fost respinse toate punctele aflate iniţial pe ordinea de zi a AGA.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii, de 0,336 milioane de lei. De asemenea, s-a votat aprobarea atragerii răspunderii lui Cristian Buşu, propunere ce a fost respinsă.

După evenimentele de la Craiova, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. ASF a aprobat un program de rascumparare actiuni ce are la baza o hotarare a actionarilor suspendata de un tribunal din Romania.

    Ce se intampla in tara asta? 

    Supraveghetorul pietei de capital este in acelasi timp si manipulatorul ei?! 

    Make, avem inca un subiect fierbinte pentru Bursa. 

    Problema este ca unii gresesc frecvent si in mod flagrant (desi tind sa cred ca nu gresesc ci doar raspund la comenzile unei grupari mafiote care zburda nestingherita din SIF in IF) si totusi nu platesc nimic pentru asta. 

    Unde este justitia din tara asta? In izolare eterna?

    1. Programul de răscumpărare a fost aprobat în Aga din 25.03.2020. Aga aceasta nu a fost atacată. Suspendarea se refera la alta Aga din 28.04.

      Ai mai scris și juma’ de pagina! Nu e AGEA care a aprobat rascumpararea, e AGOA care a aprobat situatiile financiare. Deci chill

      Ce justitie mon cher ? Aia cu care se sterg pe pantofii de lac toti parlamentarii, becalii si alte neamuri curvasarite pe linga conducatorii zilei ?

      Cine a mai auzit de un judecator corect in tara asta ? Toti se facura pentru bani si vila si masina si daca se poate si o curvusoara prin spate pe la bara de avocati....

      Ti se face-a vomita pe toate balantele oarbe ale justitiei lor ! 

      Multa dreptate ai, mon cher! Judecatorul de la Tribunalul Dolj care a respins ordonanta de suspendare e precis un judecator din categoria celor pe care i-ai descris. E un judecator care n-a vazut, n-a auzit si n-a mirosit abuzul lui Ciurezu, desi abuzul era vizibil de pe Vf. Omu, tata! Bine ca a corectat Curtea de Apel catastrofa! Cinste judecatorilor care au vazut abuzul golanesc al lui Ciurezu! Nenea Ciurezu foloseste Covidu pe post de umbrela pentru abuzurile lui si ale acolitilor sai. Asta este in stare sa declare maine ca SIF Oltenia e focar de Covid si sa dizolve SIF Oltenia ca sa plece acasa cu banii! Iti vine sa vomiti la cum gandeste asta!

      Fondurile pentru programul de rascumparare au fost aprobate in AGOA din 28.04.

      H O T A R A R E A nr. 4 

      Se aprobă repartizarea profitului net pentru exercițiul financiar al anului 2019 

      în suma de 124.132.273,67 lei, pe următoarele destinații: 

      a). Dividende: 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), ceea ce asigura un 

      dividend brut pe acțiune de 0,10 lei. 

      Dividendul propus asigură o rată de remunerare a acționarilor de 4,70% 

      calculată la prețul mediu de tranzacționare al acțiunilor în 2019 (2,1272 lei/actiune) și 

      3,91% calculată la prețul de închidere pentru anul 2019 (2,56 lei/acțiune). 

      Se aprobă data de 01.07.2020 ca DATA PLĂȚII dividendelor în conformitate 

      cu dispozițiile art. 178 alin. (2) din Regulamentul ASF nr. 5/2018. Distribuirea 

      dividendelor catre actionari se va efectua în conformitate cu prevederile legale, 

      costurile aferente plății fiind suportate de către acționari din valoarea dividendului 

      net. 

      b). Alte rezerve (surse proprii de finanțare): 71.917.359,37 lei (57,9361% din 

      profitul net) în vederea constituirii fondurilor necesare pentru investiții, în special 

      pentru derularea unui viitor program de rascumparare a 22.149.143 acțiuni proprii în 

      vederea reducerii capitalului social al societății. 

      Voturi pentru 55,499%, voturi împotrivă 44,501% și abțineri 11 voturi din total 

      voturi exprimate.

      Judecătorul care a respins ordonanța la tribunal este pe statul de plata al lui Popa Carmen și va Răspunde in fata CSM

      Si fondul pentru dividende a fost aprobat în aceeași AGOA, la punctul 4.a, după cum citezi chiar tu, dar se pare ca el nu exista oricum, banii au fost folosiți în alte direcții, de vreme ce a fost nevoie să se contracteze împrumutul bancar. Conducerea superioara a SIF5 poate găsi surse de finanțare alternative, dacă dorește. Dacă nu dorește să rezolve, poate ieși public să se plângă că sunt obstrucționati de SIF1 în actul de administrare, așa cum am mai citit declarații ale dlui. Ciurezu. Dar e ok, sunt convins că răscumpărarea va fi derulată, fie de actuala conducere, fie de următoarea.

    O bătaie de joc! Cine profita?

    1. Cum cine profita!? Normal ca Ciurezu! Dupa ce a luat credit sa dea cica dividende, acu' si-a umflat burta si sta linistit pe caruta cu bani! Toti aia care au incasat banii in urma unei hotarari nelegale trebuie sa dea socoteala! Cum sa tina, ma, actionarii la usa!? Cum sa faci tu AGA doar cu acolitii tai ca sa aprobi hotarari ascuns in cotloane ca sobolanu!? Niste mitocanii ale pietei de capital! Afara cu asemenea specimene!

      Vom vedea! Mai sunt încă 1999 procese pe rolul instantelor .

      Cotlonul era sediul SIF Oltenia. Bogdan Drăgoi a vrut sa intre prin spate dar usa era încuiată. A vrut sa ocupe closetul lui Ciurezu , dar din interior s a auzit vocea Oanei Popa” Ocupaaatttt””Ăștia erau in cotloane , bai. Ciurezu era regulamentar cu masca pe figura și ținea ședința in locul in care a fost convocată și nu fusese convocată in vreun cotlon.Tu trebuie sa fi vreo japita de afara , altfel nu ai inversa totul.

      Make/Lake unde ești sa îl aperi pe Ciurezu? Domnule Make i-ai dat banii lui Sima înapoi? Ti-a dat bani sa îți pui dinții? Ai pus plapuma sub barba sau peste barba?

      Te mai masturbezi singură la lindic? Am aflat că nici orgasm nu mai ai, că ai ajuns la menopauză.

    Domnilor in vreme ce noi discutăm despre Ciurezu, societatea SIFI aflată sub (sau supt că are sediul în Cipru) condusă de Drăgoi a mai câștigat astăzi încă 70 mil euro in capitalizare prin vânzarea unei singura acțiuni la 370 lei (+30%) ! Curând SIFI va valora cât toate Sifurile. Drăgoi să nu dai dividende încă 10 ani,să le crești!!

    1. Da!! E suspect ce se întâmpla acolo.

      Ei zic ca nu știu cine tranzacționează acolo, ca in nici un caz ei așa cum au spus și de fondurile prezentate aici, iar ASF nu știe sa spună nimic

      ...iar in luna iulie ASF va incasa cu cu 135.000 lei mai mult din comisioanele virate de SIF1....daca asta nu este coruptie, la ochiul liber nu mai am nimic de spus.

      Carnaval total cu miliarde de scandal 

      VUAN SIF1 in iunie - 6.8lei, discount 63%

      VUAN SIF1 in iulie - 8 lei, discount 73% 

      pierdere SIF1 iunie 367.000 lei.

      ASF ia puneti-i pe cascadorii rasului in finante de la SIF1 sa rascumpere toate actiunile in vederea delistarii la valoarea VUAN-ului...sa terminam odata cu scandalul asta piramidal 

    Va rog foarte mult faceți un interviu cu Bogdan Drăgoi despre împrumutul pe care l a dat către Blue Air . Ce l a determinat sa facă asta ?

    Actionari Sif Oltenia ,Hotararea de azi presupune restituirea dividendelor primite,asta e dorinta lui Dragoi ,aducerea actionarilor Sif Oltenia in situatia celor de la Sif Banat.Constituirea de societati in paradisul fiscal si praduirea societatii de prncipalele plasamente .Astazi a avut loc o manipulare grosolana A pretului actiunii Sif Oltenia de catre Fondurile finantate de Dragoi ,Iar Asf doarme.Nu va vindeti actiunile sub pret, nu va lasati manipulati ,adevarul va triumfa .

    1. Tu ești membru PSD? Că numai acolo se învață manipulare de joasă speță cum exersezi tu acum. Aloooooo, nu mai vorbiți aiurea, nu se dă nici un dividend înapoi. Este suspendată din acest moment plata lor, dar decizia nu se aplică retroactiv. Hai mă, ce dracu, nu vă e rușine să scrieți așa ceva??? Ne luați drept proști?

    Nu mai aveți nici un dram de decență. Faceți spume la gură efectiv pentru că o instanță de judecată (din Craiova) a hotărât într-o direcție (care nici măcar nu vă afectează personal). Jigniți ca ultimii oameni, doar din plăcerea de a vă adresa anonim, virtual, unor persoane în preajma cărora nu ați ajunge în viața reală vreodată. Aveți toate caracteristicile unor persoane cu probleme grave, frustrări și neîmpliniri. Îmi pare rău pentru voi.

    1. La sif Oltenia se lucrează încă. Merx xeroxurile la foc automat. Toți spun ca Ciurezu i-a pus sa facă ilegalitați și Ciurezu spune nu. Dragi sugative ale sif 5 sa va pregătiți pentru procese

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb