Curtea de Apel dispune rejudecarea dosarului privind AGOA SIF Banat-Crişana din iunie 2019

A.B.
Piaţa de Capital / 10 februarie 2021

Curtea de Apel dispune rejudecarea dosarului privind AGOA SIF Banat-Crişana din iunie 2019

Atunci au fost respinse toate punctele de pe ordinea de zi introduse la solicitarea grupului format în jurul SIF Oltenia

Curtea de Apel Timişoara a decis, în data de 9 februarie, desfiinţarea sentinţei Tribunalului Arad pronunţată în iulie 2020 şi rejudecarea cauzei în care se cerea anularea hotărârii acţionarilor SIF Banat-Crişana (SIF1) din data de 20 iunie 2019, când au fost respinse toate punctele introduse pe ordinea de zi la solicitarea grupului format în jurul SIF Oltenia (SIF5), între care şi demiterea conducerii SIF1, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

În sentinţa desfiinţată de Curtea de Apel se constata că Flaros si SIF Oltenia nu au capacitate procesuală activă şi că acţiunea depusă este inadmisibilă. Practic, prin decizia de ieri, Curtea stabileşte reluarea judecării întregului dosar.

Pe lângă menţinerea în funcţie a actualei conduceri, în vara anului 2019 acţionarii SIF1 au respins propunerea ca societatea să distribuie ca dividende, din profitul anului 2016, a sumei de 77,62 milioane lei şi care a fost repartizată la "alte rezerve", reprezentând echivalentul unui dividend brut de 0,15 lei/titlu, precum şi întocmirea şi ducerea la îndeplinire de către conducerea SIF Banat-Crişana a unui plan de măsuri pentru recuperarea prejudiciului creat prin decizia de neconstituire a SIF1 ca parte civilă în procesul foştilor conducători ai societăţii.

Atunci, în materialele prezentate de conducerea SIF Banat-Crişana se menţiona că SIF-ul nu a făcut un astfel de demers deoarece, auditorul independent contractat de societate nu a constatat un prejudiciu pentru SIF1, în urma încheierii tranzacţiilor cu acţiuni Azuga Turism.

A.I.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Hopa! A uitat Bogdan sa bage fisa sau Domnu Cioacă l-a sfidat pe Bogdan ! Asta e Știrea ! Noul Președinte al SIF 5 susține procesele fostului președinte Ciurezu ca sa îl înfunde pe Bogdan? Bravo! Succes! Dacă omul da și dividendele înapoi s-ar putea sa asistam la o cerere de revocare .

    1. Greșit. Am fost în sală. Sif5 nu so prezentat sa susțină apelul. Probabil juzii or simțit că e blat si au dat-o înapoi. Bravo lor.

      ...

      Nu "so" prezentat sa sustina? La cum scrii, imi permit sa te intreb: de ce erai in sala? Dadeai cu matura sau ce?

    Te inseli ,apelul s-a factut de Fosta conducete,cei patru administratori de misi si de Liviu Ungureanu. Cioaca tine cu strasnicie de cioaca si de Ciolan ajutat de Andrici atotstiutorul si de finul lui Dragoi.Numai ca Sif Oltenia urmare deciziei lui Cioaca si-a incetat apararea din solidaritate cu Dragoi.Gasca infractionala actioneaza!

    1. Înseamnă ca justiția chiar funcționează ! Timișoara e ca afara! Bravo lor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb