"Cushman&Wakefield" a achiziţionat compania P&D Real Estate Consultants din Turcia

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 aprilie 2008

"Cushman&Wakefield" a achiziţionat compania P&D Real Estate Consultants din Turcia

Consultantul global de real estate Cush-man&Wakefield (C&W) a achiziţionat ieri compania parteneră din Turcia, P&D Real Estate Consultants, preluarea făcând parte din strategia sa de expansiune continuă în Europa, potrivit unui comunicat al companiei. "Turcia este una dintre cele mai dinamice pieţe europene. Ţara atrage interesul unei arii largi de clienţi din sectoare variate ale domeniului imobiliar, randamentele sunt mai mari decât cele din pieţele mai dezvoltate ale Europei, iar perspectivele de creştere economică sunt mari. După ce am finalizat acest contract cu asociaţii noştri din Turcia vom deschide primul nostru birou într-o ţară cu o asemenea importanţă strategică pentru compania noastră", a declarat directorul executiv al Cushman & Wakefield pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Asia), Paul Bacon.

Achiziţia companiei P&D Real Estate Consultants face parte din politica de expasiune europeană a Cushman & Wakefield. Aceasta urmează mai multor inaugurări de birouri realizate în ultimul an şi jumătate de Cushman & Wakefield în Slovacia, Ucraina, România (unde C&W a achiziţionat asociatul său Activ Consulting) ca şi în Birmingham, Marea Britanie şi primul birou din Franţa situat în afara Parisului, în Lyon.

Printre tranzacţiile majore în care Cushman & Wakefield (Cushman & Wakefield în alianţă cu P&D) a fost implicat în Turcia se numără şi vânzarea unui teren în zona Merter din Istanbul pentru suma de 267 milioane euro din partea unui joint venture realizat între Carrefour şi Sabanci. Cumpărătorul a fost un alt joint venture, între Apollo Real Estate şi Multi Turkmall. Un alt pas important a fost contractul încheiat cu Metro Group Asset Management pentru reprezentarea acestuia în vânzarea unui portofoliu de patru parcuri de retail, în Istanbul, Adana, Konya şi Gaziantep, evaluate la un total de 130 milioane euro.

Potenţialul pieţei din Turcia este evaluat la 2,7 miliarde de euro investiţi în proprietăţi comerciale, anul trecut, dintre care 70% în retail. Aceasta a reprezentat o creştere de 163% faţă de 2006. Randamentele sunt relativ mari, de aproape 7-8.5% pentru centre comerciale în cele şase oraşe cheie: Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa şi Antalya. Pentru birouri, randamentele sunt de 7,5 -8% în cel mai important district al Istanbului, Levent, se arată în comunicatul companiei.

"Randamentele sunt printre cele mai puternice din Europa, iar perspectivele pieţei pe termen mediu sunt deosebit de atractive în contextul uneia dintre cele mai bune dezvoltări demografice şi economice din întreaga Europă. În plus, deşi evident că trebuie luate în considerare şi riscurile, investitorii consideră că aceasta este o piaţă în care pot face business", a declarat directorul general al Cush-man & Wakefield în Turcia, Rahsan Cebe.

Aproximativ un milion de metri pătraţi închiriabili de centre comerciale vor fi daţi în folosinţă în Turcia în 2008, în principal în zona oraşului Istanbul, dar şi în capitala, Ankara, şi în oraşul mediteranean Izmir. Chiriile pentru retail au crescut cu 40% anul trecut pentru centre comerciale premium în Istanbul şi 25% pentru spaţiile comerciale stradale, iar această tendinţă de creştere este de aşteptat să continue şi în 2008.

P&D, companie cu sediul în Istanbul, a fost fondată în 1988, devenind partenerul Cush-man & Wakefield pentru piaţa din Turcia din 1991. Compania de consultanţă imobiliară Cush-man & Wakefield a fost fondată în 1917, are 221 birouri în 58 de ţări din întreaga lume şi peste 15.000 de angajaţi. Biroul din România a fost deschis în 2007 prin preluarea partenerului local de peste 11 ani, Activ Consulting, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb