DACĂ NU VA PRIMI OFERTE AVANTAJOASE, Statul rămâne majoritar în proiectul Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 august 2010

Statul rămâne majoritar în proiectul Unităţilor 3 şi 4 Cernavodă

Statul îşi va menţine participaţia de 51% la reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă dacă partenerii implicaţi în proiect nu vor face o ofertă avantajoasă, dar nu este exclusă încă varianta reducerii participaţiei, susţin surse guvernamentale citate de Mediafax. Guvernul a discutat, miercuri, posibile variante de renegociere a participaţiei statului la reactoarele 3 şi 4, iar ministrul Economiei, Adriean Videanu, a fost mandatat să accepte reducerea participaţiei de 51% doar în cazul unor oferte extrem de competitive.

"Majoritatea membrilor Cabinetului au fost de părere că Guvernul nu va trebui să accepte reducerea participaţiei de 51% decât în cazul în care ceilalţi parteneri se vor prezenta cu o ofertă deosebită, avantajoasă pentru partea română. În acest din urmă caz, nu este exclusă reducerea participaţiei statului la cele două reactoare", au mai afirmat sursele citate.

Ministrul Economiei a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul urmează să decidă cu ce participaţie va rămâne statul la reactoarele nucleare 3 şi 4, investiţie evaluată la circa patru miliarde euro, şi a precizat că este exclus ca statul să se retragă definitiv din proiect. Videanu a afirmat totodată că este însă posibil ca participaţia actuală să fie menţinută şi că autorităţile "sunt flexibile" şi a reiterat ideea că societăţile naţionale Electra şi Hidroenergetica ar putea intra în acţionariatul companiei care va construi cele două reactoare nucleare.

Proiectul de construcţie a reactoa-relor nucleare 3 şi 4 este derulat de societatea mixtă EnergoNuclear, controlată în proporţie de 51% de compania de stat Nuclearelectrica. Ceilalţi acţionari sunt RWE (Germania), Enel (Italia), GDF SUEZ (Franţa) şi CEZ (Cehia), fiecare având câte 9,15% din titluri, în timp ce ArcelorMittal România şi Iberdrola deţin câte 6,2% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb