DACĂ VREA SĂ-ŞI PĂSTREZE RATINGUL, Standard & Poor"s cere SUA să reducă deficitul

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 august 2010

Standard & Poor"s cere SUA să reducă deficitul

SUA trebuie să-şi reducă deficitul bugetar colosal dacă vrea să-şi păstreze ratingul AAA, cel mai bun calificativ posibil, a declarat, joi, într-un interviu acordat "Dow Jones Newswires", directorul comisiei de acordare a calificativelor suverane de la agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings (S&P), John Chambers, transmite AFP. "Este foarte important pentru ratingul SUA ca Congresul să ţină cont foarte atent de ceea ce va propune comisia fiscală", a declarat John Chambers.

Potrivit Agerpres, pe fondul exploziei deficitului bugetar al SUA, preşedintele Barack Obama a pus la punct o comisie bipartită (democraţi şi republicani) pentru responsabilitate fiscală, ale cărei concluzii sunt aşteptate în luna decembrie. Răspunsul Congresului american la propunerile acestei comisii va determina maniera în care Standard & Poor"s va nota în viitor datoria celei mai puternice economii a lumii, a avertizat John Chambers. "Este foarte importat pentru Congres să ia măsurile necesare", a spus Chambers. Deocamdată, S&P menţine pentru SUA un rating AAA cu perspectivă stabilă, ceea ce în-seamnă că nu există şanse semnificative pentru o schimbare în viitorul apropiat. Cu toate acestea, S&P a atras atenţia în repetate rânduri asupra deficitului gigantic şi asupra poverii datoriei celei mai mari economii a lumii.

Avertismentul venit de la S&P vine după ce o altă mare agenţie de rating, Moody"s, a atras şi ea atenţia atât SUA, cât şi principalelor trei economii europene (Germania, Marea Britanie şi Franţa), care se confruntă cu dificultăţi bugetare.

Administraţia Obama şi-a afirmat intenţia de a reduce la jumătate deficitul bugetar al SUA până în 2013 şi să stabilizeze datoria statului la 70% din Produsul Intern Brut până în 2015. Comisia pentru responsabilitatea fiscală ar urma să prezinte o foaie de drum pentru atingerea acestor obiective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb