DAN BARNA: "Nu va exista nicio tăiere de pensii sau salarii"

J.P.
Politică / 29 decembrie 2020

"Nu va exista nicio tăiere de pensii sau salarii"

Vicepremierul Dan Barna a declarat, ieri, că nu există niciun plan de tăieri de pensii sau salarii şi că România trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de 7% asumat în faţa Comisiei Europene, conform Agerpres.

"În momentul de faţă, trebuie să fim foarte oneşti, România vine după o perioadă care nu s-a încheiat de criză economică reală, multe zone, HoReCa şi multe zone de industrie fiind afectate semnificativ de nefuncţionarea economiei din motive de COVID. Din acest punct de vedere, mesajul foarte clar pe care l-a transmis premierul şi îl transmit şi eu este că nu vor exista tăieri în anul următor, şi asta e o chestiune importantă pentru că am văzut o rostogolire în spaţiul public că se vor tăia pensii, salarii. Nici pe departe. Nu va exista nicio tăiere de pensii sau salarii. Se realizează chiar un pic peste indexările necesare, se îngheaţă într-adevăr creşterile la parlamentari, la demnitari, la zona aceasta şi e un lucru necesar tocmai pentru a păstra un echilibru necesar şi a ne încadra în deficitul de 7% asumat faţă de Comisia Europeană în acest context de perioadă pandemică. Aceste măsuri sunt foarte responsabile, dar repet, nu există niciun plan, nici în glumă nici în subtext, de tăieri de pensii sau salarii", a declarat Barna, la TVR 1.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sectorul public în anul viitor, acestea urmând să fie menţinute la nivelul celor din decembrie 2020 până va fi definitivată o analiză asupra legii salarizării.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ati taiat deja salariile profesorilor.

    Mai Barna, de ce esti populist ca ticalosii de pesedei?

    Trebuie taiate salariile. Trebuie dati 20% afara din aparatul de stat. 

    Asta trebuie facut ca Romania sa se dezvolte.

    Voi sunteti niste ticalosi. Taiati salariile si dati afara. 

    1. Asa a zis si Basescu . Nici aia de la FMI nu mai gandesc ca tine. A avut CINEVA GRIJA de asta.

      dar TRADATORII NEOLIBERALI sunt mai periculosi decat tot FMI-ul la un loc. 

      Acum in FMI sunt la conducere NEOMARXISTII.

      Era NEOLIBERALISMULUI va lua SFARSIT in CURAND si o NOUA SOCIETATE va aparea 

    tupeu de bolsevic , vrea ca romanii sa se declare multumiti ca nu le taie veniturile , ca de cresteri , nici nu se pune problema , cu toate ca preturile la orice au crescut .

    Nu sunteti in stare de nimic. Numai vorba e de voi.

    Se vor tăia salariile tuturor prin mărirea taxelor și creșterea inflației. Când vor vedea că nu se strâng suficienți bani, va începe și tăierea pensiilor și salariilor. Urmează o recesiune de proporții.

    Măsurile nepopulare vor fi „mascate” de aparatul de propagandă securist care va face ceea ce știe el să facă de când a fost prima dată constituit: să instige la ură împotriva unei clase sociale și să dezbine. Rețeta e veche, iar securiștii sunt prea proști și prea leneși să inventeze alta.  

    Contractele pentru armament nu vor fi anulate. Căpușele nu la bugetul statului nu vor fi îndepărtate. Pensiile speciale nu vor fi modificate. Educație nema. Sănătate nema. Infrastructură nema.  

    Păi,, dle Barna ,sunt votant de dreapta ,ce spui dumneata înseamnă că tot ce a făcut PSDul e bine !? Eu nu cred! Sunt locuri in care se poate tăia masiv din salarii inclusiv disponibilizari!

    1. Da. Ai dreptate. Taie masiv salariile funcționarilor publici de 2000-3000 de lei. Taie în sânge dă-i în.... Nu te atinge de ASF, ANCOM, ANRE servicii secrete, parlamentari care au analfabeți cu peste 10.000 de lei lunar că sunt "autofinanțate". Atât vă duce capul...toți trepădușii din privat care nu cunosc sistemul bugetar își dau cu părerea despre tăieri de salarii. Fără să știe că problema reală nu este privat/ public ci prostia și impostura peste tot în România

    Da domnule, nu mai taiati nimic, mai bine ii decimatii. Ca oricum aceasta vreti prin politica voastra cretina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb