DAN SUCIU: "Venitul mediu lunar al guvernatorului Isărescu din 2015 - circa 16.000 euro"

Andreea Stoica
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 septembrie 2016

"Venitul mediu lunar al guvernatorului Isărescu din 2015 - circa 16.000 euro"

Actualizare 15:09

Florin Georgescu, prim-viceguvernator, are un salariu de 40.430 lei şi o indemnizaţie de membru al Consiliului de Administraţie de 18.313 lei, iar Liviu Voinea, viceguvernator, un salariu lunar de 37.764 lei şi indemnizaţie de membru al Consiliului de Administraţie de 17.103 lei, potrivit datelor publicate pe site-ul BNR.

În plus faţă de salariul lunar, se acordă anual şi alte venituri, respectiv indemnizaţie de vacanţă - 100% din salariul net lunar, alte drepturi băneşti de maximum 1,6 salarii nete lunare şi o sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit - în funcţie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fără a se depăşi un salariu net lunar.

La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor legale, salariaţii Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizaţie de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiţia ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizaţia de pensionare se acordă, diferenţiat, astfel: 5 ani - 10 salarii, 4 ani - 8 salarii, 3 ani - 6 salarii.

Membrii Consiliului de Administraţie nu beneficiază de bonus de performanţă. Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României - Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu - primesc o indemnizaţie netă lunară de membru în valoare de 17.103 lei.

Aceştia pot beneficia şi de alte venituri, conform legii. În anul 2015, membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu o indemnizaţie netă.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Băncii Centrale, nivelurile minime şi maxime ale salariilor nete pentru funcţiile de conducere sunt: director - minim 7.821 lei şi maxim 31.062 lei, director adjunct - minim 6.414 lei şi cel mult 22.427 lei, şef serviciu - mimim 5.261 lei şi maxim 14.667 lei, director în structurile teritoriale ale BNR minim 6.414 lei şi maxim 15.347 lei, precum şi şef serviciu în teritoriu minim 5.261 lei şi maxim 9.218 lei.

(S.A.)

------------

Banca Naţională a României (BNR) a decis publicarea salariilor membrilor conducerii executive şi a grilelor salariale aferente directorilor din bancă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR, Dan Suciu, anul trecut Mugur Isărescu a avut un venit mediu lunar de circa 16 mii euro care înseamnă salariu net, indemnizaţie de conducere, alte drepturi băneşti şi participaţie la profit.

Cuantumul anual al altor drepturi băneşti nu poate depăşi 2,6 salarii nete lunare, iar venitul încasaţiilor din participaţiile la profit poate fi de maxim un salariu net lunar, a completat Dan Suciu.

Totodată, Dan Suciu a afirmat că BNR va publica, începând cu şedinţa de politică monetară din data de 30 septembrie 2016, minutele deliberărilor deciziilor de politică monetară, care vor conţine şi scorul votului, fără atribuirea nominală, a anunţat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"Începând cu şedinţa de politică monetară din 30 septembrie va fi publicată pe website-ul BNR, în termen de şapte zile calendaristice, minuta deliberărilor deciziilor de politică monetară. Minuta va conţine scorul votului fără atribuirea nominală a acestuia", a declarat Suciu.

Potrivit acestuia, publicarea minutelor are ca scop informarea publicului cu privire la raţiunile şi motivele pentru care se ia o decizie sau alta în Consiliul de Administraţie cu privire la politica monetară.

"Ne aliniem cumva cu această decizie la nivelul băncilor centrale europene care au această practică", a precizat Suciu.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. Publicarea declaratiei de venit cu Apple SRL inclus.

    1. incluaiv veniturile din supravegherea financiara a BCR Chisinau:-)

      Apple a fost mincat dimineata la mic dejun. Urmeaza Amazon ca destinatie de vacanta pentru toti beneristii.

    Tu ce parere ti s-a comunicat sa ai de chestia asta, microbule? Ca sa stim cum vrea Moscova si sa nu facem asa. Sau buzele tale reci nu se pronunta doar din beci? Keep buzereci, ca un rob pe veci! :-))))))))

    1. Moscova a solicitat schimbare guvernatorului BNR. Isărescu nu vrea tezaurul înapoi de 26 de ani. Moscova nu mai suportă.

      Aha, deci Isarescu are un venit un pic mai mic decat cel al unor mari lideri GCCC, "amarati furati de camatarii cu gulerele albe". Pai, Voevozeanu scoate si 30.000 pe luna din firma lui de consultanta pe fonduri europene in agricultura plus ce mai stoarce si de pe la Iacob(AURSF).

      Nici [...] de la Cisnadie nu sta mai rau. Si asta scoate destul din "donatii" catre GCCC, de pe la Zamfir-PNL la care se adauga ce ii trimite si nevasta. Teodorescu isi face vacantele numai prin America, Egipt, Cipru, Dubai sau alte destinatii exotice, asa ca baietii s-au facut din ras si au dovedit ca minciuna e stilul lor de viata! :)))) 

      Isărescu n-a declarat venituri.

      Vine rândul specialiștilor bancari instalați de grupul lui Isărescu. 

    " Banca Naţională a României (BNR) a decis publicarea salariilor membrilor conducerii executive şi a grilelor salariale aferente directorilor din bancă." Pana acum atat domnul Isarescu cat si domnul Vasilescu sustineau cu tarie ca legea nu le permite sa publice salariile membrilor conducerii BNR. Acum constat ca le-au publicat desi legea nu s-a schimbat! Si acum intrebare pentru domnul Isarescu: Cand ati incalcat legea inainte de publicare sau acum ca le-ati publicat? Pentru ca in una din variante ceea ce ati facut se numeste ABUZ!

    Cate guri au astia frate, mananca cu 100 ??? Nu tot 3-4mc de pamant ii acopera ??? De i-ar acoperi odata. In timp ce marea masa a populatiei traieste la limita insuportabila, nababii astia se premiaza intre ei, prime de concedii si salarii de (...) pe tine. Dle Iohannis, salariul d-sra e de 2-3 mii euro? Va dau astia ceata !!!

    1. fomist postac, mancator de grisine ce esti

      guvernatorul are un salariu rezonabil in raport cu Romania si modest ca guvernator 

      Traducătorul Isărescu n-a fost guvernator niciodată, doar organ operativ.

      De ce nu le pui intrebarile astea cu acelasi patos si durere si sefilor GCCC, Voevozeanu, Hadarean, Mitache, Neidoni, Cristoforidis, Teodorescu, Necula,Stanescu, Calin sau chiar pe huhurezu' de Cisnadie ca si astia bat tot cam pe langa suma asta lunar. Sa intelegem ca astia sunt "luptatori" si merita din plin, nu?

    e adevarat ca Isarescu a fost promovat in armata ca urmare a unei decizii a lui Gabriel Oprea?

    1. Sigur ca e adevarat. Doar scrie pe internet.

      “Un grad nu se refuză niciodată. Este un grad onorific, mai ales că nu este remunerat. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu a solicitat acest grad, doar i s-a comunicat când l-a primit”, a explicat pentru gândul Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu.

    Isar si Piperea ar fi bine sa se ascunda 2 m sub pamant acum dupa minciunile spuse referitor la veniturile lui Isarescu

    1. Isărescu încă nu și-a publicat veniturile. Nu spune nimeni să se ascundă 2 m sub pământ. Poate niște pârnăică nu-i strică în loc de pensie.

      Vasilescu spunea 10 mii, apoi au declarat că are 13 mii, acum specifică 16 mii din care se înțeleg 20 de mii și încă mai au de declarat.

      Minti. Vasilescu a spus altceva in 2014.

      "Salariul guvernatorului Băncii Naţionale a României este de aproximativ 10.000 de euro pe lună, iar cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie ajunge la aproape 12.000 de euro. Celelalte salarii de la Banca Naţională sunt mult mai mici", a declarat pentru gândul consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu." 

       

      Azi, in 2016, Isarescu are 13601, fara participatia la profit. Iar cand ea apare, intr-o singura luna, ajunge la 16000. 

      Minti, mincinosule psihopat. 

      Nici noi nu mai știm cât avem. Publicarea declarațiilor de venit ne-ar fi ajutat să intrăm în legalitate și avea și scop autoinformativ.

      Ne obligă șeful care are business-uri private din fruntea unei instituții de stat să fim niște mincinoși psihopați ca el. 

      S-au facut 21 000 euro si au trecut doar cateva ore. :)

      Corelați și voi puțin propaganda securisto-comunistă. 

      pentru psihopatul paranoid cu chiloti si coif de tabla care isi tine banii in captuseala camasii, neavand prea multi dar temandu-se de bailinul care nu i se aplica

       

      o sa vedem explicatia bnr privind diferenta dintre declaratia lui suciu referitor la veniturile de azi si veniturile declarate in anul 2015 de isarescu

      poate o sa descoperim ca acei 5000 euro sunt diurne, alocatii pentru locuinta, contributie la pensia privata, nu cea de stat, adica altceva decat salariu 

      Isărescu a încălcat legea prin nepublicarea declarației de venit. E un funcționăraș public și atât.

      Bancile care apeleaza la bail-in vor oferi tuturor deponentilor acces la 20 euro pe zi, 

      Nu tipăresc bani si nu pot accepta ca niste camatari cu licenta sa-mi decide accesul la proprietatea mea.

      Mincinosii psihopati o pot tine langa cat doresc.Le stau oricand la dispozitie cu realitatea. 

      Asta cu 20 de euro de unde ai scos-o? Asa vi s-a zis la instructaj ca altfel nuvare nici o lefatura cu realitatea?

      20 de euro pe zi timp de 30 de xile inseamna 600 de euro pe luna de scos de pe card. Pe intelesul tau inseamna 28 de milioane pe luna. Si te plangi canu poti scoate mai mult?  

      N-ar fi mai bine sa-i rogi pe sefii tai sa-ti explice pe intelesul tau ce e ala bail in si sa comentezi lucruri pe care le intelegi?  

      Suciu ca deobicei a dezinformat ca sa nu zis ca a mințit cu nerușinare.

      Matematica spune ca veniturile medii lunare de la BNR DECLARATE ale lui ISARESCU sunt în valoare de 21 mii de euro. 

      Dar sigur doar atat încasează de la BNR Macroprudentul?

      Poate postacul bancar de serviciu ne lămurește.  

      Minte ca un psihopat cu coif de tabla si adapost antiatomic.

       

      Controlul capitalului in Cipru: limita zilnica 600 euro la card si 300 euro la ATM, limita lunara 5000 euro. 

       

      Controlul capitalului in Grecia: 60 euro la ATM pe zi dar nu exista limite la plata cu cardul. 

       

      In Islanda nu au exista limite la retragere numerar pentru ca aveau propria moneda pe care o puteau tipari, nu euro precum Grecia sau Cipru. 

      Psihopatul poate sta linistit. Va gasi lei in bancomate. 

      Matematica nu iti poate spune tie nimic pentru ca nu te duce capul. Incearca numerologia.

      Ce inseamba macroprudent? Oare n-ar fi mai sanatos sa postaciti doar despre ce intelegeti si stiti sigur?

      Sa te lamureasca [...], ca el e desteptul Pamantului, de ce nu il intrebi pe el?

      Si de unde a aparut asta cu fix 20 de euro? Ca putea zice la fel de bine aceleasi tampenii cu 2 euro, nu se schimba nimic. Cineca i-a bagat in cap asta cu 20 de euro. Sigur ausedinte de instruire la Constanta la 2 Mai, la 1 Mai la Oradea si la doomna Bucataru in Zalau. Da de unde o fi scos-o cu 20 de euro? Mai ales ca fix ei tipa prostia aia cu leul singura moneda pe teritoriul Romaniri

      Postac bancar ti-am cerut părerea ca ești în aceeași barca cu macroprudentul și poate știi dacă mai sunt și alte sporuri, stimulente care se acorda în bani și nu sunt de natura salariala.

      Ca sa nu te ramolesti încearcă următoarele operații aritmetice : 

      1,144,069 lei ÷12luni și apoi fa conversia în Euro. 

      Lui SUCIU operația i-a dat vreo 16 mii. 

      Probabil aplicând numerologia pe care mi-o recomanzi. 

      Ia încercați amândoi sa folosiți matematica sa vedeți ce iese. 

      La tastat ai antrenament deja,pentru echilibru încearcă sa și gândești.

      Spor la calcule! 

    Publica ce vor si cind vor. Sa vedem declaratia de avere la toti si atunci vom vedea adevarul despre salariile incasate de la BNR. Sau poate ne explica DNA diferentele ?

    1. Mincinosule psihopat. Acestea sunt veniturile. Declaratia de avere este deja publicata si la ANI si la BNR. Citeste-o acolo, postac psihopat paranoic.

      Vorbim de mincinoși psihopați care și-au construit cariera pe minciună.

      Scăparea adevărului cu lingurița e tot un defect al mincinoșilor psihopați.

      Declaraț ii de venit de la ANI trebuie să fie publice pentru ca legea să fie respectată, mincinosule psihopat. 

      Declaratie la care ANI? ANI ala care l-a gasit pe marele Zamfurt deputat incompatibil?

      ANI care s-a judecat ani de zile cu actorul Mircea Diaconu a căzut la înțelegere cu Isărescu să nu-i publice declarația de venit.

      Deci, despre această mafie vorbesc. 

      Ghici ce, actorasul de CAP Diaconu chiar era incompatibil, lasa ce spune Antena 3, postul tau preferat si cauta sa vezi care e realitatea. Pai, daca e mafie la ANI, dupa cum zici chiar tu, cu cat o fi cotizat marele Zamfurt ca sa il lase aia in pace?!

      Actorașul de la CAP a avut atâta talent să facă din activistul comunist penibil un rol de legendă și a câștigat toate procesele cu ANI, instituție care și-a justificat activtatea pe 3 ani doar prin hărțuirea unui actor celebru.

      Ghici ce, Horia Georgescu, zis Giumbix, președintele Agenției Naționale de Integritate, este la pârnaie.

    Ei, le-au publicat.

    Cam multe "drepturi" colaterale. Este bine ca nu depasesc 2.6 salarii nete lunare. este bine ca na- si prima de muraturi. Probabil ca mai sunt ceva venituri din alte fel de fel de activitati. 

    Dar, acum, faptul ca stim despre ce este vorba, se pune intrebarea aceste noi cunostinte schimba cu ceva in bine situatia de zi cu zi a romanului. 

    Trebuie rezolvata probl ma de fond: sistem de salarii si pensii unitare, premii si fel de fel de sporuri decente. Si, pe urma, blestemat sa fie cel care va mai da ce va ca de la el de acasa. Daca-i cazul sa se miste ceva, se misca toata grila. 

    Sfirsiti odata cu aceasta imensa batjocura a veniturilor (salarii + fel de fel si pensii) privilegiate. Privilegiile au nascut revolutii. revolutiile au dus la taierea capetelor incoronate. Eu as vrea sa-i tai capul porcului ala de Oprea, care pur si simplu a bulversat o oarecare ordine si a eliminat orice urma de decenta in sistemele de salarii si pensii.

    Ministrul Sanatatii vrea sa dubleze si el nu stiu ce la nu stiu cine. Bai prietene, stai cuminte! Daca poti sa faci ceva bine, fa!, dar nu te aventura in bulversarea veniturilor, ca nu dai de la tine si trebuie sa ajunga la toti. 

    "Un motiv pentru care este dispus la cel putin 2 ilegalitati prin aceasta balba este confuzia in care se afla, nestiind cum sa faca cu gradul de colonel in armata primit de la Gabriel Oprea. Se da sau nu se da nimic la pensie si pe acest cadou?"

    1. Pentru ca probabil Bursa va prelua din nou aberatiile lui Isar, un mitoman psihotic, hai sa il corectam inainte de a fi publicat si in respectabilul ziar de fata.

       

       

      Comisia MapN a constatat că în 2011 s-au făcut 1.257 de avansări sau acordări de grade militare. Dintre avansările în grad, aproape 44% (316 din 723) nu au fost legale, iar dintre acordările de grade militare, aproape 80% (426 din 534) nu au fost legale. În 2012, s-au făcut 205 avansări sau acordări de grade militare. Dintre avansări, peste 41% (77 din 186) nu au respectat legea, iar dintre acordările de grade, peste 84% (16 din 19) nu au fost legale. 

       

      În perioada în care au fost acordate aceste grade, ministru al Apărării era Gabriel Oprea (UNPR). El nu a putut fi contactat până la publicarea acestui articol. 

       

      Printre numele sonore care au fost avansate în grad se numără şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, el fiind avansat de la gradul de locotenent la cel de colonel în rezervă. 

       

      "Un grad nu se refuză niciodată. Este un grad onorific, mai ales că nu este remunerat. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu a solicitat acest grad, doar i s-a comunicat când l-a primit", a explicat pentru gândul Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu. 

       

      Vasilescu spune că o astfel de avansare în grad nu are efecte băneşti asupra titularului, nici măcar la pensie. Întrebat de ce crede că Isărescu a fost avansat colonel în rezervă, Adrian Vasilescu a explicat, pentru gândul: 

       

      "În diferite împrejurări, a făcut destule lucruri pentru Armata română. Mai ales când era prim-ministru". 

       

      Mugur Isărescu a declarat, la rândul său, luni, la prezentarea raportului privind inflaţia: "Sunt onorat că am fost făcut colonel al Armatei Române". 

       

      Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, îl contrazice însă pe consilierul lui Mugur Isărescu, explicând că acordarea de grade militare civililor, pe post de recompensă onorifică, "este o nebunie": 

       

      "Dacă cineva ar dori recompensarea unor personalităţi din viaţa publică, din lumea politică, există ordine, medalii, recompense cu caracter civil care ar trebui să încununeze reuşitele persoanelor respective. Acordarea de grade militare este o nebunie, pe care am stopat-o". 

      Ministrul Apărării, liberalul Corneliu Dobriţoiu, a declarat pentru gândul că cercetările Comisiei privind acordarea de grade militare vor fi extinse până în 1990 şi că singurele criterii de acordare a unui grad militar sunt cele prevăzute de legea 80, privind cadrele militare. Toate ordinele de avansare în grad care nu respectă legea, inclusiv cele prezentate acum, vor fi lovite de nulitate, prin emiterea de ordine de retragere a gradului. 

       

      In nov 2012, conform unui comunicat al MApN remis duminică agenţiei MEDIAFAX, "urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995". 

      Dobrițoiu vorbea de civili.

      nu inteleg. Isarescu de ce a fost avansat si taica-meu nu? si taica-meu a facut armata...

      Așa funcționează sistemul. Plecăm din același stat, ajungem în funcții de conducere, eu jaf, tu rapt, iar când ne săturăm eu îți dau ție, tu îmi dai mie.

      Nu a fost avansat pentru ca Oprea nu a considerat ca merita. Stiu, este subiectiv.

    Pe declaratia publicata azi de ani scrie ca veniturile de la bnr 2015-sunt 1.144.068 lei,de la mar 1.159.557,60lei.

    Ghici cati eu /luna sunt de la bnr. 

    1. Deci 21 de mii, nu 16 cum a spus purtatorul de cuvant.

    Pe 2015 e sters ,e inca secret

    Si ce infipt e isarescu la lafarge........

    avand in vedere salariile nesimtite din centralele bancare din bucuresti, angajatii BNR sunt slabut platiti, in special sefii de servicii si directorii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb