DAN VOICULESCU: IMM-urile au nevoie de susţinere din partea preşedinţiei şi a clasei politice

Ziarul BURSA #Politică / 8 martie 2005

Dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii are nevoie, la orizontul integrării României în Uniunea Europeană, de susţinerea preşedinţiei şi a întregii clase politice, a precizat ieri Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator, la Forumul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. "Am solicitat preşedintelui Traian Băsescu o atenţie deosebită faţă de mediul de afaceri, care este unul dintre pilonii de bază ce vor ajuta România să facă faţă concurenţei de pe piaţa Uniunii Europene. De fapt, cred că nu este nevoie de o pledoarie pentru susţinerea IMM-urilor, acesta fiind un lucru normal, de la sine înţeles, în competiţia care există la nivel mondial. Toţi trebuie să fim conştienţi că fără un sector puternic al IMM-urilor vor fi probleme la crearea bugetului de stat, la crearea locurilor de muncă, la dezvoltarea socială", a precizat Dan Voiculescu, citat de Rompres.

Forumul cu tema "Importanţa consolidării capacităţii IMM-urilor în perspectiva integrării României în Uniunea Europeană" a evidenţiat necesitatea unei strategii coerente, cu accent pe dezvoltarea managementului şi a inovării. Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit şi un TVA redus la produsele alimentare de bază sînt două dintre soluţiile propuse de preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, deputat al Partidului Conservator. "Una dintre marile probleme ale economiei României sunt impozitele. Noi, managerii de IMM-uri româeşti, care constituie clasa de mijloc, am ajuns să fim consideraţi cetăţeni de rangul II, simţim cum suntem înghiţiţi de întreprinzătorii străini. Odată cu integrarea în UE ne vom transforma doar într-o piaţă de consum dacă IMM-urile româneşti nu sunt sprijinite să facă faţă competiţiei", a spus Sorin Minea.

Principalii factori care influenţează competitivitatea IMM-urilor sînt capacitatea de a investii, de a genera şi a aduce noi produse pe piaţă şi de a concura atît pe piaţa internă, cît şi pe pieţele internaţionale. Firmele nu sunt suficient de orientate către piaţă pentru a face investiţii pe termen lung care să le permită dezvoltarea şi consolidarea pe piaţa Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb