Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei

M.A.
Politică / 2 august 2019



Ecaterina Andronescu (Sursă foto: Twitter)

Ecaterina Andronescu (Sursă foto: Twitter)

Actualizare Ecaterina Andronescu, despre declaraţia pentru care a fost demisă: "O interpretare absolut scoasă din context"

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a apreciat, astăzi, că declaraţiile care au dus la demiterea sa au căpătat o interpretare "absolut scoasă din context" şi a menţionat că i se pare "mai neobişnuit" faptul că a aflat din presă despre decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context", a precizat ea în cadrul unei conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului.

Andronescu a menţionat că a făcut declaraţia de la postul tv fiind "extrem de impresionată" de cazul de la Caracal şi încercând să iniţieze demersuri pentru ca elevii să fie mai informaţi în legătură cu modul în care pot să se protejeze.

"Aseară, la un post de televiziune, am făcut următoarea afirmaţie: 'Cred că va trebui la începutul anului şcolar să introducem în toate şcolile un sistem de protecţie a copiilor şi trebuie să îi învăţăm să se protejeze şi singuri, să se ferească, pentru că eu asta am învăţat de acasă. Am învăţat şi de acasă. Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm şi la şcoală'. Am făcut această afirmaţie, extrem de impresionată fiind de cazul de la Caracal şi încercând să ducem spre şcoală ce putem noi să ducem, adică să îi informăm pe copii şi să îi învăţăm suplimentar faţă de ceea ce fac părinţii acasă, ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată. Sigur, există instituţiile statului care au alte roluri, dar noi, în şcoală, avem rolul acesta de a-i învăţa să se şi protejeze singuri. Eu cred că, citindu-vă această declaraţie, nu ştiu dacă dvs. aţi remarcat că nu era nimic, absolut nimic care să fie - să spunem - un atac la adresa Alexandrei sau a părinţilor ei. Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizez cu cel aflat în dificultate şi asta am făcut toată viaţa mea", a spus ea.

(T.T.)

------

Actualizare - Andronescu, după demitere: "Intenţia mea era de a spune, ceea ce am şi spus de fapt, că, dacă părinţii nu le spun, noi, la şcoală, avem obligaţia să îi ajutăm pe copii să înţeleagă să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu, din toamnă să generăm o campanie în şcoli să îi ferim de răufăcători. (...) nu asta era intenţia mea de a o acuza cumva pe Alexandra sau pe părinţii ei. Niciun moment nu am gândit aşa şi nici nu am cum să gândesc aşa"

---

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei. "Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate", a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

"Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere - punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc", mai precizează Dăncilă.

Ea spune că orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod.

"La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", încheie premierul.

Viorica Dăncilă îl va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune, că ea a "învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină", referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Profa de traforaj demite ministrul. Tun

    1. Culmea, am vazut emisiunea aseara. Andronescu a spus ca scoala trebuie sa se implice intr-o campanie pentru a ii invata pe copii cum sa se protejeze, "asa cum a invatat ea de acasa sa nu se urce cu straini in masina"...nimic deplasat din punctul meu de vedere, insa , uite reactie isterica de prim ministru.

      Dupa cum isterica a fost si initiativa referendumului pentru castrarea chimica. Dancila dovedeste ca este tampita, pe langa faptul ca incepe sa dea jumatate de miliard catre SRI si alte servicii la rectificarea bugetara, scazand banii de la sanatate si educatie.

      Ei, na!...imbecila Dancila o pandea sa o demita si a facut-o la prima asa zisa ocazie.

      In principiu sunt de acord...dar majoritatea elevilor de la sate sau comune NU au mijloace de transport pentru a sosi la timp la scoala.Deci d-na Andronescu trebuia sa puna problema cum sa se rezolve aceasta problema.. E simplu a zice" numa sui in masina straina" ....dar elevul ce sa faca ????

      Da, in afara de campania din scoli, Androneasca trebuia sa faca si o sedinta cu ministrul transporturilor, pentru transporturile din jurul Caracalului.

      Nicidecum ce a spus Androneasca nu este motiv sa o demita Dancila. Pretextul pe care Dancila il invoca arata ca nu este capabila sa inteleaga sensul frazei. Analfabeta. Ce umilinta ca ministrul educatiei sa fie demisa de o analfabeta!

      Tot se vorbeste in zilele astea despre prevenirea unor astfel de evenimente, si pe buna dreptate. Ce naiba face Androneasca? Vorbeste despre preventie....si!?!

      Pai hai sa votam cu Dancila, ca o duce capul, asta intelege tot. Vai de capul ei! 

    Androneasca a facut un imens rau desfiintand scolile de arta si meserii!!!!! Si inca alte multe rele! Dar sa avertizezi ca parintii trebuie sa isi instruiasca fetele pentru viata e un lucru pe care Veorica nu avea neuroni sa-l inteleaga! Adeca onor guvernul nu e de acord să fie fetele instruite pentru viaţă??? Ş-acu s-a picat din lac în puţ! Ne-am procopsit cu un ministru Breaz !!! HA Ha Ha!!!

    aleluia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb