Daniel Naftali a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 octombrie 2023

Daniel Naftali a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

English Version

Naftali era reprezentantul Fondului Proprietatea în acţionariatul companiei energetice În vară, FP şi-a vândut deţinerea în Hidroelectrica

Daniel Naftali, manager adjunct de portofoliu la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica (H2O), conform unui anunţ de ieri al producătorului şi furnizorului de energie electrică publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Daniel Naftali fusese ales în Consiliul Hidroelectrica în februarie acest an, când Fondul Proprietatea deţinea aproape 20% din compania energetică. Între timp FP a vândut acţiunile Hidro, după cea mai mare ofertă publică din istoria bursei noastre. În locul reprezentantului FP va fi ales un reprezentat al noilor acţionari, între care fondurile de pensii Pilon II, ce deţin cumulat circa 10% din Hidroelectrica.

Încetarea mandatului lui Naftali va produce efecte în termen de 30 de zile de la data transmiterii notificării, se mai arată în anunţul de la BVB.

În prezent, Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica este compus din preşedintele Petre Iulian Nicolescu, cu un mandat provizoriu de patru luni şi membrii: Cristian Nicolae Stoina (mandat provizoriu de patru luni), Mihai Liviu Mihalache, Carmen Radu, Silviu Răzvan Avram şi George Marius Toniuc, toţi cu mandate de patru ani.

Hidroelectrica a fost listată la bursa noastră în data de 12 iulie, în urma unei oferte ce s-a încheiat la preţul de 104 lei pe titlu. Ieri, la ora 15:00, acţiunile H2O se tranzacţionau la 116,8 lei pe unitate.

În primul semestru al anului, Hidroelectrica a obţinut venituri de aproape şapte miliarde de lei, în creştere cu 42% faţă de cele din intervalul ianuarie - iulie 2022, în timp ce profitul net s-a ridicat la 3,95 miliarde de lei, cu 46% peste cel din primele şase luni ale anului trecut.

Statul, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din companie a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 52,5 miliarde de lei, cel mai mare emitent din ţara noastră de la BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb