Daniel Zamfir cere premierului renegocierea măsurilor energetice asumate prin PNRR pentru România

G.D.
Politică / 24 octombrie 2022

Daniel Zamfir cere premierului renegocierea măsurilor energetice asumate prin PNRR pentru România

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, solicită premierului Nicolae Ciucă să renegocieze, în vizita pe care o va efectua în această săptămână la Bruxelles, măsurile energetice pentru România asumate prin PNRR, transmite Agerpres.

"Este inacceptabil să-ţi asumi că la finalul acestui an se vor închide încă două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni şi Rovinari, 660 MW, sperând că la un moment dat, în următorii ani, se vor deschide nişte grupuri pe gaze. Cei care au întocmit PNRR în materie de energie au dovedit că nu cunosc realitatea (...). România nu îşi poate permite în acest context geopolitic să renunţe la încă 660 Mwatt", a spus Zamfir.

El a precizat că centralele pe care Ministerul Energiei s-au angajat să le închidă au cele mai înalte standarde economice internaţionale.

"Nu există nicio diferenţă între centralele Rovinari şi Turceni şi alte centrale din Germania, Polonia şi alte ţări. Toate centralele pe cărbune corespund condiţiilor de mediu şi au avizele necesare pentru o funcţionare foarte bună", a afirmat Zamfir.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Oprea, a menţionat că Germania are termenul de închidere 2035 şi are "un mix energetic" comparabil cu al României, din punct de vedere al ponderii materiilor prime folosite.

"Dacă Germania poate, ar trebui să poată şi România", a spus Radu Oprea.

Senatorii Comisiei economice au vizitat recent Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara. Zamfir a precizat că va trimite o informare privind situaţia energetică preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bolovanul asta nu stie ca or fi ele centralele nemaiintalnite ( nu cred) dar calitatea carbunelui e f.f. slaba!! Ca util urmas fsn-ist pe el il doare sufletul ca n-r sa mai fie mineri sa-i manipuleze ei ca pe niste animale!

    1. Zamfir asta nu era ala care Ii sufla in panze lui Dragnea sa nu exploateze gazele de la Marea Neagra? Mare smecherie imunitatea parlamentara. Asigura orice prost ca nu e acuzat de tradare cand vine cu toate tampeniile.

    dormeati cand monica macovei cu ghinea faceau pnrr ? va faceti praf acum cand nu se mai poate nimic ca sa impresionati !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb