"Dănilă, Petre&Asociaţii" a preluat 25% din "Active Recovery"

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Companii / 30 septembrie 2010

Casa de avocatură "Dănilă, Petre&Asociaţii" (DPA) se extinde pe piaţa de consultanţă fiscală şi de recuperare de bunuri şi creanţe, prin înfiinţarea unei firme noi de consultanţă fiscală, după ce a bătut palma cu cei de la "Active Recovery" pentru preluarea a 25% din acţiunile societăţii.

Reprezentanţii celor două companii nu au dorit să comunice valoarea tranzacţiei, însă în urma acesteia DPA estimează o dublare a afacerilor în anul 2011, faţă de anul curent. Societatea nou înfiinţată se numeşte Dănilă, Petre şi Asociaţii Consultanţă Fiscală.

"O mare parte din cazurile de consultanţă juridică (aproximativ 50%) care au venit în ultimul timp către societatea noas-tră au implicat partea de servicii fiscale. Astfel, extinderea pe acest domeniu a fost un pas direct şi natural care ne-a ajutat să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, prin diversificarea gamei de servicii oferite", a declarat Luminiţa Dănilă, senior partner la Dănilă, Petre&Asociaţii, casa de avocatură specializată pe insolvenţă şi pe dreptul penal al afacerilor.

În cadrul tranzacţiei, Marian Comănes-cu, administratorul recuperatorului de creanţe Active Recovery, a cedat 25% din părţile sociale, şi a rămas cu o participaţie similară. Diferenţa de 50% din capital este controlată de Eugenia Dumitrescu-Negru, de profesie medic.

Înainte de a înfiinţa Active Recovery, în aprilie 2009, Comănescu a fost ofiţer în cadrul SPP (Serviciul de Paza şi Protecţie), de unde a şi preluat o parte din echipa actuală de 20 de recuperatori de creanţe, care activează în prezent în cadrul firmei.

Mai bine de două treimi din baza de clienţi a companiei sunt firme de leasing din România, şeful Active Recovery precizând că rata de recupare depăşeşte 65% iar timpul mediu de recuperare este de 35 de zile.

Anul trecut, Active Recovery a avut o cifră de afaceri de circa 300.000 de euro, Marian Comănescu aşteptându-se ca la finalul acestui an să se apropie de un milion de euro.

Luminiţa Dănilă: Ţintim o dublare a afacerilor prin acest parteneriat

Luminiţa Dănilă, senior partner la Dănilă, Petre&Asociaţii estimează că achiziţia şi înfiinţarea noii firme de consultanţă va contribui la dublarea afacerilor grupului Dănilă, Petre &Asociaţii în 2011, fără să precizeze însă nivelul rulajului.

"Intenţionăm să creştem numărul avocaţilor interni şi al colaboratorilor, precum şi zonele în care activitatea noastră va fi desfăşurată", a spus doamna Dănilă, precizând că mai bine de jumătate din veniturile casei de avocatură provin din dosarele de insolvenţă.

Luminiţa Dănilă consideră că ieşirea din insolvenţă depinde de situaţia economică şi atitudinea creditorilor. "Aş încuraja creditorii să fie mai maleabili la planurile de reorganizare viabile", a spus ea, explicând că avocaţii pe care îi coordonează au avut de rezolvat peste 400 de dosare de insolvenţă.

Cel mai important contract încheiat de casa de avocatură Dănilă, Petre&Asociaţii anul trecut a vizat asistarea Naspers la achiziţia autovit.ro, tranzacţie ce s-a ridicat la circa cinci milioane de euro. În acest an, cea mai mare tranzacţie în care este implicată casa de avocatură şi contractul care i-ar putea genera cel mai ridicat beneficiu vizează preluarea unui pachet majoritar de acţiuni, pe segmentul agriculturii.

"Procedura este în curs, ar putea fi încheiată până la finele anului , iar tranzacţia are o valoare similară celei din 2009, a mai spus Dănilă, fără să ofere alte detalii.

Grupul de firme Dănilă, Petre &Asociaţii oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi audit financiar contabil şi servicii de recuperare creanţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb