DAVID SASSOLI, PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN: ''Summitul de la Porto, fundamental pentru modelarea perspectivei sociale a redresării UE după pandemie''

G.U.
Internaţional / 7 mai 2021

''Summitul de la Porto, fundamental pentru modelarea perspectivei sociale a redresării UE după pandemie''

Summitul Social european ce are loc astăzi şi mâine la Porto este unul "fundamental" pentru ''modelarea perspectivei sociale a redresării Uniunii Europene'' după pandemia de COVID-19, pe baza drepturilor sociale ale cetăţenilor, a susţinut vineri preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, informează agenţia de presă Lusa, potrivit Agerpres.

Sassoli a scris un mesaj în limba portugheză pe contul său oficial de Twitter.

Mesajul a fost publicat după ce preşedintele Parlamentului European a participat la o recepţie la primăria oraşului Porto, alături de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, unde a primit cheile oraşului Porto din partea primarului Rui Moreira.

La Summitul Social de la Porto participă 24 dintre cei 27 de şefi de stat sau de guvern din UE. De asemenea, sunt prezenţi preşedinţii Parlamentului European, Consiliului European şi Comisiei Europene, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis, vicepreşedinţi executivi ai Comisiei Europene, şeful diplomaţiei UE Josep Borrell şi comisarii europeni Elisa Ferreira, Mariya Gabriel şi Nicolas Schmit, precum şi lideri politici, parteneri sociali şi reprezentanţi ai societăţii civile, notează sursa citată.

Stabilit de preşedinţia portugheză a Consiliului UE ca o bornă a acestui semestru, Summitul Social de la Porto are în centru planul de acţiune privind drepturile sociale, prezentat de Comisia Europeană în luna martie. Acest plan are în vedere trei obiective majore pentru 2030: cel puţin 78% din populaţie să aibă un loc de muncă, 60% dintre lucrători să beneficieze de pregătire anuală şi scoaterea a 15 milioane de persoane, dintre care cinci milioane de copii, din categoria de risc de sărăcie şi excluziune socială.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai minunat, dar cum se asorteaza asta cu milioanele de imigranti care zburda peste Mediterana, ca nu mai se inchide statistica aia chioara de generoasa ce e......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb