De Halloween "Hârca se întoarce" cu tombolă si surprize la Teatrul Elisabeta

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 23 octombrie 2015

Cea mai în vogă comedie cu momente muzicale a momentului. Una dintre acele poveşti româneşti care poate fi repovestită în ritmul şi cu limbajul zilelor noastre. Savuroasă!

"Hârca se întoarce" va oferi spectatorilor o reprezentanţie specială de Halloween. Miercuri, 28 octombrie, ora 20, la Teatrul Elisabeta, spectatorii vor avea parte de surprize - cadouri, o tombola specială si o sesiune de autografe cu actorii.

Dana Rotaru, Bogdan Talaşman, Diana Dumitrescu, Alexandru Suciu, Orest Pîslariu Ranghilof si Vladimir Drăghia vor da viaţă comediei cu momente muzicale "Hârca se întoarce" -- vor juca, vor cânta şi vor dansa, spre deliciul spectatorilor.

"Hârca se întoarce" este un spectacol inedit - una dintre puţinele comedii de acest gen din piesajul teatral românesc. Muzica, special realizată pentru acest spectacol de actorul şi compozitorul Alexandru Suciu, subliniază şi dă culoare momentelor scenice. "Toate momentele muzicale din Hârca sunt extrem de bine scrise astfel încât să completeze textul vorbit, starea personajului, momentul scenic," spune Claudia Hanghiuc, prim-solistă mezzosoprană a Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" si vocal coach-ul actorilor de la Hârca. "Am văzut un cuplu de tineri la două reprezentaţii successive "Hârca se întoarce" şi întâmplarea a făcut să stau lângă ei de fiecare dată. La al doilea spectacol fredonau şi ei partea muzicală împreună cu interpreţii", a adaugat Claudia Hanghiuc.

Inspirat din celebra "Baba Hârca" de Matei Millo, textul actual vine cu o abordare scriitoricească originala. Împreuna cu scenarista Gabi Virginia Şarga, regizorul şi scenaristul Cătălin Rotaru reuşeşte să aducă povestea în zilele noastre, propunând o transformare extrem de interesantă a personajului central - Hârca. Pe vremuri o vrăjitoare urâtă, Hârca devine acum o femeie abilă şi seducătare. "Cred că este una dintre acele poveşti româneşti care poate fi repovestită în ritmul şi cu limbajul zilelor noastre. Are o savoare specială, are un "ceva" ce o face repovestibilă", spune Cătălin Rotaru. "Hârca este un personaj extrem de interesant şi de complex. Într-un anume sens, nemuritor. Întodeauna au existat Hârci, indiferent de timpul în care plasăm povestea".

Hârca (Dana Rotaru), o femeie lacomă si abila manipulatoare a slăbiciunilor celorlalţi, lucrează mână în mână cu Chiosa (Vladimir Drăghia), un şmecher de cartier, un om al lumii interlope. O incitantă ocazie se naşte atuni când Hârca află că atât seducătorul tânăr Vlad (Alexandru Suciu), cât şi bătrânul şi bogatul domn Bâzu (Bogdan Talaşman) o vrea pe tânăra Viorica (Diana Dumitrescu). Din dorinţa de a o cuceri, ambii pretendenti cer ajutorul Hârcăi. Pasiunea lor nu trece neexploatată, Hârca încercând să manipuleze lucrurile în favoarea celui care plăteşte mai bine. Dar goana după bani încurcă lucrurile. După un şir de peripeţii şi situaţii comice, adevărul e gata să iasă la lumină. Ce se va întâmpla cu Hârca? Dar cu Viorica? Va alege dragostea sau se va mărita cu Bâzu cel bogat?

"Hârca se întoarce" este produs de Adina Sadeanu, prin Asociatia Axis Productions, organizatie non-profit implicată în producţia şi promovarea proiectelor independente de teatru şi film. În 2014, a produs şi lansat piesa "Jocul din Ialta", de Brian Friel, şi a realizat două spectacole de succes - "American Nights in Bucharest", avându-i ca invitaţi speciali pe Oana Pellea şi Ion Caramitru, şi "American Night Dream", avându-i ca protagonişti pe cântăreţul şi regizorul de teatru musical american Calvin McClinton, alături decunoscuta cântăreaţă Claudia Cream. Ambele spectacole au fost realizate cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Biletele la spectacolul "Hârca se întoarce" se pot achiziţiona prin rezervări direct la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (0727 703 703) sau online atat de pe site-ul teatrului (www.TeatrulElisabeta.ro).

Pentru detalii si imagini de la spectacolele anterioare va rugam vizitati pagina de Facebook: https://www.facebook.com/harcaseintoarce

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb