DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI, Ministerul Turismului a amendat 13 unităţi hoteliere cu 35.000 de lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 24 iunie 2009

Ministerul Turismului (MT) a aplicat de la începutul acestui an amenzi în valoare totală de 35.000 de lei la 13 unităţi hoteliere care nu respectau standardele de clasificare sau aveau certificatul de clasificare expirat, potrivit datelor prezentate de MT agenţiei NewsIn.

Din cele 13 unităţi hoteliere amendate, două sunt în Capitală, respectiv Hotelul Hilton de cinci stele şi vila "7" de patru stele, două sunt pe Litoral, în Mamaia, respectiv hotelurile Parc şi Victoria, patru în judeţul Prahova, şi câte una în Poiana Braşov, Predeal, în judeţele Satu Mare şi Vrancea. Astfel, din cele 13 unităţi de cazare amendate, opt sunt de trei stele, patru sunt de patru stele şi una este de cinci stele.

Cele mai mari amenzi, respectiv 4.000 de lei, au fost aplicate hotelurilor Prahova Plazza, Lac de Verde, pensiunii turistice Star din judeţul Prahova, vilei Rania de trei stele din Satu Mare, pentru că au funcţionat cu certificatul de clasificare expirat.

Tot pentru certificat de clasificare expirat a fost amendat cu 1.000 de lei şi hotelul Royal de trei stele din Poiana Braşov.

Şi hotelul Athenee Palace Hilton din Capitală, controlat de omul de afaceri George Copos, a primit o amendă de 4.000 de lei pentru mai multe nereguli descoperite în urma controlului de la începutul lui iulie. Pe lânga lipsa locurilor de parcare, condiţie esenţială pentru un hotel de cinci stele, controlul desfăşurat de MT a identificat şi alte nereguli.

"La recepţie, din cei opt recepţioneri, doar doi erau calificaţi, mocheta de pe holuri era parţial pătată, mobilierul din spaţiul de servire de la braserie şi cafe-bar era uzat, grupurile sociale şi spaţiile tehnice de pe partea de alimentaţie publică erau insalubre (pardoseli murdare, pereţi nezugrăviţi, tavanul fals parţial deteriorat- cu plăci murdare, rupte, găurite, uşi de acces uzate, nu se efectuase curăţenia zilnică la vestiare, grupuri sanitare şi în curtea interioară - foarte multă murdărie şi mizerie)", potrivit procesului-verbal încheiat de Direcţia Generală de Control şi Protecţie a Turiştilor din cadrul MT.

Probleme privind igiena au fost identificate şi la restaurantul hotelului Victoria din Mamaia, care a fost declasifcat de la trei la două stele. Astfel, potrivit datelor prezentate de MT, "pavimentul din salonul mare al restaurantului, precum şi cel de pe terasă era deteriorat, prezenta găuri, crăpă­turi, mobilierul din salonul mare al restaurantului clasic era uzat (blaturile meselor nu aveau furnir, vopseaua era exfoliată, tapiseria scaunelor era pătată), pe o porţiune de pe peretele de sub cupola de sticlă a fântânii arteziene amplasate în mijlocul salonului mare existau infiltraţii şi mucegai".

Potrivit datelor furnizate de MT, în 2009 au fost declasificate de la cinci la patru stele hotelul Palm Beach din Mamaia, de la patru la trei stele şi amendat cu 2.000 de lei hotelul Andy din Predeal şi de la trei la două stele restaurantul Victoria. Declasificarea s-a făcut în urma celui de-al doilea control al Direcţiei Generale de Control şi Protecţie a Turiştilor din cadrul Ministerul Turismului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb