De la pacostea bolii la dezastrul politicii

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 19 martie 2021

Cornel Codiţă

Sub presiunea efectelor psihologice şi sociale ale crizei provocată de pandemie şi mai ales de schema represivă de răspuns adoptată în majoritatea statelor lumii, ne îndreptăm tot mai sigur către o criză politică. În miezul ei, temeiul, rosturile, valenţele şi limitele autorităţii. De toate felurile. Autoritate administrativă, autoritate politică, de guvernare, statală, autoritate profesională şi ştiinţifică, autoritate a instituţiilor internaţionale, a instituţiilor şi mijloacelor de comunicare publică etc.

Nu doar în România, ci peste tot în lume, deţinătorilor legitimi ai puterii de guvernare şi administrare a treburilor publice au recurs la măsuri fără precedent de restricţionare a libertăţilor individuale şi colective, utilizînd argumentul "de la sine evident" al ameninţării cu o catastrofă medical-umanitară iminentă: răspîndirea unui virus în faţa căruia, ni s-a spus de la început fără menajamente şi ocolişuri, nu avem mijloace de contracarare. Tot ceea ce putem face este să întîrziem viteza de răspîndire în rîndul populaţiei, astfel încît mijloacele instituţionale de răspuns, servicii de sănătate, ambulanţe, medici, spitale etc. să nu fie pur şi simplu copleşite. În rest, dumnezeu cu mila. A... nu, după cîteva luni şi-a făcut apariţia şi luminiţa... exact acolo unde este locul ei tradiţional... la capătul tunelului. Am putea face ceva împotriva virusului şi efectelor sale patogen-pandemice dacă am avea un vaccin adecvat, ţintit. În mod cu totul de neînţeles, aproape absurd, nu s-au auzit de nicăieri (ori nu au fost lăsate să se audă!) vocile care ar fi trebuit să promoveze simultan abordarea problemei din perspectiva complementară, firească, cea a găsirii unor soluţii clinice şi scheme de tratament noi, ale îmbunătăţirii celor existente, pentru a reduce şi ţine sub control impactul asupra sănătăţii individuale şi publice. Poate că descoperirea sau inventarea unei "pilule" (se poate citi tratament!) minune, or măcar de mare ajutor, ar fi fost mult mai uşor de realizat decît un vaccin, dat fiind potenţialul gigantic al complexului industrial-tehnologico-ştiinţific "farma".

Tabloul arată ca şi cînd cineva ar fi vrut cu tot dinadinsul să ne salveze într-un singur fel, prin vaccinare! Dar să nu anticipăm şi nici să nu deschidem prea uşor poarta speculaţiilor "conspiraţioniste". Pentru crearea unui vaccin, în cazul unui virus al cărui genom a fost pus la dispoziţia laboratoarelor lumii abia după mai bine de patru luni de la declanşarea episodului Wuhan, punctul zero al exploziei virale de dimensiuni globale, ciclul standard de cercetare, dezvoltare, testare de laborator, testare umană, acreditare ştiinţifică definitivă, pregătire pentru punerea în producţie, producţie de masă, diseminare la utilizatorii finali durează de la cinci la zece ani!!! În cazul covid a durat puţin peste 6 luni!!! Iar performanţa a fost realizată nu într-un singur laborator sau loc de producţie, ci în vreo trei-patru aproape în acelaşi timp!!! Mare e puterea lui Dumnezeu şi fără de sfîrşit numărul minunilor sale!!! După un an de restricţii masive, populaţia a început să dea semne serioase de rezistenţă şi opoziţie făţişă. Tablourile politice se schimbă deja sub influenţa acestui factor. Lucrul este vizibil nu doar în Romania, ci şi în Germania, Franţa sau Statele Unite. În vremea aceasta, baza de argumentaţie a decidenţilor politici, în susţinerea măsurilor coercitive fără precedent, se şubrezeşte şi se îngustează pe zi ce trece. Se topeşte mai ceva ca gheaţa de pe calota polară. Iar surpriza vine de acolo de unde s-ar fi aşteptat cel mai puţin. Domeniul medical!!! De la momentul zero al declanşării crizei şi pînă acum, lumea cercetării şi practicii medicale a fost împărţită, divizată, pe ici pe colo chiar învrăjbită în privinţa tuturor aspectelor problemei. Un an mai tîrziu, fracturile s-au adîncit, se văd încă şi mai bine, iar ele ameninţă să prăbuşească total eşafodul deciziilor politice luate pe baza "expertizei medicale". Cu alte cuvinte, autoritatea de guvernare s-a bazat pe autoritatea medical-ştiinţifică, iar aceasta îi trage acum preşul de sub picioare. Autorităţile medical-ştiinţifice, de la premiul nobel în jos sunt scuturate de fiorii îndoielii şi semnalează tot mai vocal în publicaţii ştiinţifice de vîrf golurile din lanţul de interpretare medical-ştiinţifică a temei covid. Pe cale de consecinţă şi a diferitelor abordări clinice. Iar, în ultimă instanţă a măsurilor administativ-restrictive impuse de mai bine de un an populaţiei. Nu, lumea încă nu a înnebunit, la grămadă toţi deodată, dar tensiunile şi incertitudinile create în rîndul populaţiei de prelungirea sine die a unei situaţii care arată mai degrabă scăpată de sub control, decît raţional şi eficient gestionată, s-au adunat şi pare că au trecut de pragul critic.

Opinia Cititorului ( 31 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Medicul pneumolog care a vindecat 1000 de pacienti fara spitalizare sau vaccin atrăgea atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.

    1. ”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu...

      Val de solidaritate pentru doctorul Flavia Groşan, reclamat la Colegiul Medicilor după ce a vindecat 1.000 de pacienţi de COVID-19. După ce profesorul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, i-a transmis un mesaj medicului Groșan, pe pagina acesteia de Facebook, și medicii Monica Pop, Adina Alberts şi infecţionistul Ion Alexie, care profesează în Las Vegas, au declarat, în... 

      Într-o scurtă prezentare pre-înregistrată a datelor, Painter a prezentat ceea ce cercetătorii știu până acum: studiile preclinice sugerează că molnupiravirul este eficient împotriva unui număr de viruși, inclusiv coronavirusurile și în mod specific SARS-CoV-2. Împiedică replicarea unui virus prin inducerea unei erori virală - în esență suprasolicitarea virusului cu...

      Ce se întâmplă, în schimb: presstituatele și influencerii ies la atac împotriva medicului cu adevărat erou, îl ridiculizează pentru fire de păr răzlețe, văzute la cadru sau în propria imaginație, pentru ochii obosiți de muncă grea, și îl acuză că, în exercitarea unei profesii liberale (care presupune o singura responsabilitate: cea pentru pacient!), nu a...

    "ciclul standard de cercetare, dezvoltare, testare de laborator, testare umană, acreditare ştiinţifică definitivă, pregătire pentru punerea în producţie, producţie de masă, diseminare la utilizatorii finali durează de la cinci la zece ani"

    Asta am invatat si eu in ultimul an de facultate, la cursul de studii clinice.

    "nu, lumea încă nu a înnebunit, la grămadă toţi deodată" - oricat ar... 

    1. Adevarul iese ca uleiul la suprafata! Ne-am saturat de minciuna si manipulare la nivel inalt!

      Nu-s înger dar pot fi și-o rugă îți închin

      Cu adevărat, noi suntem slabi; fă-ne tari.  

      cu suflarea Sfântului Spirit fă-ne sprințari 

      Suntem săraci; dă-ne din al tau prea plin!  

      Potolește-ne chinul și lasă-ne un suspin  

      Altarul primitor ritual adn printre predici 

      Să rupă leacuri din curcubeiele cerești

      Și-n salt de plasmă -n gândul tău să vin.... 

      vaccinarea în masă în timp de pandemie nu este recomandată și va duce la crearea de tulpini mult mai contagioase și mai periculoase.

      S-a întors ROATA: Un doctor care a batjocorit scepticii vaccinului C0vid, moare la câteva zile după ce a fost vaccinat

      Nu faptul că medicul Flavia Groșan are propria schemă de tratament pentru tratarea cu succes a Covidului a deranjat sistemul. Schema poate fi combătută relativ simplu, iar această sarcină a revenit medicilor sugrumați de invidie. Ceea ce a cutremurat din temelii sistemul este contestarea protocolului din spitale, care fabrică morți pe bandă rulantă.

      Un director dintr-un spital cu multe plângeri penale spunea,... 

      Având așa legături strânse cu Organizația Mondială a Sănătății m-aș fi așteptat să citească ultimele recomandări ale OMS din decembrie 2020, în care scrie că nu trebuie folosite în tratarea Covidului Hydroxychloroqina și Lopinavir/ritonavir (adică acel medicament ucigător cunoscut sub denumirea de Kaletra). ”Strong recommendation against”, spune OMS despre aceste...

    Ecografia, noul tratament împotriva COVID-19?

    „Am demonstrat că, sub excitația cu ultrasunete, învelișul virusului și proteinele spike vor vibra, iar amplitudinea acelei vibrații va fi foarte mare, producând tulpini care ar putea rupe anumite părți ale virusului, afectând vizibil învelișul exterior și, eventual, daune invizibile asupra ARNului din interior”, spune profesorul Wierzbicki. 

    1. O pastilă pentru un pacient a devenit mantra medicinei moderne. Boala oamenilor înseamnă profit pentru ele, cu cât mai mulți bolnavi cu atât mai mare profitul…medicina era despre utilizarea medicamentelor brevetate...nu despre vindecare ci doar despre tratare.

    Acești viruși sunt promovați și eliberați în mod deliberat de organizațiile criminale și este un nou mod de deturnare și extorcare. Trebuie să înțelegeți de ce China a fost vizată cu acest virus, cu 1,4 miliarde de doze de vaccin, este vorba de numerar în bancă. Companiile americane intră în faliment, așa că multinaționalele dezvoltă și incită astfel de...

    1. Odată cu lansarea KF One Cup, One Life și cu ceea ce vom lansa în timpul următor, acest tip de atacuri virale nu vor mai fi eficiente, vor trebui să vină cu ceva nou.

      One Cup, One Life a fost configurat în primul rând pentru Coronavirus, care este ceea ce voi numiți un virus slab, această slăbiciune creează problema, dar se conectează la ARN monocatenar. Obiectivul principal al sistemului de reactoare One Cup este de a crea un GANS compozit monocatenar pentru a epuiza energia virusului monocatenar și este extrem de eficient. Acest Gans este bun și pentru alți viruși, dar trebuie să-l...

      Planul este de a crea haos total și de a prelua controlul total al planetei. Vom răspunde foarte rapid într-un mod diferit la nivel global maine pe 20 martie sau nu?.

      Elitele care ne guvernează acum (Merkel, Johannis, Macron, Bruxelles, Netanyahu, etc.) sunt nemiloase: vor să smulgă, să arunce, să vaccineze, să controleze. În 1967 deja, Sbigniew Brzezinski a prezentat cartea sa despre societatea tehnetronică în care scrie :

      „O altă amenințare, mai puțin evidentă, dar nu mai puțin fundamentală, este cea a democrației liberale. Mai direct legată de... 

      pandemia a dovedit că un agent patogen poate aduce „lumea în genunchi”, iar coronavirusul, sau ceva de genul acesta, „ar putea fi folosit” de cei care vor să facă rău.

    ... vaccinarea ca vaccinarea, colateralele sunt mai prapastioase ... tocmai ce se pun bazele unui "act de identitate" planetar ... care nu mai tine cont de nationalitate, adresa, sex, jurisdictie ... ci de starea de sanatate ... devenim tot mai mult "material biologic" ... la ce ne mai trebuie politicieni, cand altii stiu dinainte ce "trebuie" facut?! ...

    1. DE CE IEȘIM LA PROTEST azi 20 martie 2021 la fantani in Piata Universitatii:

      • Împotriva vaccinării obligatorii a populației 

      • Împotriva oricărei discriminări bazate pe vaccinare 

      • Împotriva restricțiilor impuse de prelungirea continuă și neconstituțională a stării de alertă! 

      Referitor la existența a 2 mitinguri: repetăm că SDL a luat avizele de la Primărie și dealtfel SDL... 

      Muguri de libertate si fericire

      În copacul vieții 

      Muguri de lumină 

      sărută roua ceții 

      slobozi din inimă. 

       

      În inima dimineții 

      Boboci de lumină 

      prind fiorii nopții 

      Dragoste divină. 

      Nu-s înger dar pot fi și-o rugă îți închin 

      Cu adevărat, noi suntem slabi; fă-ne tari.  

      cu suflarea Sfântului Spirit fă-ne sprințari  

      Suntem... 

      Reduceți mitingul la 2/3. Faceți, și, economie de timp, și de "măști".

      Punctul 1(marea minciună) cadeee... 1_Împotriva VACCINĂRII OBLIGATORII a populației. 

      Vă faceți de ,,râsul STRUȚILOR ,,,!!!  

      Vi s-a spus de mii de ori că NU e... nici silită, mici cu forța.

      COVidiot = idee fixă ???  

      Să nu o priponiți ( precum iapa pe islazul comunal , eu în copilărie)... pe Daiana șoȘoȘhow în Piața Victoriei căci nu mărșăluiește spre Cotroceni. Așa a mărturisit la ora 14 :14 :"'doar ca președinte!"'.).

      ¿¿¿ în 2o24 + 2o29... sau vrea 3 mandate ca "'bătrânica bolșevică"' ¿¿¿ Doamne, ferește-Te și stai de(o)parte !

      `... 

      – în Piaţa Universităţii – zona Fântâni, între orele 15,00 – 18,00;

      – în alveola Parcului Izvor, în intervalul orar 18,30 – 22,00; 

      – în Piaţa Victoriei, între orele 14,00 – 17,30; 

      – în zona statuii Leu (intersecţia bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului), între orele 19,00 – 21,00. 

      Neobligatorie de jure dar obligatorie de facto..Protesteaza pentru tratament si practici care omoara oamneii cu zile la ATI.

      Protesteaza pentru tratament ambulatoriu ieftin si eficace, antiviral si nu medicamente care umplu buzunarele firmelor multinationale.

      Protesteaza pentru testele PCR care dau fals pozitivi si care au dus la internarea cu forta a persoanelor asimptomatice, care nu aveau virusul. 

      Studii medicale din Germania și Austria arată că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca. România continuă vaccinarea, inclusiv din lotul cu probleme

      Potrivit postului public NDR, medici specializați în transfuzii de sânge de la clinica universitară Greifswald (UMG) au demonstrat că există o legătură între trombozele venelor cerebrale și vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca. Luni, vaccinarea cu acest ser a fost sistată temporar în Germania, la ordinul ministrului Sănătății, Jens Spahn. Acesta a luat decizia după relatări...

      se pare că acest vaccin declanșează în cazuri rare un mecanism de autoapărare al organismului. Acest răspuns al sistemului imunitar ar activa trombocitele – un demers foarte normal, care are loc de regulă atunci când suntem răniţi, de exemplu, iar sângele este astfel coagulat pentru a determina închiderea rănii.

      Invercmentina a scapat India de corona.Ceea ce se intampla in prezent in India, tara cu peste 1,35 miliarde locuitori, este considerat de multi observatori drept un miracol, scrie luju.ro. Daca in vara lui 2020 India era tara cu cel mai mare numar de infectati cu Covid 19, numarand peste 6 milioane de cazuri pozitive si peste 100.000 morti, azi India a reusit poate cea mai performanta politica sanitara, dupa Taiwan. Totul gratie unor masuri initial dure (lockdown sever) dar urmate...

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb