Decapitarea SIF Oltenia de către SIF Banat Crişana, cu complicitatea ASF

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2020

Decapitarea SIF Oltenia de către SIF Banat Crişana, cu complicitatea ASF
MAKE

Nu există nicio explicaţie oficială pentru faptul că vicepreşedintele SIF Oltenia, Cristian Buşu, este exceptat de la propunerile de atragere a răspunderii formulate de "cooperativa" SIF Banat Crişana & SIF Muntenia & Fondul Deschis de Investiţii Certinvest BET FI Index & Fondul Deschis de Investiţii Certinvest XT Index & Fondul de Investiţii Alternativ Certinvest Acţiuni.

SIF Banat Crişana & SIF Muntenia au cerut să fie inclusă pe ordinea de zi a AGOA SIF Oltenia din 12-13 octombrie 2020 atragerea răspunderii administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, pe motiv că au prejudiciat SIF Oltenia, prin contractarea împrumutului în sumă de 30 de milioane de lei de la Banca Transilvania, ca să plătească dividende, când, după cum susţin acuzatorii, ele ar fi putut fi plătite din fonduri proprii.

Vicepreşedintele SIF Oltenia, Cristian Buşu, membru în Consiliul de administraţie SIF Oltenia, a fost de acord cu împrumutul bănesc, în rând cu ceilalţi patru membri.

Ba, mai mult, a semnat contractul de împrumut, ca a doua semnătură, alături de Ciurezu.

Exceptarea lui Buşu de la atragerea răspunderii dovedeşte că nemulţumirea acţionarilor SIF Banat Crişana & SIF Muntenia contra administratorilor nu este reală, iar propunerea atragerii răspunderii asupra celorlalţi administratori este de rea credinţă.

De altfel, după cum explică Tudor Ciurezu în Comunicatul din 17.09.2020,

creditul luat a adus câştiguri SIF Oltenia, care a evitat, astfel, să lichideze acţiuni aducătoare de dividend în cuantum covârşitor superior dobânzilor la credit.

Ţinând cont că SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia sunt societăţi concurente cu SIF Oltenia, acuzaţiile nefondate aduse sub ameninţarea atragerii răspunderii administratorilor (pe motive fără corespondent cu realitatea) ar fi trebuit să sensibilizeze Autoritatea de Supraveghere Financiară, care este îndrituită de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă să constate buna-credinţă a acţionarilor:

"Art. 46. - (3) Deţinătorii de valori mobiliare îşi exercită drepturile conferite de acestea cu bună-credinţă, cu respectarea drepturilor şi a intereselor legitime ale celorlalţi deţinători şi ale emitentului, în caz contrar fiind răspunzători pentru daunele provocate.

- (4) Sunt interzise folosirea în mod abuziv a poziţiei deţinute de acţionari sau a calităţii de administrator ori de angajat al emitentului, prin recurgerea la fapte neloiale sau frauduloase, care au ca obiect sau ca efect lezarea drepturilor privind valorile mobiliare şi a altor instrumente financiare deţinute, precum şi prejudicierea deţinătorilor acestora".

În mod evident, SIF Banat Crişana abuzează de poziţia sa de acţionar şi face un joc ostil, prin care urmăreşte să-şi instituie supremaţia asupra conducerii SIF Oltenia, dorind să impună un management păgubitor pentru ceilalţi acţionari.

Strategia de expansiune a SIF Banat Crişana a fost concepută cu şapte ani în urmă, de Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, care anul trecut au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani şi manipularea pieţei de capital.

Aflat în perioada de ispăşire a sentinţei, infractorul Lakis este tolerat de Autoritatea de Supraveghere Financiară să activeze în continuare pe piaţa de capital, funcţionând în calitate de consultant al preşedintelui SIF Banat Crişana.

Lakis i-a transferat acestuia "know how-ul" care i-a adus condamnarea, predându-i lui Bogdan Drăgoi sistemul de manipulare a Valorii Activului Net al SIF Banat Crişana, dar şi sistemul fondurilor închise prin care controlează AGA în SIF Banat Crişana, AGA în SIF Muntenia şi AGA în SIF Oltenia.

Ambele sisteme presupun conivenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară, rol în care se remarcă vicepreşedintele ASF Gabriel Grădinescu, cu manifestări severe, adeseori în doi peri şi chiar absurde în raporturile cu SIF Oltenia, tolerând, însă, orice ilegalitate, oricât de evidentă şi de importantă, săvârşită de "cooperativa" SIF Banat Crişana, SIF Muntenia, Fondul Deschis de Investiţii Certinvest BET FI Index, Fondul Deschis de Investiţii Certinvest XT Index, Fondul de Investiţii Alternativ Certinvest Acţiuni & alte fonduri de investiţii.

Recent, Grădinescu s-a substituit administratorilor SIF Oltenia în analize care ţin de competenţa acestora, ca şi când aceştia ar fi deja revocaţi şi dezvăluindu-şi implicit intenţiile.

De altfel, ASF a comunicat către administratorii SIF Oltenia că urmează să-i "reevalueze", deşi sunt deja la capăt de mandat, ba chiar şi ameninţaţi cu revocarea de către "cooperativa" lui Lakis.

Atitudinea complice cu agresorul a ASF sugerează că, fără o intervenţie radicală din partea DNA, DIICOT sau altă instituţie de acest fel, deznodământul acestei agresiuni nu mai poate fi abătut.

Istoria unui abuz al poziţiei de acţionar

- 03.09.2020: Convocarea AGOA, la 12-13.10.2020, (la solicitarea comună a SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia), pentru revocarea hotărârilor AGOA din 28.04.2020 şi pentru aprobarea unora dintre aceleaşi hotărâri care se cer revocate (sâc!); data de referinţă - 30.09.2020;

- 16.09.2020: SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia solicită completarea ordinii de zi a AGOA SIF Oltenia (SIF5), din 12-13 octombrie, cerând atragerea răspunderii a patru din cei cinci administratori (Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), "pentru prejudiciul cauzat de aceştia Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia S.A. prin contractarea împrumutului în sumă de 30 de milioane de lei de la Banca Transilvania SA";

- 18.09.2020: SAI Certinvest (în calitate de administrator al Fondului Deschis de Investiţii Certinvest BET FI Index, Fondului Deschis de Investiţii Certinvest XT Index, Fondului de Investiţii Alternativ Certinvest Acţiuni) se raliază solicitării de completare a ordinii de zi a AGOA S.I.F Oltenia din 12-13.10.2020, formulată de SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, dar solicitarea revocării aceloraşi patru membri ai administrării este motivată altfel:

- A. Nerespectarea dreptului fundamental al acţionarilor de a completa ordinea de zi a unei AGA;

- B. Nerespectarea deciziilor ASF.

- 24.09.2020: ASF decide reevaluarea tuturor celor cinci membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia;

- 25.09.2020: Consiliul de administraţie SIF Oltenia comunică completarea ordinii de zi a AGOA convocată pentru data de 12-13.10.2020, dar îl adaugă şi pe cel de al cincilea membru - Cristian Buşu - în lista celor care sunt propuşi pentru atragerea răspunderii.

- 30.09.2020: ASF somează Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia să modifice ordinea de zi a AGOA din 12-13 octombrie, respectând cu stricteţe solicitarea acţionarilor SIF Banat Crişana, SIF Muntenia, Fondului Deschis de Investiţii Certinvest BET FI Index, Fondului Deschis de Investiţii Certinvest XT Index, Fondului de Investiţii Alternativ Certinvest Acţiuni, cerând ca Cristian Buşu să fie exclus din lista administratorilor propuşi pentru atragerea răspunderii; întrucât somaţia ASF a întârziat cinci zile, fiind remisă chiar în ziua de referinţă a AGOA (30.09.3020), ea nu mai poate fi operată legal.

Opinia Cititorului ( 83 )

  1. Cred că Lakis nu i-a predat nimic lui Drăgoi, ci continuă colaborarea frauduloasă de la SIF-uri cu reprezentanții serviciilor și ai fostei Securități. Iar Grădinescu, omul impus de Marian Oprișan și PSD la ASF nu este decât o slugă ordinară a acestor servicii. Așa că ASF nu va lua nicio măsură, chiar și acum când avem un președinte, Nicu Marcu, care și-a început mandatul cu promisiuni deșarte că va face lumină în cazul SIF-urilor care încalcă legislația în vigoare. Nu va face nimic, pentru că și Marcu are mâinile legate de Secu. Așa că îi compătimesc pe cei din conducerea SIF Oltenia, dar singura lor șansă ar rămâne căutarea dreptății în instanțe. Dacă nu o vor găsi în România, cu siguranță o vor găsi la CEDO sau CJUE.

    1. E foame de cascaval. Dar, in curand Kovesi va face lumina.

    Nu e decapitare, e aplicarea corecta a legii de catre ASF! O aplicare care vine foarte tarziu, dupa ce lui Ciurezu i-au permis unii functionari din ASF sa comita abuzuri multiple cu sanctiuni modice. Poate a aflat si domnul Nicu Marcu cine sunt cei din ASF care l-au protejat pe Ciurezu dupa abuzurile comise. Pe aia ar trebui sa-i vedem decapitati si luat la cercetat de DNA si DIICOT pentru ca l-au protejat pe Ciurezu si pe gasca lui dupa abuzuri gigantice. Articolul dezinformeaza grav, cu acelasi subiectivism pro Ciurezu. Si, culmea, se mai vorbeste de buna credinta si rea credinta. Sa fim seriosi! Ne uitam la abuzurile lui Ciurezu si ne dam seama cine e de rea credinta. Ne uitam si cum unii inchid ochii la abuzurile lui Ciurezu si macane pe la colturi. La care se adauga si zicala "Hotii striga hotii". Dar nu-i mai crede nimeni pe hoti. Faptele vorbesc. Faptele lui Ciurezu, care crede ca piata de capital e o jungla si el face ce vrea prin ea. E momentul ca Ciurezu sa fie scos din piata de capital si trimis in ce jungla o vedea cu ochii. Cinste domnului Nicu Marcu ca are curaj sa ia masurile potrivite. Asa pare, deocamdata! Speram sa nu fie vreo smecherie la mijloc.

    1. Tu ești Oana? Lasă vrajeala și apuca-te de treabă adevărată, că gargara ta nu mai tine.!

      Vuvuzela lui Dragoi nu stie nimic, da cu papagalul si cu sforaituri.

      Ia spune-ne de Lakis, nu-i asa ca-i cel mai cinstit om din lume? Te-ai adunat cu un infractor, cu infractorii semeni si cu infractorii tii, ca infractorii iti arunca firimiturile pe care le ciugulesti si doar no-i fi nebuna sa nu te prostituezi. 

      Din nou se vede cat esti de limitata. Lasa-l pe Ciurezu, povesteste-ne de abuzurile lui Dragoi! Ce crezi, are voie sa ceara socoteala pentru nimic? Tuturor, dar lui Busu nu? Tu vorbesti de dezinformare, tu care esti platita sa dezinformezi?

      Doi infractori s-au asociat, toata lumea stie de El Lakis Najib, dar putini stiu ca Eugen Voicu, patronul Certinvest esate un vechi infractor al pietei de capital, caruia Autoritatea de supraveghere financiara i-a suspendat dreptul sa activeze pe piata de capital, timp de 5 ani. Qui se ressemble s'assemble.

      Nu e decapitare, e destrăbălare . Destrăbălarea forței brute și inepte . Nu e decapitare , e spolierea celor mai importante cândva companii pe care Cnvm /asf le-a plasat in coșul unei grupări de infractori. Bravo Nicule, te-ai remarcat! E bine ca am aflat cum stam.

    Mii de opinii care semnalează " abuzurile" lui Ciurezu dar nimic concret ceva securistic ,lasă bă că știm noi !!

    1. Miile de opinii semnalează abuzurile cooperativei lui Lakis de la SIF1 si ale ASF-ului.

    ASF se pazeste de adevar ca dracu de tamiie. 

    Colcaie bilteanu de mormoloci (mafioti ???) , najib la cine-i turbinka, ?.... si tot merg pe fir dau de caracatita de 2 dragoi si un sfert la.... oare unde-i mititica ? 

    Mah ce mi-as dori, ca pe Tudor sa-l aud, ciuruind pah toti, fir-ar mama lor de hoti !

    Realizarea cea mai mare a sif5 a fost tranzacția cu erste. In care au rezultat niste rascumparari onorabile. Nu a plecat njciun cent in cipru. Achizitiile la vedere. În toată galagia asta pe care o face, ASF uita un lucru esential. Ca datorează respect și cumpătare, nu cu atacuri umilitoare rezolva problema sifurior. Dupa rusinea lumii petrecuta la SIF 1 cu ditamai delapidarile nevăzute de marele supraveghetor , a permis preluarile încrucișate și astăzi aveam 3 emitenti practic lipsa din piața. Toti 3 inghititi și condusi golaneste. Bun, pleacă ciurezu, ce va spune nouă lista de candidați, lapte și miere? ASF vrea ,liniște, o sa fie o ,liniște de o sa va ia gaia pe toți. In orice caz, cred ca a meritat tot micu actionar sif 1 bucuria de a il vedea pe Dragoi pe trotuarul sifului, asa o grozavie sa i se intample nu credeam sa am placerea sa o vad.

    ...

    Mesaj pt. Sif5: nu va lasati calcati in picioare de mafia pietei de capital. Luptati pe cont propriu si ignorati ce spune asf-ul. Strangeti-i de gat. Sa ajunga ce se intampla acum la sif-uri sa vada toata europa. Si cereti un audit european la ASF. Dati jos mafia pietei de capital. Acum e momentul prielnic. Acum ori niciodata!!!

    1. Sa iasa lumea in strada!

      Da, sa iasa in strada si cainii, si pisicile, si gandacii de bucatarie... Atunci sa vezi zarva! Sa vezi cum se arunca toti pe ciolan!

      Parca il vad pe Stoian si pe Popa cu pancarte pe care va sta scris: "Va rog, ajutati-ma! Sunt un administrator necajit. Mai vreau si io o leafa de 10.000 de euro pe luna, hai, merge si 5000 de euro. Trebuie sa se faca dreptate. Actionarii sunt rai si vor sa ma schimbe. Le-am dat dividende. Ce vor? Ce n-au inteles acesti oameni? Societatea nu e mea, e aSa ma lase sa le mai dau si la anu'. Societatea nu e a lor, ci a mea si a urmasilor urmasilor mei! De ce nu se intelege acest lucru? Faceti dreptate!

      Esti pe lângă subiect, cine se uita in rapoarte , dintre toate sifele la sif 5 indemnizațiile sunt sub 2000 de euro per persoana neexexutivi. Dar aici alta e problema ca pot sa aiba și 10000 cât spui tu din burta, problema e ca s- a întrecut rău masura la ASF. Ce treaba are ASF u cu niste manevre ieftine lansate de drăgoi?!

      Nu ai tu vacanta cat au aia scoala, Mon Cher...Înțelegi tu ...sau nu! Nici acționar nu esti, doar sluga!!! Stai linistit, de dreptate avem toti parte pe lumea asta! Iar in viata, e regula: ce le dorești altora si crezi ca li se va intampla, ti se va intampla fix tie, ca nu te aștepți! ????

    Tot cazul acestui atac banditesc la care participa pe fata si "politia" ASF, este o rusine nationala a coruptiei.

    Hotii in vazul lumii, la lumina zilei, cu sustinatori in mass media prosti si lacomi, care, in cel mai bun caz "isi mentin neutralitatea". Ei stau pe margine ca observatori la crima si in numele "echidistantei" nu adopta atitudine, ce lasitate imbecila! Asta este cazul cel mai bun! Dragoi, Lakis, Gradinescu au devenit nume sinonime cu abjectia. 

    1. Cel mai grotesc atac banditesc este cand iti bati joc de actionari si de proprietatea lor. Si asta dupa ce ai stat cocotat administrator pe mii de euro lunar si ai dosit tranzactii diverse. Daca nu stii ca actionarii sunt sefii si nu tu un administrator, atunci e cazul sa inveti. Daca trebuie, cu doua dupa ceafa. Si daca Ciurezu e asa bun administrator, de ce nu pleaca? La cat e de bun sigur il cauta toti sa-l angajeze. Ne dam seama ca s-au prins acum toti actionarii ca pe unul ca Ciurezu nu trebuie sa-l puna la conducere ca nu mai pleaca si le da si cu flit de o sa le iasa pe nas managementul modern. Nu se compara cu cel golanesc, de suburbie deselata de interlopi cu pretentii de administratori.

      Spui minciuni si prostii. Nici o dovada, doar minciuni. Nici o ratiune, doar prostii.Asta si esti. Minciuni si prostii.

      Matale nu esti actioner, ci o trompeta a adevaratilor hoti. Intreaba-i de ce nu au executat sechestrul pe TORCH INVEST, in contravaloarea banilor dati de Lakis si Bilteanu pentru AZUGA TURISM. Intraeba-l pe Dragoi de ce nu a rascumparat actiuni in 2019 asa cum ACTIONARII au votat, si vine acum sa ceara actionarilor sa revoace aceasi hotarare?

      Sa faca odata actionarii care concertat au 33% oferta de rascumparare a tuturor actiunilor la SIF1, SIF4 si in viitor la SIF5 si sa ramana performerii sa fure tot ce le mai ramane, nu sa ne fure pe noi actionarii captivi neaparati de nimeni.  

      Ai perfecta dreptate!

      Micii actionari au ramas actionari captivi la sif1,sif4.Asf nu are urechi sa le auda si lor vocea... 

      Ciurezu administreaza SIF5 de peste 20 de ani si rezultatele vorbesc de la sine pentru ca acum SIF 5 are cel mai mare activ /actiune si nu si-a rascumparat actiunile ca SIF 1 asa ca tot ce spui tu e doar vrajeala ieftina.

    E gata baieti, nu o sa mai pupati dividente la sif5, lupta este mare si baietii destepti au doua sif-uri la care nu mai dau dividente (sif1 si sif4), urmeaza sif5. Au 30% din sif5 de cand pragul era de 5% si au actionat concertat de mult, dar cine sa ii verifice ca toti hotii sunt pe mana si nu le pasa de ce vreti voi. Asta se vede de 30 de ani, de cand la putere sunt aceeasi hoti si de care nu suntem in stare sa scapam. Fiecare roman a fost tepuit sub o forma sau alta de ei (caritas, fni, acum sif-urile si vor mai fi si altele). Cine sa apere DNA, DIICOT, pai astea sunt ale lor, ca altfel nu ar putea sa isi faca de cap fara sa ii intrebe nimeni nimic. Si ajungem la o singura concluzie "Romania stat mafiot".

    1. Gogule, tu citesti ziarul bursa? Sau ai ajuns la articolul asta apasand gresit pe cine stie ce taste? DIVIDENDE este corect. Apropos, tu ce pupi de obicei?

      ...

      Asa e! Ciurezu a stat la putere, a dat doua firimituri la plebe, iar el s-a umflat cu sacii de bani. Vreo 20.000 de euro pe luna, minim. Pai cum sa nu stai tu cocotat pe functie. Cum sa pleci tu la ordinul proprietarilor-actionari? Nuuu! Tu vii cu toate golanelile posibile si imposibile si te mai miri ca-ti taie capul gadele. Pai daca ai fost condamnat pe drept, ce te plangi? Ai incasat banet? Ai incasat. Ai golanit? Ai golanit. Acum culegi ce-ai semanat!

      ...

      ...

      Asa e, domnule! Pai cum adica, daca actionarul a cerut una, tu iti bati joc si scrii alta? Nici in Congo nu se mai face asa. Dar la Craiova se poate, ca Ciurezu a fost protejat de niste cozi de topor din ASF. Pana n-or sa inteleaga toti ca nu mai merge cu asemenea golanii, nu vom avea o tara civilizata. O sa fie ca la sectorul 1! Intra toti cu bocancii dupa cum vor si ne fura tot viitorul.

      Incep sa-l plang pe marele administrator Ciurezu care a avut 6% din economia Romaniei cand a fost numit prin Ordonanta de Guvern in 94 si astazi din cauza managementului performant mai are 0.0001%!!!! Cata competenta, cata maretie manageriala, cata grija fata de milioanele de actionari pe care le clama de fiecare data! Cata implicare economica are Sif oltenia in zona lor de bastina!

      Mai idiotule, tu nu intelegi nimic, decat sa improsti cu scuipat. Busu a semnat, inapoiatule. Nimeni nu spune Cred ca Busu a semnat, pentru ca Busu chiar a semnat si nu ai nevoie sa crezi ca a semnat, cat timp semnatura lui e pe contractul de credit. Este un fapt, nu este o credinta. Intelegi idiotule? Nu, nu intelegi, desi ti-am explicat ca la prosti.

      Bai idiotule tu nu înțelegi ca și dacă a semnat Busu ca o scoate pe Calițoiu in strada, tot trebuie respectata voința acționarilor ? Nu poți tu Ciurezule sa adaugi sau sa scoți anumite nume din convocator !

      Pe bune! Pai dacă un credit înseamnă prejudiciu in mintea ta, nu e normal sa răspundă toți ?! Asta cu prejudiciu e băgată din moft , la moft ti s s răspuns :)))

      Si Dragoi nu s-a umflat onca, cu cei 40.000 EUR pe care ii salta lunar de la SIF1, fara absolut nici o performanta ci doar pierderi si deturnari de bani inspre Cipru.

      Vrei sa spui ca Drăgoi a scris, nu acționarul . Te doare pe tine de acționar drept in tocu de la Galoși . Acționarii Nu îl vor pe Drăgoi . ASF îl vrea pentru ca e ordin . Ce circ și ce jale ca a fost inclus busu pe lista de revocare .

      Asa-mi trebuie! Eu sunt vinovat, ca bag in seama un imbecil.

      Intrebarea e , de când un credit este prejudiciu omule. De cand unii acționari pot sa revoce o AGA. Miza acestei aga era clarificarea dividendelor. Acuma vin cu alta manevra , alt jeg . Asta ca sa o anuleze si pe asta ca nu le convine convocatorul. ASF nu a vazut ca aga asta era din start nula? A vazut , si a zis ca nu o poate corecta.ca vai, sa informeze administratorii acționarii ca nu e corecta. Acu vine cu decizie ca sa il scoata pe busu din lista. Păi uite ca eu vreau sa fie și busu pe lista dacă a semnat. Nu e dreptul meu de acționar? Sau unii acționari sunt mai cu moț. N-ai decat sa votezi contra in aga dacă nu esti de acord. Eu o sa votez pentru. E corect asa? Nu e. Dacă inventezi un prejudiciu, macar inventează unu in care sa fie vizați aia pe care ii vrei tu morti. Nu te joci cu astfel de lucruri ca nu suntem in evul mediu. Dar ASF pare ca e pe acolo. Iar busu dacă era bărbat venea cu un comunicat. Sa explice situația, sa isi asume poziția. Nu, el se ascunde ca un neghiob in spatele unei manevre . Cata onoare, sa dea ASF ordin sa il scape, chiar ajunge omul sa se creada important. Nu, nu e nici important, nici onorabil, e un neghiob util. Deocamdată. La final o sa fie acaru păun. Si pentru najib și pentru ASF.

    Este un cuib mafiot toata bursa si toata tara. Nici tranzactiile cu informatii confidentiale( miscari subite de pret, explicabile peste cateva zile, dupa publicarea informatiilor relevante) nu sunt de natura sa mai atraga investitori de buna credinta pe aceasta piata. Se plang mafiotii ca nu au destui investitori de retail, destule mase de manevra, carne de tun, ca nu le ajunge cat fura si inseala.

    1. Da...

      S-a stiut de 2 saptamani in piata ca Sif1 nu mai face oferta de rascumparare si apoi a venit si stirea... 

      Buna observatie

      Pai veți observa ce nu vede ASF . ca se fac niște deal URI suspecte pe SIF 1. Se împarte prada . Prada din 2013. Nimic nou sub soare . Sssssswisss... sa nu trezim pe Dl copariu din moțăială . Prieteni, Uitați de bvb. Sunt alternative . Sa rămână ei cu ei.

    Make,esti tare!(sa moara toti invidiosii de ciuda,sic!).Pe baza comentariilor la adresa articolelor tale se poate scrie un roman.Eu nu sunt in domeniu dar ma duce capul astfel incat sa pricep ca tot ce se intampla la SIF Oltenia(nu stiam nici ce-i aia SIF) se datoreaza neregulilor pe care le-ai semnalat la SIF Banat si SIF Crisana.In loc sa rezolve problemele acolo, ASF s-a razbunat pe astia.Doar ei sunt vinovati,cei de la SIF Banat si Crisana sunt curati ca lacrima.Nu exista asa ceva.In orice institutie,daca vine un control iti cauta nod in papura si tot iti gaseste cate ceva.Marcu trebuia sa rezolve problemele in ordinea prioritatilor.Pe unii ii vede cu doi ochi iar pentru altii are orbul gainilor.Sa-i fie rusine!

    1. Stai jos, ai dreptate, nu stii nimic

      Lasa ca stiu altii si pentru mine!Cum sa manevreze tot si toate si cum sa imparta partinitor dreptatea.

    Ca si in alte dati, calitatea umană a celui ales va arata si gradul de educatie al celor care l-au ales....

    1. Te referi la Iohanis?

    ASF isi depaseste de multe ori atributiile dar nu face nimeni nimic. Numai instanta iti poate da dreptate ca ei nu accepta niciodata nicio contestatie. Dreptul la contestatie e formal. Se baga in organizarea AGA in operatiunile actionarilor in deciziile unor CA in managementul portofoliilor etc. cand ei n-au ce cauta in politicile firmelor. Ei trebuie sa controleze respectarea legii si a regulamentelor atat. Vedeti si scandalul de la ELGS.

    1. Citeste Legea nr. 24 si Legea nr.31 si du-te la Make la examen sa te treaca.

    Te felicit Make pentru articolele tale aplicate si bine ancorate in realitate. Iti sugerez, pe viitor,, sa nu te mai chinui sa scrii articolele, ci doar sa lansezi pe prima pagina a zisrului, titluri socante, bombe, cum ar fi: 'Soc- de ce Fercala nu ma apare in Bursa" sau " GAP-ul de finantare din cash-flow-ul Bursa dupa ce Ciurezu va fi trimis in parc" sau 'Cum a facut ASF-ul cu jet pe AGA lui Ciurezu" sau "Bomba ticaie la ziarul Bursa- baba Vanga nu mai vede in viitor zistul Bursa". Toate aceste titluri vor duce la cresterea vizualizarilor si acoperirea pierderilor din rezilierea contractelor cu SIF-urile care au cotizat. Succesuri maxime!

    1. O intreaga târlă de imbecili sustinatori ai infractorului Lakis si ai celui caruia el ii da consultatii, se arata, chipurile, ingrijorata de finantarea ziarului BURSA si ii prezic falimentul, ori de cite ori dezvalui ilegalitatile si manipularea la care se deda administratorul SIF Banat Crisana si "cooperativa"lui, in complicitate cu ASF.

      Asa cum o arata si rumegatorul de la comentariul cu numarul 14., ei afirma cu subiect si predicat ca SIF-urile ale caror manipulari si faradelegi au fost dezvaluite de ziarul BURSA si-au reziliat contractele cu ziarul BURSA. 

      Cred ca devine evident ca astfel de imbecili se pozitioneaza in tabara infractorilor, nu numai pentru ca se insotesc cu ei, ci prin propriul sistem de gindire si prin propria imoralitate, gasind ca este firesc sa nu mai apelezi la serviciile celui care iti observa derapajele. 

      In mintea lor, ziarele (mass media, in general) incaseaza banii ca sa acopere derapajele prin manipulari de presa, iar nu ca pret al serviciilor legale prestate. 

      Abjectie afisata explicit in comentariul nr.14 si in multe altele care l-au precedat. 

      Acesti cetateni imbecili (altadata i-am numit metaforic "pitici" si/sau "zombi"), nu sint cititori ai ziarului BURSA, decit din nevoia sa faca propaganda mincinoasa, in favoarea infractorilor, profitind cu abjectie de inlesnirile acordate prin asigurarea anonimitatii comentariilor. 

      Imbecilii, (o parte pare sa aiba o sefa coordonatoare - am identificat-o pe cea care semneaza MI7), nu argumenteaza niciodata contra demonstratiilor din articolele publicate de BURSA, ci denigreaza ziarul si in lipsa unor fapte care sa ma compromita, fie inventeaza, fie reiau minciuni care s-au spus in vechime despre mine, dar chiar si asa, fara nici un fel de relevanta in subiectul articolului publicat. 

      La acesti imbecili s-au racordat fosti colegi de la BURSA care au plecat sau au fost indepartati din varii ratiuni, de la incompetenta si neindeplinirea sarcinilor, pina la indisciplina si consum regulat de droguri, care se razbuna (uneori, ei mentioneaza chiar probleme din viata mea personala, pe care le-au cunoscut prin forta imprejurarilor). 

      Citeva astfel de foste lucratoare si-au inceput campania de denigrare a ziarului BURSA cu mult inainte de dezvaluirile despre manipularea de la SIF Banat Crisana, iar echipa de imbecili coordonata de MI7 le-a sporit sperantele. 

      Ele raspindisera printre clientii nostri zvonul ca ziarul BURSA ar urma sa dea faliment in toamna anului 2018, dar anul s-a incheiat cu realizari vizibile - rubrici noi, de mare forta si site-ul BURSA restructurat si updatat. 

      Vazind ca nu dam faliment, si-au revizuit prognozele pentru mijlocul anului 2019 si au existat clienti care m-au intrebat despre asta. 

      Pe la inceputul acestui an, tema falimentului ziarului BURSA s-a ofilit, dar a fost resuscita de imbecilii lui MI7. 

      Anunt pe toata lumea, ca ziarul BURSA, care apare neintrerupt de peste 30 de ani, nu este nicidecum in situatia sa dea faliment si are o situatie financiara solida, stabila, in crestere, indiferent ca SIF-urile varsa sau nu varsa vreun ban in casieria noastra; pe linga curba financiara ascendenta independenta de oricare SIF, editura ziarul BURSA nu are nici un fel de datorii restante, nici la furnizori, nici la bugetul de stat (o situatie foarte rara in mass media). 

      Ziarul BURSA exista de dinaintea SIF-urilor, de dinaintea Bursei de Valori, de dinaintea ASF-ului si de dinaintea târlei de imbecili si a fostelor colege atinse de turpiditate.

      Spre turbarea imbecililor si a turpidelor, BURSA este in floarea virstei. 

      Bravo Bursa! Tineti-va tari!!!

      ...

      ...

      ...

      ...

      ASF este obiectiv?

      Make permite multe dar voi prea intindeti coarda.Intr-o lume in care aproape nu mai poti zice nimic,aici,in acest ziar,sub protectia anonimatului iti poti exprima opinia despre multi si despre multe lucruri din diverse domenii dar sa profiti de acest lucru pentru a denigra ziarul este prea mult.Si eu as face la fel sa fiu in locul lui Make.Es modus in rebus!

      ...

      ...

      Imbecilii se bulucesc sa ma calce in picioare, care cu obraznicie triviala, care cu obraznicia prefacut chibzuita, ca chipurile nu-i frumos sa-i faci pe cititori imbecili.

      Absolut de acord, dar, draga mea, pe imbecili nu-i pacat sa-i faci imbecili, mai ales cind ei sint doar propagandisti platiti sa denigreze ziarul si pe mine si nu comenteaza niciodata articolele, pentru ca nu sint in stare sa sustina o dezbatere. 

      Cel de la 14.9. imi spune:  

      "Am verificat si nu am incalcat regulamentul de care faci mare caz. Asa ca astept raspuns!" 

      Ha, ha! 

      Serios dragutule? 

      Si ce-ai zis tu, obrazniciile sint permise de Regulament. 

      Mi se pare mie sau nu te-ai prins cine face verificarile aici? 

      Ti-am raspuns eliminindu-ti comentariul. 

      Va urez sanatate, in indiferent ce nivel intelectual inotati!

      ...

      ...

      Din nefericire pentru cârcotaşii de pe aici, ASF cam acționează şi o face conform legii. A se vedea "cazul" Fercală.

      ...

      Ca sa vezi , tu ești dinte cei care citești mai deloc dar ș te apuca amocu scrisului tocmai când e sefu tău in discuție . Bursa e dinainte de a te naște tu . Sa bu crezi ca lumea începe si sectermina cu tine. Iar Bursa va fi dincolo de minuscula ta trecere prin cafeneaua slugilor topoarele de topor ale lui Lakis.

      Grozav, ce-ai mai spus-o!

      Îți admir sinceritatea. Mă bucur și că ți-ai adunat curajul de a spune lucrurilor pe nume. Nu știu de ce ți-a luat atât de mult.

      Eu pot să cred că tu crezi sincer ce scrii și anume că SIF1 e pe lângă lege. Înțeleg asta. Ce nu înțeleg însă e de ce insiști obsesiv, agresiv și extremist în susținerea că deții adevărul absolut. De ce alegi să îi jignești pe toți care nu sunt de acord cu tine: ASF e corupt, justiția e cretina, comentatorii sunt imbecili. Adică ok, e clar care este punctul tău de vedere, dar nu e normal să afirmi că oricine vede altfel problema este fie vândut, fie prost. Până la urmă tu nu ești instanță de anchetă sau judecată, ai câteva informații primite doar dintr-o parte și e de-a dreptul deplasat să afirmi: este așa cum spun eu; dacă nu sunteți de acord, sunteți și voi niște infractori!

      Din punctul meu de vedere, extremismul și agresivitatea pe care le afișezi/servești cititorilor ți se întoarc în comentarii. E simplu, e principiu elementar: what you give is what you get. Ură dai, ură primești. Nedreptate împarti, nedreptate ți se oferă. E simplu. 

      1. "Mi-am adunat curajul" sa spun ca ziarul BURSA este departe sa aiba vreo problema financiara? Imi trebuie curaj pentru asta? Sau la ce te referi?

      2. Nu, este fals ceea ce afirmi - "îi jignești pe toți care nu sunt de acord cu tine". poti sa nu fii de acord cu mine si nu am sa te jignesc, e dreptul tau sa crezi ce-ti place, indiferent de dovezi, probe, argumente, dar daca nu aduci dovezi, probe, argumente pentru parerea ta, atunci de ce te mai bagi in vorba?; daca peste lipsa asta, adaugi obraznicie, mahalagism, mojicie - adica ceea ce defineste turpiditatea - atunci de ce imi reprosezi mie "extremismul"? 

      3. Informatiile mele nu sint "primite doar dintr-o parte", ci din corespondenta ASF, din documente afisate pe site-urile BVB, ale SIF-urilor, AAF, ASF si de la participanti din piata. Ai dreptate intr-o singura privinta, Bogdan Dragoi si "cooperativa" lui au intrerupt raporturile cu ziarul BURSA - ti se pare ca, din cauza politicii strutului pe care a adoptat-o, ar trebui sa nu mai pomenesc de manipularea si abuzurile la care se deda?

      4. Punctul tau de vedere este al aceluia care intreaba pe cineva de ce isi musca ciinele, fara sa-si puna problema care din ei doi a inceput. 

      Este foarte clara lipsa de ratiune a comentariului tau. Make scrie articolul, nu este el cel care jigneste. Eu inteleg ca are doua motive valabile sa-i faca imbecili pe cei care il jignesc, primul, ca insultele care i se adreseaza sunt nejustificate, al doilea ca incalcaregulamentul postarilor, creind un mediu toxic defavorabil dezbaterilor. Cei care il insulta urmaresc sa nu iasa adevarul la iveala si sa nu triumfe adevarul. Este foarte exacta aprecierea lui Make ca ei sunt niste imbecili, pozitionati in tabara infractorilor.

      Excelent Bursa, excelent.

      Stimate domnule Make, Bogdan Dragoi a avut un drept la replica publicat in Bursa, in intregime, deci incluaiv el continua sa fie sursa a informatiilor din articolele tale. Acuzatiile de partinire ale anonimului sunt ele insele partinitoare si de rea credinta.

      1. Este singura informație transmisă de comentariul tău? Nu. Mă refeream la nominalizarea defaimatorilor, așa cum crezi tu că sunt ei organizați. Cât despre partea financiară, publică și tu bilanțul 2019 și lasă-i pe cei interesați să tragă ce concluzii doresc.

      2. Am văzut multe replici mult prea acide inclusiv pentru puncte de vedere argumentate, logic și inteligent exprimate. Ești extrem de agresiv cu toți, îi gratifici cu tot felul de chiar și pe cei care în mod clar nu merită, care ar susține fără probleme o polemică interesantă. E treaba ta până la urmă, dar tare mă tem că, în afară de propriul amuzament, alte beneficii nu ai nici tu, nici ziarul.  

      3. ASF nu-ți furnizează nimic. Toată documentația o primești de la SIF Oltenia, împreună cu perspectiva proprie asupra chestiunilor dezbătute. Iar ASF nu mai comunica ziarului Bursa nimic probabil din cauza agresivității voastre. Same probabil pentru SIF Banat. Înțelegi ce zic?:) În plus, apropos de argumente, refuzi să vezi, accepți sau amintești toate deciziile instanțelor care afirmă contrariul celor clamate de tine. Hai dă-o dracu de treabă, toți sunt nebuni sau cumpărați??!? Nu, tu ești all in. Ca un taliban convins că toți creștinii sunt păcătoși.

      4. Să zicem că nu mă interesează dreptatea câinelui sau a stăpânului, să zicem că mă interesează doar procesul de auto-discreditare a unui om care merită, pentru munca lui, apreciere și nu zâmbete compatimitoare.  

      4. Sa zicem ca nu ma intereseaza daca ma discreditez in ochii tai, ci daca imi pastrez respectul de sine. In locul aprecierii tale, prefer sa resping manipularea si abuzul din piata de capital, chiar daca asta iti stirneste zimbete compatimitoare.

      3. ASF imi furnizeaza toata informatia de care am nevoie. De informatie secreta nu am nevoie - de exemplu, manipularea de la SIF Banat Crisana este autodenuntata de Bogdan Dragoi in documente publice, afisate la BVB. (Desigur, ca sa sesizezi asta este nevoie de o "perspectiva proprie" - i-as spune, mai degraba, "know-how" -, de care recunosti ca dispun). 

      Apropo, am publicat toate deciziile instantelor in cazurile incidente, astfel ca afirmatia ta este falsa, dar, din pacate, pe acest fals iti sprijini retorica finalului de la punctul 3. 

      2. Nu cred ca am intimpinat vreodata cu ostilitate "puncte de vedere argumentate, logic și inteligent exprimate", daca ele nu contineau insulte, intentii jignitoare si daca respectau Regulamentul comentariilor. 

      Tie ti-am raspuns, nu-i asa?! 

      Am fost agresiv? 

      Iarta-ma, dar nu ma pot abtine sa fiu acid: ai vreun instrument de masurare al excesului de aciditate a unei replici?  

      Nu cumva te aventurezi in a arbitra dupa impresii, fara sa fii abilitat?  

      1. Adica vrei sa spui ca tu ai avut o referinta precisa?  

      Si inca: normal ca am ales sa cred ca te referi la situatia financiara, pentru ca am incalcat un "tabu" intern ca sa ma refer la ea (nu stiu daca ai bagat de seama ca ai de a face cu un SRL - daca vrei un bilant, ia-l de la MF). 

      Nominalizarea defaimatorilor nu necesita nici un fel de curaj; defaimatorii merita doar dispret. N-as fi pomenit de felul cum s-au structurat nici acum, am facut-o doar pentru ca ei se leaga de zvonurile pe care le-au lansat despre asazisul "faliment" al ziarului BURSA, pe care, desigur, il urasc (asta ca sa-ti raspund "Ură dai, ură primești", aflind, daca nu stiai, cine a inceput sa muste).  

      Ei isi doresc falimentul ziarului BURSA, pentru unii este chiar visul vietii lor.  

      De ce as baga in seama niste imbecili platiti sau/si niste drogate ? 

      Replica extremist agresiva?! 

      He,he! 

      Dincolo de numerotarea punctelor in discutie, ca observatie generala, cind afirmi ceva, nu ar trebui sa vii si cu dovada?

      Nu ti se pare ca astfel de caracterizari generale ale comportamentului meu precum cele pe care tocmai le-ai facut in comentariile 14.18. si 14.23., ar putea fi formulate de oricine, indiferent de adevar? 

      Hai așa, scurt, de final de zi:

      1. De pe MF l-aș lua dacă ar fi fost depus. În rest, multă sănătate tuturor, fiecare pasăre pe limba ei piere, nu mor caii când vor câinii, etc. Vastul repertoriu al înțelepciunii populare românești poate fi, în situația actuală, infinit izvor de vorbe de duh. 

      2. Nu ci constat. Iar dreptul de a judeca sau concluziona mi-l confera, by default, statutul de cititor. Nu te simți asaltat sau criticat, te rog. 

      3. Deși ai publicat știri lapidare despre hotărârile judecătorești, pari să nu le înțelegi nici sensul, nici spiritul. Este ca și cum tu nu citești ziarul Bursa, dacă înțelegi ce vreau să zic.  

      4. Nu mă refeream deloc la mine, sunt neimportant în economia jocului. Nu e vorba de respectul sau aprecierea mea. Te simți imediat atacat personal de orice interlocutor (cel puțin în spațiul virtual). Nu ți-ar strica puțină relaxare.

      Să auzim de bine! 

      *2. Nu arbitrez ci constat.

    ...

    1. Felicitari MAKE. ????????????

      Bravo BURSA. ????????????

      Pe micii acționari ii îndemn sa voteze la AGA ( e simplu, se Votează electronic pe site, nu e nevoie de semnătura electronica) 

      ???????= emoticon de aplauze

    Luati capul lui marian oprisan de la pesede. Nenorocitul asta si-a impanzit tentaculele prin toata piata de capital. JOS CORUPTIA!

    1. Sa nu uitam și de Hrebe...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb