DECIZIE CNATDCU: Şefa DNA nu a plagiat

Andreea Popescu
Anticorupţie / 8 decembrie 2016

Şefa DNA nu a plagiat

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat. Decizia a fost luată prin vot, în şedinţa CNATDCU, transmite Digi24.ro.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului, retragerea titlului de doctor ar fi decizie excesivă şi neadaptată.

"Doar 20 de pagini din 444 prezintă similitudini. Nu este vorba despre însuşirea operelor altuia. O lucrare poate fi calificată ca plagiat când calitativ sau cantitativ autorul şi-a însuşit ideile altora fără a cita, de natură să afecteze esenţa tezei. S-a reţinut că în teza doamnei Kovesi nu este vorba nici de partea de contribuţie personală care să fi fost plagiată sau pagini întregi. Sunt chestiuni de mică importanţă sau lucruri care au intrat deja în limbajul comun. Retragerea titlului este excesivă. Propunem ministrului menţinerea titlului de doctor", a spus Mircea Pop, profesor universitar la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj.

La începutul acestei săptămâni, Comisia juridică a CNATDCU a primit raportul întocmit de comisia de experţi care a analizat lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA. Comisia de experţi a fost alcătuită din trei persoane. Raportul a fost prezentat pentru decizia finală Consiliului general al CNATDCU.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Un plagiator - din cei cunoscuti si inrolati in diverse partide sau in alte mari functii ale statului - nu ar fi in stare sa aiba o asemenea activitate prodigioasa, cum este in cea a Laurei Codruta Kovesi in importanta functie detinuta si apreciata ca atare, atat in tara cat si in afara. Ce bine ar fi daca am avea in functiile statului oameni de un asemenea calibru . Sa vedem acum, ce mai pot spune unii - si care nu sunt putini - ce ocupa functii mari in partide, in Parlament, etc si care o denigreaza frecvent, deranjati ca nu mai pot fura, sau ca vor trebui sa raspunda pentru ilegalitatile facute, in timpul cand au ocupat functii mari, imbogatindu-se fara just temei. Felicitari sefei DNA si succes in a pune catuse la toti cei care cred ca ajunsi la masa cu bunatati, pot face ce doresc , de parca ar fi pe propriile mosii si fara a raspunde in fata legii.

    1. Ce oda glorioasa ii faci Codrutei. Foarte gretos. Rolul real final al DNA nu este sa trimita oamenii in arest pentru publicitate, pentru interese si la cheful unora sau altora. Rolul DNA si al institutiilor similare este sa recupereze prejudiciul. Daca imi arestezi un hot nemernic..si il tii putin prin puscarie dar toate rubedeniile lui, progeniturile analfabete se bucura de bani si insusi hotul o sa traiasca din banii aia......nu rezolvi nimic, Penibil

      Dar de ce nu ambele? Fapta se pedepseste, prejudiciul se recupereaza.

      Pai este clar ca din moment ce se recupereaza prejudiciul, hotul mizer e arestat. Si la fel de clar este ca Codruta (cacofonie voit intentionata) nu a recuperat mai nimic.

    LCK a facut o incercare clasica si comuna, la un moment dat, de a se afirma cu orice pret. A vrut sa devina doctor. Cu orice pret. Constienta fiind ca nu are aceasta valoare sau, mai grav poate, total inconstienta. Aceasta fiinta mare la stat are o privire care semnifica o ingustime mare a mintii. Se exprima extrem de greoi si simplist si pareextrem de limitata. Nu are prezenta unui specialist in nimic, ci a unei cabotine perfecte. Aceeasi privire si pozitie corporala indica un om aplicat spre razbunare si rautate. In rest, numai de bine. Poate asta este menirea ei. Ok. Dar doctor in drept nu e. Pacat ca aceasta comisie nu a avut decenta sa puna lucrurile la punct. Daca nu e valoroasa, nu e deloc. Nu poti avea un doctor fara valoare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb