Decizie nedefinitivă a Tribunalului UE cu privire la despăgubirile cerute de fraţii Micula

A.D.
Miscellanea / 8 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Tribunalul UE a respins, în rejudecare, pretenţiile fraţilor Micula cu privire la despăgubiri de aproape 400 de milioane de euro din partea statului roman,prin decizia Tribunalului UE, care poate fi atacată la Curtea de Justiţie a UE, nefiind definitivă, transmite G4Media.ro.

În decembrie 2019, guvernul PNL a plătit deja aceşti bani către fraţii Micula, după ce oamenii de afaceri au blocat conturile Romatsa, Nuclearelectrica şi Conpet pentru recuperarea banilor.

În iunie 2019, fraţii Micula au câştigat cauz la Tribunalul UE, care a anulat o decizie a Comisiei Europene din 2015, potrivit căreia România nu era obligată să pună în aplicare decizia Tribunalului Arbitral de la Washington (ICSID) din 2013, în legatură cu despagubirile către fraţii Micula.

În 2013, fraţii Micula au câştigat la ICSID despăbubiri de 84,5 de milioane de euro pe motiv că România le-a promis patronilor de la European Drinks facilităţi fiscale pentru zone defavorizate, însă după aderarea României la Uniunea Europeană în 2007 nu le-a mai acordat pentru că erau considerate ajutor de stat. Cu dobânzi şi penalităţi, suma a ajuns la 178 de milioane de euro, iar apoi la 395 de milioane de euro, potrivit G4Media.

După rejudecare, Tribunalul UE a respins pretenţiile financiare ale fraţilor Micula.

"101 Hotărârea arbitrală, adoptată de tribunalul arbitral la 11 decembrie 2013, şi anume după aderarea României la Uniune, nu poate produce, aşadar, niciun efect şi nu poate fi astfel executată pentru a se proceda la plata despăgubirii acordate de aceasta (...)

102 În consecinţă, o instanţă dintr‑un stat membru sesizată cu executarea silită a unei hotărâri arbitrale este obligată să înlăture această hotărâre şi, prin urmare, nu poate în niciun caz să procedeze la executarea ei pentru a permite beneficiarilor săi să obţină plata daunelor interese care li se acordă prin aceasta (...). Această constat102 În consecinţă, o instanţă dintr‑un stat membru sesizată cu executarea silită a unei hotărâri arbitrale este obligată să înlăture această hotărâre şi, prin urmare, nu poate în niciun caz să procedeze la executarea ei pentru a permite beneficiarilor săi să obţină plata daunelor interese care li se acordă prin aceasta (...). Această constatare se impune României, în calitate de stat membru.are se impune României, în calitate de stat membru.

103. Prin urmare, nu există nicio obligaţie pentru România de a executa hotărârea arbitrală şi nici, a fortiori, de a o pune în aplicare, independent de orice executare silită", a motivat Tribunalul UE.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce țeapă ne-am luat cu frații ăștia și cum i-am mai îmbogățit.

    Câte șpăgi s-au mai încasat… 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. L Orban s a grabit sa plateasca sa nu fie anulata hotararea arbitrala de Tribunalul european, care era baza pretentiilor lor. Ca a fost aplicata legislatia europeana, de asta nu au primit subventii, adica GRATUITATI de la buget degeaba, ca ei erau romani fugiti de Ceausescu, nu investitori straini (asa cum au mintit in instanta!). Dar i a ajutat Orban sa si bage banii in conturi (si cu dobanzi si penalizari) desi.... nu aveau dreptul. Delapidare in stil mare, cu ajutor avocatesc si poate si mai mult de atat. Nu vede guvernul un sfant de la aceasta familie de tepari!

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb