DECLARAŢIE DE PRESĂ - SIEGFRIED MUREŞAN: "Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova"

G.B
Politică / 2 iunie 2021

"Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova"

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL), preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, a anunţat printr-o postare Facebook că a fost aprobat de Comisia Europeană, planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republicii Moldova.

"Cea mai bună veste pe care cetăţenii Republicii Moldova au primit-o de la Uniunea Europeană de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani anunţat astăzi de Comisia Europeană.

Republica Moldova beneficiază de un plan de relansare economică la fel cum beneficiază toate ţările membre ale Uniunii Europene. Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei ţări din Vecinătatea estică.

Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre preşedinta Maia Sandu şi instituţiile Uniunii Europene", se artă în postare

Deputatul a precizat că banii vor merge, în primul rând, în investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică şi susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei.

Siegfried Mureşan a mai transmis: "Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunţat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, şi de vicepreşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest Andrzej Halicki."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se numeste "momeala diavolului" aruncata de catre marxistii infecti de la Bruxelles, celor amarati si tradati de catre elitele lor vandute, in frunte cu aceast "cal troian" si "iepuroaica a lui Soros", tanti Kalinka Maia!

    90% din bani vor merge către ONG-urile care combat "discriminarea" și promovează agendele legebete.

    1. Poate ceva mai putin, pt ca trebuie sa le ramana un procent consistent, si Iudelor moldovene care pun in practica aceasta momeala pt popor!

    Nasol pentru voi troli rusi.

    Bai, n-ati inteles ca rep Moldova va fi sub influenta Ue, in urma acordului Merkel Putin.  

    Hai, bagati tare cu "fascistii" romani 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb