Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european

I.D.
Politică / 9 septembrie 2019

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, propunere oficializată azi prin comunicatul transmis de noua preşedintă aleasă a Comisiei Europene. "Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate considerate esenţiale de Alianţa USR PLUS pentru postul de comisar european şi nu are un parcurs profesional care să o recomande pentru o asemenea poziţie", se arată într-un comunicat al alianţei.

Conform sursei citate, Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care şi grupul Renew Europe (a treia forţă politică în PE), iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului European.

"Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea şi competenţa candidatei propuse de Guvernul României. Atenţionăm Guvernul PSD că prin insistenţa de a o susţine pe Rovana Plumb îşi bate joc de această demnitate publică europeană şi, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament", se arată în comunicatul Alianţei USR PLUS.

Alianţa precizează că Rovana Plumb a avut în ultimii ani declaraţii împotriva valorilor Uniunii Europene şi anti-justiţie şi l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupţie, din funcţiile publice pe care le-au ocupat.

"Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina şi braţul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul judeţean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunităţii pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziţia de ministru al Mediului", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Am votat impotriva PSD si asfel in favoarea USR si a iesit ceva mai rau. Fanariotii astia mici nu au tabuuri, nu au tara, nu au lege . Sigur ca Rovana Plumb este o vaca dar aici este vorba de europarlamentari ai romaniei care se opun tarii lor. Oameni care pe banii nostri voteaza impotriva tarii lor si asta este foarte rau. Vaca de Macovei va deveni in curand ceva dezirabil

    1. Nu iti este rusine?

      Romania nu dipune de specialisti de valoare si trebuie sa accepte numai ciurucurile  

      pesediste ? Dancila voastra trebuie sa se limiteze numai la bazinul ticalosilor ?

      Romania are nevoie de reprezentanti in Uniune corecti si capabili sa serveasca tara noastra !!! 

      Si Ciociolos si Barna sunt buni. Unul a fost impotent cand a fost prim ministru ( rezultatele zero sunt evidente pt. un om de buna credinta ) iar celalalt ca sa ramana sef a masluit alegerile in partiduletul sau . Asta-i calitatea celor buni ,cea revendicata. Unitatea noastra in afara nu exista. Sunt lucruri si granite peste care nu se poate trece, voi o faceti in spirit internationalist bolsevic, specific Securitatii vechi si noi. Vai de capul ei de tara.

      Hai sictir ! Ne invatati voi, turnatorii Jigodiei voiculescu de pe latrina 3 ce-i aia securitate !

      Asta ni se intampla in Romania , unde carpele kaghebiste au acaparat ciolanele puterii in 1990, in timp ce in Cehia, Ungaria si Polonia (grupul de la Visegrad) au fost luate de guler haimanalele securitatii, recte s-a votat interzicerea participarii la alegeri a fostilor activisti comunisti si a celor de pe statele fostelor servicii de teroare securistica comunista ! 

      In Romanica fesenista activistii si securistii semnau tratat de camaraderie cu muribunda URSS, sub obladuirea infractorului puscarias a.nastase, iar prin 1995 iliescovici decreta proprietatea privata a terenurilor agricole un moft !

      Avem Diaspora de cca 7-8 milioane , umilita de perfidul securist , hopa mitica melescanu, iar latrinistii voiculescieni ii fac campanie mascariciului mircea diaconu, un actoras de duzina ce si-a pus ilegal consoarta la conducerea unui teatru bucurestean !  

    Pe astia i-am votat , pe astia ii avem.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb