Dell Technologies şi Fujitsu colaborează pentru a accelera adoptarea globală a Open RAN

G.D.
Companii / 3 octombrie 2022

Dell Technologies şi Fujitsu colaborează pentru a accelera adoptarea globală a Open RAN

Dell Technologies (NYSE:DELL) şi Fujitsu colaborează pentru a facilita accesul furnizorilor de servicii de comunicaţii (CSP) la accelerarea adoptării şi simplificarea implementării soluţiilor de reţele de acces radio deschise (Open RAN) la nivel global, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele două companii vor deschide calea pentru ca furnizorii de servicii de comunicaţii să proiecteze reţele deschise cu tehnologiile pe care le aleg, prin colaborarea în ceea ce priveşte soluţiile şi iniţiativele Open RAN, inclusiv:

Integrarea unităţilor radio (RU) Fujitsu compatibile Open RAN cu Dell Open RAN Accelerator Card pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicaţii o alegere performantă de tehnologie critică pentru implementări Open RAN mai eficiente.

O arhitectură de referinţă comună, care combină expertiza Fujitsu în domeniul reţelelor deschise şi al software-ului de reţea de acces radio cu expertiza Dell în domeniul tehnologiilor open. Soluţia va include RU multi-bandă, RAN virtualizată şi software de gestionare a ciclului de viaţă de la Fujitsu, precum şi RAN virtualizată şi Open RAN Accelerator Card de la Dell.

Laboratorul de interoperabilitate 5G Open RAN al Fujitsu din Richardson, Texas, va fi conectat la laboratorul Dell Open Telecom Ecosystem Lab din Round Rock, Texas, oferind un mediu de testare ORAN extins pentru CSP, partenerii din ecosistem şi noii intraţi în tehnologia ORAN.

"Având în vedere creşterea numărului de aplicaţii edge computing aşteptate odată cu 5G, operatorii de reţea trebuie să ia în considerare noi opţiuni precum Open RAN pentru a contribui la creşterea scalabilităţii, flexibilităţii şi eficienţei costurilor în reţelele lor", a declarat Bob O'Donnell, preşedinte, TECHnalysis Research. "O modalitate cheie de a realiza acest lucru este prin ecosisteme mai deschise, motiv pentru care este important ca lideri din industrie precum Dell şi Fujitsu să colaboreze pentru noi opţiuni care pot egala performanţa reţelelor tradiţionale de astăzi, reducând în acelaşi timp costurile."

Proiectată pentru serverele Dell PowerEdge şi alte servere bazate pe x86, Dell Open RAN Accelerator Card aduce performanţa reţelelor de acces radio actuale în ecosistemul Open RAN. Cardul creşte performanţa serverului prin procesarea tuturor calculelor de Layer 1, permiţând CPU să se concentreze doar pe calculele Leyer 2, cu efectul reducerii cerinţelor generale privind CPU-ul, consumul de energie şi costurile generale.

Cu RU-urile Fujitsu implementate în reţele din întreaga lume, sunt acceptate benzi multiple într-o singură unitate compactă pentru a oferi flexibilitate şi posibilităţi de alegere. Tehnologia de amplificare de înaltă eficienţă a radiourilor ajută operatorii să reducă consumul de energie, sprijinind iniţiativele ecologice cu o mai mare eficienţă energetică, subliniază sursa citată.

"Cu tehnologia ORAN de la Fujitsu, aducem mai multă valoare furnizorilor de servicii de comunicaţii, oferindu-le acces la o gamă largă de parteneri de ecosistem şi la o tehnologie performantă din punct de vedere al preţului pentru implementările lor de reţele deschise", a declarat Andrew Vaz, vice president of product management, Dell Technologies Telecom Systems Business. "Ne extindem ecosistemul de parteneri pentru a stimula o inovaţie mai rapidă şi o cale mai puţin costisitoare şi mai eficientă către Open RAN, astfel încât operatorii de reţea să poată implementa reţele deschise 5G cu încredere."

"Colaborarea noastră cu Dell va extinde ecosistemul Open RAN aflat în creştere, oferind operatorilor mai multă putere în a alege cele mai bune componente pentru reţeaua lor, indiferent de producător", a declarat Greg Manganello, vice head of the mobile systems business unit at Fujitsu. "Inovarea şi eficienţa reţelelor care sunt inerente tehnologiei Open RAN vor contribui, de asemenea, la o lume mai conectată şi mai durabilă", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb